A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
-
[spoiler]Prison Break - 2X04 - First Down
Huhh. És megint csak huhh. A második évad eddigi legjobb részét láttam az elmúlt 1 órában. Hihetetlen tempó, cselekmény, idézetek, fordulatok.
A legfonotsabb szál John Abruzzi szála volt e részben. Az első évadban történő "megvilágosodásának" köszönhetően elkezdett hinni Istenben, nagyon tetszett a karaktere (a rozsda Jézus-képe és John reakciója örök klasszikus jelenet-best of). A karakter a szökést követően újra átlendült a régi kerékvágásba (fenyegetés, kislány túszul ejtése, stb.). Ez a rész volt John válaszútja. Folytatja tovább régi életét és veszélybe kerül, vagy pedig hallgat Isten szavára és örökké együtt marad a családjával (a feleség könyörgése és a Jézus-kereszt kamera-kompozíciója mesterien csodálatos). John a választását romlott ömagára helyezi, így csapdába kerül s meghal. Maga a haláljelenet sokkolóan megrázó, John szavai történelmiek ("Én csak Isten előtt térdelek le. De most nem látom Őt itt" - tökéletes), egyszóval a karakter távozását - férfiasan bevallom - megsirattam. Egyik kedvenc szereplőm volt, főleg az Isten-szál bevezetése után. Nyugodjon békében.
T-Bag története sajnos marad a szokásos eltúlzott szálon (vasalós faterrel is elbánik félkézzel). A kislánnyal való "kapcsolata" azonban nagyon kemény, valóban elhiteti velünk Knepper, hogy karaktere tényleg egy pszichopata.
Michael és Lincoln szála a legérdekesebb s egyben legizgalmasabb folytatás. Először azt hittem, hogy a kocsi hazavágása után Bellick egyszerűen lepuffantja őket régi sérelmei okán, de végülis a pénz nagy úr. Nika megbízhatósága a rész végéig kérdéses, a "vajon velünk van vagy ellenünk?" érzés áthatja ezt a szálat, mely egy féltékenységi jelenetbe torkollóan megadja a végső választ. Michael "pofás rúgása" különösen imponált, jól esett látni, hogy néha ő sem tud uralkodni a Sara iránti érzésein. Sara és Michael telefonbeszélgetése nagyon kellemes szegmens, a daru-motívum pedig új és érdekes cselekményfolytatást ígér (bár eléggé aggódom Sara miatt, Kellerman eléggé közeledik...).
Haywire-rel még mindig nem tudjuk, hogy mi a helyzet, már komolyan kezd érdekelni. Egyszerűen nem igaz, hogy míg az FBI üldözi az összes foglyot állat módjára, ő nyugodtan biciklizget a diliruhában és a rögbisisakban.
A Shales-Scofield snitt utáni motívum új formába helyezi Mahone karakterét. Ideges ember, a tollba rejtett pirulák valóban valami dilibogyók lehetnek. Michael aggódhat. Én nem igazán lennék ilyen ember ellenfele.
Mindent egybevéve, az évad eddigi legjobb része. A következő részt kellően magas intenzitással várom. PB RuleZ!