Horváth János#39
Térjünk vissza a tudomámyos oldalra..
A mai hírekből ; borzasztó pusztítást végzett ez a hurrikán!
Visszatérve a tg.előtti írásomhoz-- köszönöm a bomba-elméleti hozzászólásotokat,-- én ezt csak egy megoldásnak képzelem el.De valamit lépni kellene ezen katasztrófák ellen. Nem volt elég pár nappal előbb figyelmeztetni az ott lakó embereket, a kitelepítés is részben sikerült, nem beszélve az otthagyott értékekről,városokról.
A MEGELŐZÉSEN van a hangsúly, ez pedig tényleg nem lehet egyik napról- évről megvalósítani.
Amerikában a légszennyezést (ipar-közlekedés-stb.) még mindig az OLAJ okozza, tartja fenn,pedig vannak a Földön más energiaforrások, szél, nap, víz - eröműveket kell kiépíteni, ami beleillik az ÉLET-be.
Én visszamennék egy-kétszáz évet az időben, amikor csak emberi, állati erő, netán gőzgép adta az energiát.A szén már kifogyott, az olaj még kb.10-20 évig éli világát, és utána mi marad?...Itt vannak az új autócsodák,csak ezek tiszavirág életűek lesznek, utána meg környezetszennyező vas,müanyag,gumi szemetek.
Na vissza a TUDOMÁNY- hoz; Talányos kérdés: melyik közlekedési eszköz okozza a veszélyes légkörszennyezést? 1.Egy 424-es v.akármilyen gőzmozdony? vagy egy Boeing 747-es utasszállító gép- A SAJÁT ÉLETE során? ( alsó-felső légkör, eloszlás,emisszió,stb.)
Szerintem a mozdony nyer. Utazzunk csak szépen lassan,lássuk az utat, szagoljunk bele a levegőbe, - ne csak lezárt agyonellenőrzött utastérben űcsörögjünk pár órát, és nem látunk semmit.