I am the Doctor whether you like it, or not!
  • Dzsini
    Az első epizódban nem tudni, hogy ki is volt ő, és a Doktor soha nem is látta őt, nem is hallotta a hangját (csak a hangszórókon át), tehát nem fogja felismerni. Emellett a karácsonyi rész trailerében bemutatkozik a csaj, mint Clara, és egy viktoriánus kori angol hölgyről van szó, tehát azon kívül, hogy mi, a nézők láttuk ugyanazt a színésznőt egy teljesen más környezetben, egyelőre semmi nem köti össze a két figurát.
    Én azt is el tudom képzelni Moffattól, hogy csak szórakozásból tette be őt az első részbe, hogy szórakozzon egy jót a rajongótáborral. Nem tudni.

Az amit tudunk előre dolog pl. megjelent (sok egyéb között) a Vezúvnál és Pompeii pusztulásánál. A történelem úgy tudja, hogy gyakorlatilag mindenki ott pusztult, tehát nem lehetett megmenteni szinte senkit, és a vulkánkitörést sem lehetett megakadályozni. Vagy ott van a Waters of Marsnál a kutatóparancsnok halála - a Doktor meg akarta akadályozni, bár tudott róla, hogy mi történt. Ezért viszont hiába hozta haza, ott megölte magát, tehát a történelem "utána állt" a változtatásnak. A sírkő volt az a pillanat, amikor a szereplő számára ismertté vált a sorsa, tehát onnantól már nem lehetett rajta változtatni - én legalábbis így értelmezem.