Taxy01#88
Abban van igazság, hogy nem lehet olyan törvényt alkotni, ami mindenkinek jó, de azért nem kellene pofátlanul csinálni a dolgokat, és kellene adni valamit a beszedett pénzért, mondjuk védettséget. Amit az Artisjus kér (vagyis levesz) az tényleg sok. Nem zúgolódnánk ennyire, ha a dvd-ken mondjuk lenne 10 ft a cd-n 6. Az is lehet, hogy a forgalomban lévő lemezeknek nem lenne a 80%-a csempész, és még talán a bevételük is több lenne. Itt tényleg a gond, hogy megkapták a hatalmat, hogy fizettessenek, és ezt meg is teszik keményen. Sőt, ellenőrzik is. Ha pedig van egy illegális tv vagy rádió a kocsmádban, akkor büntetnek keményen. Valahogy komolyabban kellene ezt szabályozni állami szinten.
Az egy másik dolog, hogy nyilvános szórásból eredő anyagért (pl rádió) miért kell fizetni, amikor ezt egyszer már a rádióadó kifizette nem értem. Ezt elmagyarázhatná valaki.
Sőt, sajnos az sem igaz, hogy védve vagyok, ha jogdíjat fizetek, mert ha letöltött zenét írok ki a csillogó hologrammos lemezükre (amin persze nincs rajta a cimke, mert a csomagoláson volt, az életben nem bizonyítom be, hogy kifizettem a jogdíjat), akkor ugyan úgy bűnözök.