NOD32 vs. Panda Titanium
  • SPANYOLVIgASZ
    Annyian mászkálnak a neten, akik azt mondják az ő általuk használt vírusirtó a legjobb és megtalált kismillió fertőzést, amit a másik xy vírusirtó nem.
    És egyre több mezei usert látok akik tesztelgetnek, és ilyeneket írnak, hogy:"Kivalo program ,tüzfalát leteszteltem.Minden letöltött tesztfájl kapcsolodási probálkozását észrevette." és akkor azt hiszi, hogy ez valami nagy különlegesség. Pedig nem az, mert ez a tűzfal alap feladata. Ha nem érzékelné a tűzfal a kapcsolódást akkor minek lenne? Egy rendesen beállított tűzfalnak ez alap feladata.

Talán ezért jobb, ha saját tapasztalatai szerint dönt és nem a netes usrekre hagyatkozva, akiknél a legtöbben alig értenek hozzá, és ha a másik egy kicsit is képben van, akkor észreveszi. De sajnos nincsen képben és nem tudja megítélni, hogy mennyit tudhat a másik, és a net arctalanságát és nehezen visszaellenőrizhetőségét kihasználva profiskodnak. Ha a netes emberekre hagyatkozna mindenki, akkor naponta cserélné a vírusirtóját, mert mindig van egy valaki, aki meg tudja mondani, hogy egy adott vírusirtó megtalált 10 vírust, de az összes többi csak 2-3-t. (arról persze nem tudni, hogy milyen körülmények között, milyen beállításokkal)

Az egészben a baj azzal van, hogy egy kezdő nehezen tudja kiszűrni, hogy olyannal beszélget-e aki ért hozzá, vagy olyannal aki nem. Ajánlgatják neki, hogy menjen fel egy vírusos oldalra és nézze meg mit tud a vírusirtója. Felmegy, bekapkod egy csomó mindent, persze tűzfal nélkül, amik letöltenek neki még 20-at. A vége újratelepítés, baráti segítség, vagy pénzért szakember lesz. Aztán kérdezi magától, hogy miért is mentem én fertőzött oldalra, miért akarok én tesztelgetni, amikor nem értek hozzá. (ráadásul olyat is összeszedhet, amit egyik biztonsági cég sem ismer).

Aztán olvasgat az f-securról, hogy: "Gépigénye elenyésző", és elmegy máshova, ahol meg azt írják, hogy az f-secure világ életben nagyobb rendszerigényű vírusirtó volt-lásd három keresőmagos korszakának beköszönte. Elmegy egy másik fórumra ahol a másik user azért könyörög, hogy ő szeretné kipróbálni a vírusirtóját adjanak neki fertőzött oldal címet. És látja, hogy a srác csak napok múlva jön vissza újratelepített géppel, mert nem a vírusirtója „győzőtt”.