A nagy Prison Break kvíz!
VÉGEREDMÉNY: 1. NoName 2. Quantumleap 3. kommersz
A további eredmények a #22929 számú hozzászólásban találhatóak!
Köszönjük minden részvevőnek és ha most nem nyertetek, ne bánkódjatok, hamarosan jön a második évados kvíz!
-
HoldMyPocket #2356 Ami Wentworth játékát illeti.. szerintem ez azért tűnhet így (mármint hogy elég kevés érzelem látszódik az arcán, legalábbis a sorozat első felében ez biztosan így van 95%-ban)..mert ahogy halad a történet, úgy hullik szét a tökéletes terv amit elméletben nagyon jól összerakott Michael, csak hogy nem számolt azzal hogy a börtönben húsvér emberek lesznek, és veszik majd körül..
Szerintem ezért van az, hogy ha megnézed, az első 10-13 részben még műköik ez a védőpajzs..(úgyahogy.. mert azért van, amikor már nem bírja tovább magába folytani az érzelmeit..pl mikor kiakad ahogy Maytag-et megölik.. vagy amikor T-Bag rögtön a Riot után megfenyegeti.. totál ki van akadva, és ezt a jelenetet én pl különösen szeretem, Wentworth nagyon jól hozza a feldúlt/zavart/hogy a faszba kerültem ide? figurát.. aztán emlékezteti magát hogy miért is van itt tulajdonképpen, és visszaváltozik az arca érzelemmentessé.. (mármár pszichosan üressé..) pl nézd meg hogy néz Abruzzi-ra a Cute Poison egyik jelenetében, mikor az az udvaron dumál hozzá és tulajdonképpen a pofájába mászik.. egy büdös érzelem se jelenik meg rajta (illetve csak szeretné, ha ne látszódna rajta), csak bámul, és próbálja túlélni a dolgot, és ez szerintem illik a karakterhez..ott még sikerül neki bezárkóznia.. úgyahogy..
Vagy a sorozat legjobb jelenete (szerintem).. (ok az összes Abruzzi/T-Bag jeleneten kívül..).. a Brother's Keeper végén, mikor Michael készülődik a bankrablásra.. látjuk, ahogy megköti a nyakkendőjét, stb.. érződik (ha úgy tetszik, látszik az arcán) hogy pánikol.. szerintem az arcára van írva, hogy azon gondolkozik hogy jól teszi-e.. megéri-e.. (nézd meg hogy veszi a levegőt, nyel egy pár nagyot is..lol).. és mikor a fegyverekért nyúl, akkor még egy picit hezitál.. (remeg a keze..nem nagyon, de épp annyira hogy feltűnő legyen).. majd elteszi, és felveszi az érzelmek nélküli ábrázatát, amit úgy kb 5 percig bír megtartani a börtönben, mert aztán le is szúrnak előtte valakit, ami ráébreszti arra hogy mit is csinált tulajdonképpen a saját életével Lincoln-ért..de a szezon első felében még könnyebben vissza tud zökkeni ebbe az érzelemmentes biztonságba (ezért is a sok hasonló arckifejezés..) míg ha a szezon 2. felét megnézed.. a nemkivégzést.. a nemkivégzés utánt.. ahogy egyre kevesebb ideje marad, és egyre kétségbeesettebbé válik a helyzet/ő maga.. (pl.. amikor kiderül hogy elhalasztják a kivégzést, és Michael rájön hogy még talán van egy kis ideje, egy pillanat alatt elkezd kattogni az agya, és kissé mániákusan elkezdi pörgetni az adatokat magában (meg félhangosan).. Lincoln-nak kell lenyugtatnia.. szerintem azt is jól hozta Wentworth.. ha már itt tartunk, nekem az összes Lincoln/Michael (ha úgy tetszik Wentworth/Dominic) interakció bejött..
Aztán ott van az az ábrázata, amiért én pl pofánverném.. Michael néha marhára lenéző tud lenni a többiekkel (a kis "csapatával") szemben.. (és a Brother's Keeper-ből tudjuk, hogy ezt nem a börtön hozta ki belőle, mert Lincoln-nal is paraszt volt, még ha azt is hitte, hogy minden oka meg van erre..).. szerintem Wentworth ezt a figurát is jól hozza, különben nem mondanám hogy pofán verném (Michael-t) érte. Michael amúgy is, legalábbis szerintem, nagyon sok tekintetben/téren kissé gyerekes.. (szal messze van a tökéletességtől) (pl te jó ég Sara és Michael bénázása kiborító..de ebbe nem megyek bele megint, haha).. na mindegy.. csak azt akartam mondani, hogy szerintem Wentworth meggyőzően játszik. Marha sokat fejlődött a Dinotópia óta. Még sokat kell/fog tanulni mondjuk, de engem meggyőzött a PB-beli játékával (is).
De szerintem a színészi játék megítélése (is) eléggé szubjektív, mert úgyis az dönt, téged meggyőz-e, hiteles-e a játéka, vagy sem, vagyis hogy mennyire tud rád hatni.. és ez marhára relatív (pl szerintem Hayden Christensen is nagyon jó színész, ha jól rendezik, és ha jól meg van írva a karakter.. kiba sok különbség van a SW II-ben és az SWIII-ban nyújtott alakítása között, mert a III. részben legalább volt egy érzelem (egy árnyalata a karakternek) amibe bele tudott kapaszkodni.. különben meg üres volt az egész film.. Nekem marhára bejött az, amit pl a Life as a House-ban hozott.. vagy a Shattered Glass-ben, de még a Higher Ground-ban is..
ok.. hát ez regény lett, sorry..