I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Dzsini
    #2103
    Természetesen spoilerek jönnek, csak az olvassa, aki már túl van az epizódon.

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - Nem saját vélemény, csak szemezgetek a vitákból:
    A Doktor viselkedése - otthagyja őket azzal, hogy "ez a ti döntésetek" - az elmúlt 51 évben akkor mit is csinált? Vagy csak hülyére vette az egész társaságot, mert tudta előre mi fog történni? Az, hogy képtelen az embereket kezelni, az kiderült az eddigi részek alatt is, az még a "belefér" kategória.

    Clara viselkedése - potenciálisan megöl ~10 milliárd embert, ellentmondva nekik miután kikéri a véleményüket, és az emberiség 45 perc alatt egységes döntést hoz (most azt ne vegyük bele, hogy nem látja a Föld teljes lakosságát, és abból is csak azok "szavaznak", akik tudnak világítani, és ki kapcsolta le kinek a nevében az utcai világításokat, stb.). És mindezt csak azért, mert egy ki tudja milyen lény épp kikelni készül, ami utána akár reggelizőasztalnak is használhatná a Földet, és a Hold hiánya szépen tönkrevágná a Föld ökoszisztémáját (hozzácsapva az elképzelhetetlen pusztításhoz, amit a legalább hatszoros tömegű Hold okozott eddig is), annál egy keringő hulla is valószínűleg jobb lenne.
    Clara teljesen irracionális döntést hozott és ezért sokan keményen felháborodtak, hogy ez egy túlságosan nyilvánvaló abortuszellenes ÉS demokráciaellenes propaganda volt, nem egy "normális" DW történet.

    A kiscsaj "fejlődése" - ami az egyik fő történeti szál lenne - sírós hülyéből hirtelen rovarirtót spriccelő hős lesz (hogy mi a pitypangért vittek az előző kutatók rovarirtót egy holdbázisra, azt még kutatják a történészek - és miért hat a rovarirtó egy olyan lényre, amiről egyértelműen megmondják, hogy nem rovar (a pók amúgy sem az), hanem egysejtű(!)), ráadásul azt sugallják, hogy az Egyesült Államok elnökévé válik britként (mondjuk azok után, hogy a 2030-as években az USA szétesett egy polgárháború miatt, ez már nem biztos, hogy olyan nagy dolog).
    A Földön meg vannak győződve arról, hogy idegenek élnek a Holdon (már megint), és kézifegyverek (puskák, energiafegyverek, bármi) nélkül felzavarnak oda pár veterán űrhajóst, és egy 70 éves múzeumi űrsiklót, ami valószínűleg soha nem tudta volna elérni a Holdat.

    Tudományosan: honnan is szerezte a tojás a tömegnövekedéshez szükséges anyagot? Mennyivel változott a Hold és a Föld pályája emiatt? Mi lett a szétrepülő tojáshéj-darabkákkal? Hogy lesz fényes nappal San Francisco tengerpartján (az van kb. 2500 mérföldre), amikor éjjel kapcsolták le a villanyokat pár perccel korábban?
    Amúgy meg a "felhagytunk az űrutazással" korszak előtt 8 évvel a Marson jártak űrhajósok, majd az események után 1 évvel időjárás befolyásoló holdbázist(!) alapítanak, és alig 7 évvel később már annyira jól újraindították az űrprogramokat, hogy visszatérnek a Marsra a Waters of Mars eseményeinek bázisát megalapítása alkalmából. De a legmodernebb űrjármű a Földön egy múzeumi űrsikló.
    Tehát nagyjából a sztori kedvéért tojtak (szó szerint) az egész általuk kitalált történelemre. És ez nagyon sokaknak eléggé fáj.