A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
-
Prison Break - 2x09 - Unearthed
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Huhh. Huhh. És megint csak huhh. A rész megtekintése után dermedten ülök a
székemben, akárcsak hajdanán, az első évad részeinél. Visszatért a vérbeli Prison
Break hangulat, hölgyek és urak, méghozzá nem is akárhogy!
A rész nyitása már érezteti, hogy a 2. évad eddigi viszonylagos csökkentett hangulata véget fog érni. Michael tetoválása kulcsszerepet kap. A tárgyat (?) azonban nem sikerül megszerezni, az FBI-osok kis híján el is csípik Mike-ot.
Az eddigi rajongói spekulációk (C-Note letartóztatása, T-Bag "bosszúja", Michael és Mahone állítólagos összedolgozása) természetesen nem jöttek be, gyökeres változások keletkeztek. C-Note családszöktetése érdekes és izgalmas jelenet volt, bár egy kettős csavar szerintem ütött volna (C-Note kimenti családját, összeölelkeznek, majd a feleség: "Bocsáss meg, drágám. Annyira sajnálom." És akkor az FBI lecsukta volna C-Note-ot a bandájával együtt. Na AZ ütött volna rendesen. De sebaj, az írók biztos jobban tudják :) ).
T-Bag felsülése szintén remek írói fogás volt, Bellick "bauerkedése" pedig brutális, méltó tisztelgés a 24 epikus főszereplője előtt (most tényleg durva volt azzal az ollóval, nemde?).
A rész kulcsszereplője személyes 2. évados kedvencem, Alex Mahone. Szinte teljesen kiderül a története, a családjától való elszakadása, az őrülete. Michael telefonálása és a Mahone-nal való társalgása pedig a Sara-Michael beszélgetés mellett a második évad legfeszültebb és legizgalmasabb percei közé tartozik, a néző szinte csügg Michael szavain és ámulkodik Mahone reakcióin (William Fitchner - remek színészi játék, nemhiába vagy te az egyik legjobb színész számomra, ismét bizonyítottál!).
A rész befejezése pedig NAGYON DURVA. BÜNTET. SZIGOR. Az első évad lezáró jelenetén és Abruzzi lelövésén kívül akkora adrenalinlöketet okoz ez a teljesen váratlan történés (direkt nem írom le, nehogy a magyar feliratra várók most ledöbbenjenek, humanista vagyok :) ), hogy szinte követelem az E10-et. Mellesleg Mahone ásása is sokkoló, Michaelnek igaza volt, kiderült hát a kerti kőtál szerepe.
Ha a stáb az E13-at is hasonló befejezéssel látja el, akkor itt az embereket kórházba kell vinni PB-elvonókúrára vagy tüntetni kell a FOX székház előtt, vagy mit tudom én :)
S02E10 - Szeretettel várunk, márcsak a Michael-Sara találka miatt is. Bár ki tudja. Ahogy Mahone mondta: 'I'll see you soon, Michael. Maybe sooner, than you think..."