Magyarországon is kapható a Sony PlayStation Portable
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
???
már baromi régóta vannak rá warez játékok
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
és miért vagyok gyerek, mert azt mondom, hogy szgép csak egy eszköz, és nem változott semmi?
és hogy mindig lesznek huhogók akik szerint rossz irányba mennek a dolgok?
szerintem mega dolgok nem mennek rossz irányba, ha ettõl gyerek vagyok, és nem vagyok képes siránkozni, ám legyen
az egyik optimista a másik meg pesszimista
aki szerint rossz irányba mennek a dolgok
így volt ez 500 évvel ezelõtt is
meg azt is hogy a PDA egész más dolgokra való (olyanokra amiket mi játékosok nem érthetünk 😊)
Én egyébként vennék ilyet is meg pda-t is mert ez szvsz játékra valõ az meg zenére filmre stb... nem igazán gondolom a kettõt összehasonlítható kategóriának.
A készülék amúgy nem olyan elvetemülten drága, mert szolgáltatást is nyújt rendesen, de csak akkor lesz nállunk életképes ha megoldható lesz záros határidõn belül a játék rá kb 1200 HUF egysségáron...
Érkezõben a Sony all-in-one mobil eszköze, a PSP
2003. november 5.
...ajánlott kiskereskedelmi ára mindössze 60 dollár, vagyis mintegy 14 ezer forint lesz.
sg.hu
December 12-én jelenik meg a Sony PSP
2004. október 29.
...játékgép ára 19 800 yen, azaz mintegy 38 000 forint lesz.
2005. szeptember 1.
...71 990 forintos egységáron kerül forgalomba...
Nókomment
<#duhos2>#duhos2>
és akinek az érvei max demagógiának nevezhetõek
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
"Szóval ma a játék egyes gyerekek számára egyet jelent a céltalan, esztelen öldökléssel, és ez elég elszomorító szerintem."
aki akart az régen is öldökölhetett, az szgép csak egy eszköz
kérdezz meg itt bátran bárkit, tanult-e angolul, nõtt-e a szókincse, a számítógép hazsnálatával, és nem csak a szaknyelvet, hanem a mindennapi nyelvet, pont a játékok segítségével"
Itt vagyok, mint élõ példa 😊
Gyerekkoromban nem volt még Internet, viszont voltak érdekes, logikus gondolkodásra tanító játékok, hogy csak egy egykori kedvencemet említsem: The Incredible Machine sorozat. Angol tudásom jelentõs részét is a PC játékokból szereztem, szóval nem mondasz hülyeséget.
Viszont változnak az idõk, a mai világban nem biztos hogy olyan jótékony hatással van a gyerekekre egy-egy játék mint mondjuk 10-15 évvel ezelõtt. Én a TIM, Transport Tycoon, stb játékokon nõttem fel, akkoriban a brutalitást a Wolfeinstein 3D jelentette, ami már akkori szemmel is nevetségesen béna volt, de igényelt némi intelligenciát a pályákon való végigjutás (én mindig eltévedtem a tökegyforma szobák között kóvályogva 😊). De ami a lényeg: ma a környezetemben is nagyon sok 8-10 éves kiskölyök sûrû bazmegelések közepette tolja a Doom 3-at és GTA San Andreast, mindenféle cheat kódokkal lebutítva hogy véletlenül se kelljen egy kicsit ügyeskedni vagy gondolkodni. Csak minél töb rendõrt/gyalogost/szörnyet lelõni, és élvezettel végignézni a halálát. Kit érdekel a pontszám vagy az elért pálya, ha kell egy kis pénz kurvázásra majd beírok egy kódot, és kész. Szóval ma a játék a gyerekek számára egyet jelent a céltalan, esztelen öldökléssel, és ez elég elszomorító szerintem.
De ennyit errõl a témáról és rólad is, mert nemhogy ostobán érvelsz de még humorod sincs.<#beka2>#beka2> Szerbusz
jaj de ott a szmájli, csak vicc volt
egyesek mindig a szmájlik mögé bújnak
ebnnyi volt? részedrõl a totális csõd? kár
japánabn rengeteg agressziv játék képregéyn van, fröcsög a vér
mégsem mészárolják egymást nap mint nap
tehát milyen tény? nem tény itt semmi, senki nem áallpított meg semmit, vannak hipotézisek, ennyi
honann tudod, hogy én mivel játszom? azért mert nem fetisizálom az eszközöket? milyen kényelmes mindeig az eszközöket okolni. régen a könyv, a tánc, aztán a mozi, majd a TV, most a számítógép, és legújabb az internet. mindig ezek tehetnek mindenrõl. egyébként gyermekeink széplelküen szedegetnék a virágokat a mezõn
szerintem a gyerekemnek nem kell majd konkrétan elmagyaráznom, hogy a gyilkolás bûn, tudni fogja magától
egyébként meg mit akarsz egy olyan társadalomtól, ahol 17 évesen már katonaként gyilkolhatsz másokat, de azt nem irhatod ki a gépre, hogy szétbaszunk titeket, mert az már erkölcsromboló?
a szülõ felelõsségével egyetértünk
Persze lehet angolul tanulni a játékok álltal is.
Nézd a lényeg hogy a gyerekek természetesnek veszik az ölést, gyilkolást, vért stb. Persze ezeket az infokat máshonnét is kapják, de mért kell hogy a játékok is errõl szóljanak? Az emberek elfelejtenek félni és a természetes félelem kihuny belõlük ha folyton ezt látják és "csinálják". A film nézésben is azonosulsz a szereplõvel, és itt is errõl van szó. Én nem arról akarok vitázni hogy mennyire fejlõdik az emberiség és a gyerekek a gép álltal, mert ez nem vita tárgya, hanem arról hogy igen is butítólag hatnak a véres és egymást öldöklõ játékok.
Ez tény. Ez megállapított dolog, csak nem akarod látni mert talán te is ezeken a játékokon éled ki magad 😊
Tudod, majd ha a gyerekednek azt kell elmagyaráznod hogy a gyilkolás bûn és hogy ezt nem szabad mert a társadalom nem fog befogadni és elítél, akkor talán majd megérted mirõl is beszéltem.
És nem azt firtattam hogy mennyire látsz rá a szociológiára, hanem azt hogy mennyire tájékozatlan vagy a korod ellenére ha nem hallottál még ezekrõl a Ténykrõl és megállapításokról!
Mindig is voltak rossz szülök ezt is belátom, de az is tény hogyha valamit nem engedek meg és ha normálisan nevelem a gyerekemet akkor képes vagyok egy egészséges embert felnevelni. Tehát ez is csak JAVARÉSZT szülõ függõ.
még az elõzõ rendszerben is érdekelt a szociológia, pszichológia, szal van rálátásom mik voltak a problémák akkor és mik most
szerintem se hasonlíts egy Jókai regéynt egy játékhoz, mert Jókai nem gyerekeknek bvaló, mégha annak is tartják
a gyerekek olvassanak gyerekkkönyveket, van szép számmal az is
honnan tudod, hogy mi a keresett?
felépítesz egy sémát, persze csak szõrmentén, és abba kapaszkodsz
tehát miért játszanának a gyerekek agressziv és butitó játékokat? vagy miben különböznek az általad agresszivnak titulált játék attól amikor a gyerekek vasvillával kergetik egymást?
a szüülõk meg mitõl lennének hülyék?
szerintem negyaon kevés az olyan szülõ, aki NEM akar törödni a gyerekével
a szülõ sokat dolgozik, keveset látja a gyerekét, nem foglalkozik vele eleget, ez megvolt már a számítógépek elõtt is
szvsz nem csak a lakótelepiek bandáznak
bárhol bandáznak, akár egy faluban is, lényeg, hogy ne egyedül éljen vmi tanyán, hane közösségben
angolul? bizony van ilyen
kérdezz meg itt bátran bárkit, tanult-e angolul, nõtt-e a szókincse, a számítógép hazsnálatával, és nem csak a szaknyelvet, hanem a mindennapi nyelvet, pont a játékok segítségével
az életben sem csak építõ információkhoz jutnak
És légyszíves ne próbál meg összehasonlítani egy Jókai regényt egy játékkal. Aláírom vannak építõ jellegû játékok, de többnyire nem ez a keresett, hanem az agresszív és butító fajta. A mostani szülök nagyrésze igen csak le van maradva ilyen téren és sztem azt se tudja mit vesz meg a gyerekének. Ha meg tudja akkor olyan is az a szülõ!!! A lényeg hogy ne kelljen már neki törödnie a gyerekkel, ne kelljen felolvasni neki, elvinni munka után sétálni, beszélgetni vele esetleg közös játékot játszani.Ha bennt van a szobában még aggódni sem kell hogy merre kujtorog.
Igen amit te mondasz a lakotelepi gyerekekrõl abban van némi igazság, de sztem az hogy õk ilyen vadul és ostobán játszanak annak nem a számítógép hiánya az oka!!!!!!!! 😊))
Angolul megtanulni a számítógéprõl????
Persze a szaknyelvet el lehet sajátítani. Ez nagyon szép dolog, 1 pont a korai géphasználók javára! 😊
Abban egyetértek, hogy az emberiség fejlõdése tényleg a gyerekekben rejtõzik (lehet rosszul értelmeztem a burkolt üzeneted sajátságos megfogalmazását) bár azt is be kell látni hogy ez egy elkorcsosult fejlõdés hiszen a gyerekek nem mindig építõ jellegû (sõt) információkhoz jutnak a játékok álltal.
aki nem olvas semmit, a számítógépen inkább elolvassa mit ir ki az adott program/játék, mert érdekli
fejleszti a gondolkodást, az analizáló a rendszerezõ képességet, segit abba, hogy gyorsan tudj dönteni
és még sorolhatnám
az elidegenedésrõl meg annyit, hogy soha nem beszélnénk, ha nem lett volna szgép és net
De mindjárt válaszolok normálisan most dolgoznom is kell!
és sarkíttottam, hogy bizony nem mindig jó azm, ha a gyerek lent lóg az utcán egész nap
és bizony az én lakókörnyzetemben vannak ilyen gyerekek, még most is (pedig ez Buda) és bizony széttörik a padokat, meg összetörik az üvegeket, és nem többek 13-15 évesnél
a mostani gyerekek is kommunikálnak, a számítógép csak egy eszköz, és nem degenerált az, aki azt használja, sõt ha csak játszik vele, akkor sem
ilyen alapon a könyv is elidegenit, mind degenerált aki olvas, haelyett, hogy lenn bandázna a parkban
másrészrõl nem mindenki akar lennt ugrálni gyerekként, én spec. egyáltalán nem akartam, a Legoval nagyon jól elvoltam, és a tömeget sem szerettem
érdekes módon mégsem híztam el, és degeneráltnak sem érzem magam
úgy van, általánosítasz, elõitéletes vgay, és nem gondolod végig amit mondasz
Velem foglalkoztak a szüleim és nem mentem el lopni meg padokat törni egyikönk sem ne általánosítsál már.
De mi kommunikátunk játszottunk sportoltunk.
Nagybetûvel írom hogy értseg GYEREKEK VOLTUNK!
Nem elhízott számítógápes játékoktól degenerált,
kommunikációképtelen.
Persze ez is általánosítás de ezzel szembe kell nézned hogy 10 gyerek bõl 5 már most iylen.
És ha nekem gyerekem lesz persze megveszem neki a számítógépet mert az a jövõ s a fejlõdés de nem hagyom hogy ezen élje ki magát.
Menjen ki a levegõre haverokkal és csintalankodjon mert ezét GYEREK!
ja, meg széttörtétek a padokat
a mostani kölkökbõl is van aki bandázik, mert nem törödnek vele a szüei, mert egész nap otthon van, inkább eljár a plázákba, meg böfögni és köpködni a haverokkal
tényleg ez kellene?
minden új dologtól félnek egyesek, meg világvégét kiáltoznak
Minap beszélgettem pár haverral.
Felvetõdött egy kérdés
- hány gyereket látsz a szünetben focizni az udvaron?
Nem kelett sokáig gondolkodnom egyetsem!
Lakótelepen lakom az én idõmben bandáztunk fociztunk stb...
Nekünk a szobafogság büntetés volt..... "de még mekkora"
Most még szobafogságra sem lehet ítélni egy gyereket mert ez már nem büntetés....
Mikor megyek a kiscsávóért a suliba 3 osztályos mársol nem megy a téma nekem ilyen mobilom van, én így gyilkoltam eben és abban a játékban.
Ami meg a leg felháborítóbbak a mesék!
nem is akadtam ki ezen amig nem tapasztaltam meg a saját bõrömön hogy fogadhat be ilyent egy orszég hogy kardal vágja szét a papír ember ellenséget a fõhõs ?????
ááááá nem is érdemes témázni errõl mert csak felhuzom magam.....
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Milyen jo, hogy ebben az orszagban ilyen jol keresnek az emberek, hogy 72e-ert adhatjak.