Kitombolta magát Katrina
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az igy befolyt osszegeket pedig pl autopalya epitesre hasznositjak - ujabb erdoirtasi projektek kisereteben, - ami jotekonyan erinti a koolaj-kitermelest... stb. <#confused>#confused>
Egyébként tényleg rengeteg szén van, olcsó is felhozni, ráadásul ugytudom 50-60 dolláros olajár felett megéri már olajjá alakítani - ugyanis ezt is lehet!
Olvasd el 2005. aug. 30. 18:35 (#16) hozzászólásomat, melybõl kiderûl, hogy 2005. aug. 30. 13:31-kor (#8) MÉG egyezett a két kép (melyet más is észrevett lásd a #3-as bejegyzést), és addigra kijavították (amit ezúton köszönök a szerkesztõknek) az egyezést.
Egyszóval a hibát javították, errõl a részrõl a témát lezártnak tekintem.
"A mai technika az energia hatásfok-kutatás modellezésében szerintem jó úton halad, legyünk egy kicsit optimisták, talán ez a megoldás."
Talán az emberek HOZZÁÁLLÁSÁN is változtatni kéne - lásd mikor egy autóban egy ember ûl (közben otthon a másik kocsival a család másik tagja hasonló irányba megy); vagy amikor az üzem inkább kifizeti a büntetést, a helyett, hogy szûrõt rakna a kéményre; stb...
És megint itt van a villanymotorok lelkének anyagprobléja, a -RÉZ - ( lehet hogy lenne más vezetõ, "szupravezetõ" anyag, ez legyen a mai tudósok feladata.)Argentína, Chile adná a réz nagyobbik részét ha még lenne elég.Persze van még belõle a földön, csak ki kell bányászni,== ERDÕÍRTÁS NÉLKÜL!! ==
A mai technika az energia hatásfok-kutatás modellezésében szerintem jó úton halad, legyünk egy kicsit optimisták, talán ez a megoldás.
Én úgy tudom, hogy még 100-200 évre elég. És van még földgáz is.
"az olaj még kb.10-20 évig éli világát, és utána mi marad?"
Maradnak az elektromos és üzemanyagcellás autók. Meg addig is terjedni fognak a hibrid megoldások.
irtam hogy afrikától indul, végigmegy az egyenlítõn, és északnyugatra megy felfelé
cnn.com
Menj a videókhoz, és nézd meg, hogy mi történik másokkal, akik kicsit máshol laknak.
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
A mai hírekbõl ; borzasztó pusztítást végzett ez a hurrikán!
Visszatérve a tg.elõtti írásomhoz-- köszönöm a bomba-elméleti hozzászólásotokat,-- én ezt csak egy megoldásnak képzelem el.De valamit lépni kellene ezen katasztrófák ellen. Nem volt elég pár nappal elõbb figyelmeztetni az ott lakó embereket, a kitelepítés is részben sikerült, nem beszélve az otthagyott értékekrõl,városokról.
A MEGELÕZÉSEN van a hangsúly, ez pedig tényleg nem lehet egyik napról- évrõl megvalósítani.
Amerikában a légszennyezést (ipar-közlekedés-stb.) még mindig az OLAJ okozza, tartja fenn,pedig vannak a Földön más energiaforrások, szél, nap, víz - erömûveket kell kiépíteni, ami beleillik az ÉLET-be.
Én visszamennék egy-kétszáz évet az idõben, amikor csak emberi, állati erõ, netán gõzgép adta az energiát.A szén már kifogyott, az olaj még kb.10-20 évig éli világát, és utána mi marad?...Itt vannak az új autócsodák,csak ezek tiszavirág életûek lesznek, utána meg környezetszennyezõ vas,müanyag,gumi szemetek.
Na vissza a TUDOMÁNY- hoz; Talányos kérdés: melyik közlekedési eszköz okozza a veszélyes légkörszennyezést? 1.Egy 424-es v.akármilyen gõzmozdony? vagy egy Boeing 747-es utasszállító gép- A SAJÁT ÉLETE során? ( alsó-felsõ légkör, eloszlás,emisszió,stb.)
Szerintem a mozdony nyer. Utazzunk csak szépen lassan,lássuk az utat, szagoljunk bele a levegõbe, - ne csak lezárt agyonellenõrzött utastérben ûcsörögjünk pár órát, és nem látunk semmit.
a passzátszelek folyamatosan nyugatra sodorják, és kissé felfelé, azaz végigmennek a karib tengeren, kubán, majd floridában szoktak partot érni
persze közben folyamatosan erõsõdik
Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)
http://index.hu/tech/tudomany/viha878/
szóval a statisztika nem minden
Azért még 2 dolgot figyelembe kéne venni:
1. Azért is hallassz egyre több természeti katasztrófáról, mert egyre jobb a hírszolgáltatás (nem minõségi, hanem mennyiségi értelemben). Tehát régebben sok katasztrófáról nem hallottál (de ettõl még voltak). Ráadásul a SZU és Kína területérõl csak nemrég óta jutnak ki a hírek, tehát ma ennyivel is többrõl hallassz.
2. Egyre több az ember, és egyre több helyen telepednek le, tehát ugyanaz a katasztrófa ma több embert érint, mint 20 éve. És az anyagi kár is egyre nagyobb, ahogy nõnek a városok, és fejlõdik az infrastruktúra (pl. 20 éve még nem volt internet).
Emellett persze sokmindenért felelõs az ember is.
Egyébként tud valaki hiteles adatot arró, hogy hogyan változott a természeti katasztrófák gyakorisága és mérete az utóbbi 100-200 évben?
Nincs feltétlen összefüggés a kettõ közt. Régebben is voltak nagy viharok.
Az emberek őrültnek tartanak. Ez talán igaz is, és akkor mindegy, ha eggyel több a holdkóros. Viszont, ha igazam van, és a tudomány téved, akkor Isten irgalmazzon az emberiségnek. Viktor Schauberger
Nézz utánna de szerintem van. Lehet hogy te a Neutronbombára gondolsz ...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Amúgy én elköltöznék jobb vidékre, miért nem teszik ezt itthon sem az ártéren lakók?
--- don\'t think you are - know you are ---
pedig majdnem 4 napig voltam aram nelkul emiatt!!!!!
es ha jol emlexem itt valami 900 ezer lakas maradt aram nelkul.. ja.. 1 eskent indult.. ehhezkepest a tavalyi nemtom hany (5-6) hurrikan negyed ennyit nem rombolt itt miami kozeleben...
majd mutizok kepeket
Szerintem ha Portugáliában repülõrõl vízzel oltják a tüzet,-- a vizet és a szelet tûzzel kellene eloszlatni.Vegyük elõ talán a régi öreg hidrogén bomba kissé szelídített változatát,--Teller Ede bácsi is magyar volt-- ..
Az Amcsik még kidekázhatják a szuperszámítogépükkel azt a hatásos helyet és idõt ( az óceán felett )hogy egy magassági bombázóval nagy magasságban berobbantsák a "szemet". Tudtommal a középpontban alacsony a nyomás, és piszok hideg levegõ áramlik le a felsölégkörbõl. Ez a hidrogénbomba - hõt, és nyomást- robbantana a középponba, amitõl szétesne a spirál.
Ha netán utópiás hjséget írtam volna, elnézést kérek.
Gracie Barra
Az elõbb (13 óra 21 perckor) a két kép még ugyanaz volt.
... akkor Katrina magáénak mondhatja a legköltségesebb amerikai hurrikán címet. <#vigyor2>#vigyor2>
Az élet értelme tautologikusan következik a hidraulika olaj elvezető stücni horony haránt honolásának a pszuedó kinetikus multi fázisú projekciójából a komplex számok testjére.
Azt viszont nem vágom, hogy párnapos vihar miatt egy jóléti álamban így szétlopják az emberek a boltokat. Mi a fenétõl féltek? Nem lesz 2 napig csoki meg chips??? <#ravasz1>#ravasz1>
Elnézést a Sorokért:)
Szerintetek kinagyitva van külömbség a legelsö két kép lözött?
A Chili szósz nem más, mint határozott fellépésű Ketchup.