I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Dzsini
    #1891
    Egy Doktor van :)

    6. évad sztori spoiler mögött
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    200 évvel idősebb Doktor odahívja őket abból a célból, hogy lássák, hogy ő "meghal", mert a Demon's Run rádöbbentette, hogy túlságosan látszik a világegyetemben, és egyes népeknél nem "gyógyító" a Doktor neve, hanem "nagy harcos". Ezért megrendezi a halálát, egy fix pontot kihasználva.
    Az űrhajós River, aki az egyetlen beavatottá válik az utolsó pillanatban, és ő azért vonul börtönbe, mert tudja, hogy ezzel biztosíthatják azt, hogy a világ azt higgye, valóban meghalt. Nem csak a Silence, hanem a teljes univerzum, még Amy és Rory is.

    Viszont az nem volt benne a pakliban, hogy River megmakacsolja/megmakacsolta magát, és azzal összetörik a világ, mert a fix pontokat ennyire megváltoztatni nem lehet (mert Moffat azt mondta ;) ). Ez lesz a plusz "minden egyszerre történik" világ, ahol a Doktor meggyőzi Rivert, hogy valóban úgy kell döntenie, hogy meg fogja ölni (nézzen a szemébe).

    A Teselecta pedig csak az utolsó pillanatokra került oda - az ott is volt a részben, mikor elmegy érte. És ezért kellett elégetni azt a testet, miután a Doktor a teljes legénységet elszállította belőlük. A 200 év azzal telt, hogy ezt a tervet kialakítsa, mindent előkészítsen önmaga előtt.
    Hiszen ha nem alakította volna így a dolgokat, akkor nem lehetne ott, hogy tudja, hogy alakulnak a dolgok :D

    A végén pedig kiderül, hogy azért a Silence azon volt, hogy a végső kérdést ne hangozzon el, és ha nem halt meg, akkor a kérdést márpedig fel fogják tenni...


    A 6. sorozat után jön a Doctor, Widow, Wardrobe karácsonyi rész, aztán az Asylum of the Daleks.
    Meg a miniepizódok: Space / Time, Death is the Only Answer, Good as Gold Night and the Doctor (5 rövidke rész), Pond Life

    A hetedik sorozatban pedig az Angels take Manhattan után KÖTELEZŐ a The Snowmen (karácsonyi rész) és a P.S. miniepizód, és csak utána a Bells of Saint John-tól kezdve a sorozat második fele, és irány az 50. jubileum környéki móka.