11866197451219315601.jpg
A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
  • tnm #2676
    egyet tok fejből, ha nem is szószerint: mikor Glen az aszisztense, akkor van egy olyan jelenet, hogy Joey megköszöni, hogy elintézte neki azt az őrült rajongót.
    Mire ő magyarban azt feleli eggyüttérző (szomorú hangon), hogy: Megtalálta az öltöződ? (Mintha baj lenne.) Míg eredetiben lelkesen kérdezi, hogy: Ugye megtalálta az öltöződet?? sztem ez nagy hiba, és mellesleg előbbi esetben nincs is érelme az ott maradt aláröhögésnek (kéretik nem úgy érteni, hogy egyáltalán miért van szükség alánevetésre. én se szeretem, de legalább ebből kiderült, hogy ott valami poén lenne, ami a magyar hanggal kimarad így).
    Egyébként nem: a Joey-t nem egyszerre nézem angolul meg magyarul, hanem kb ez első évád felét már láttam eredeti nyelven, mikor megjelent HBO-n, és jól fel is húztam magam, hogy nem is ezt mondta eredetileg, azóta csak akkor nézem, mikor véletlenül elkapom (addig amíg újra fel nem húzom magam a fordításon:) ).
    Közbe még egy eszembe jutott, van abban a részben is valami kavarás, amelyikben Zack szerepel...
    Azt már nem is említem meg, hogy eredetileg az 1. évad karácsonyi részében nem a koboldokat meg a törpéket keveri össze, hanem a törpéket és a cigányokat ("Gipsies!"- kiállt fel.) Bár ez talán érthető, hogy idehaza nem vették át egyben;-)
    DE nem szándékom Beléd kötni (sztem nem is tettem), ez végülis elég szubjektív, és talán abban is megegyezhetünk, hogy végülis egy szar szinkronnal ellehet cseszni rendesen egy filmet/sorozatot. És az rtl-klubtól minden kitelik...
    Jah és a [H]ouse-hoz persze, hogy műsorpolitika, de azért a magyar ORTT az úr idehaza (ezért nem is nagyon példaértékű, hogy mi van amerikában). Az ORTT egyébként pedig nem a sorozatot osztja be idősávba, hanem a tartalmat, ezért is(!) van az, hogy némelyik kezdődhet korábban némelyik nem. Talán érdemes lenne megnézni mennyire volt brutális az a rész, ami 9-től kezdődött.
    Upsz, de sokt írtam:) Sorry