2363
-
#1226 Martha "unokatestvére" pedig ott dolgozott a nagy Torchwood központban, Amy pedig Pompeiben volt látnok. Ott arról van szó, hogy a színészt később újra szerződtették más szerepre, itt már annak a résznek a forgatása előtt lehetett tudni (és be volt jelentve), hogy ő lesz majd az új companion. -
Swarczi #1225 Az Oswin/Clara vonalhoz még annyit szólnék, h az új sorozat első részében szereplő fekete hajú cseléd később visszatért a Torchwoodban mint Gwen - ezt a doki térben való genetikai sokféleséggel magyarázta meg ha jól emlékszem. Szóval lehet hogy a két csajnak semmi köze egymáshoz. -
#1224 Az első epizódban nem tudni, hogy ki is volt ő, és a Doktor soha nem is látta őt, nem is hallotta a hangját (csak a hangszórókon át), tehát nem fogja felismerni. Emellett a karácsonyi rész trailerében bemutatkozik a csaj, mint Clara, és egy viktoriánus kori angol hölgyről van szó, tehát azon kívül, hogy mi, a nézők láttuk ugyanazt a színésznőt egy teljesen más környezetben, egyelőre semmi nem köti össze a két figurát.
Én azt is el tudom képzelni Moffattól, hogy csak szórakozásból tette be őt az első részbe, hogy szórakozzon egy jót a rajongótáborral. Nem tudni.
Az amit tudunk előre dolog pl. megjelent (sok egyéb között) a Vezúvnál és Pompeii pusztulásánál. A történelem úgy tudja, hogy gyakorlatilag mindenki ott pusztult, tehát nem lehetett megmenteni szinte senkit, és a vulkánkitörést sem lehetett megakadályozni. Vagy ott van a Waters of Marsnál a kutatóparancsnok halála - a Doktor meg akarta akadályozni, bár tudott róla, hogy mi történt. Ezért viszont hiába hozta haza, ott megölte magát, tehát a történelem "utána állt" a változtatásnak. A sírkő volt az a pillanat, amikor a szereplő számára ismertté vált a sorsa, tehát onnantól már nem lehetett rajta változtatni - én legalábbis így értelmezem. -
#1223 99%, hogy nem dalek formájú, ez inkább olyan mint mikor River Song-al talizott, ő már ismerte de ő még nem. Itt is lehet ez történt, lehet a csaj végét láttuk. -
Zero 7th #1222 Ah, oké, kösz az infót, ez már így jobban hangzik.
Remélem az új csajszi (Oswin? Jó gáz neve lett szegénynek, igazi név, és női ez egyáltalán? :P ) valahogy visszagenyózódik emberré, azt nehezen viselném, ha a Doktorral közös jelenetekben dalek formában lenne, egyébként meg egyedül üldögélne a szobájában... Bár mintha forgatási képeken lenne együtt a Doktorral, úgyhogy még nem aggódom feleslegesen.
Ez az utolsó részben lévő "amit tudunk előre az úgy is lesz" dolog most jött be, vagy volt már erről szó korábban? Nem emlékszem ilyesmire... Elég furán hatott, kicsit seggből előrántott bonyodalomnak éreztem, és emiatt nem vagyok teljesen elájulva az utolsó résztől. -
#1221 Nem matematikai fél - idén karácsonyi rész, jövőre 8 epizód az "új csajszival" (így jön ki a 13) plusz az egyelőre ismeretlen 50. évfordulóra gyártott tartalom (hogy ez mi lesz, arról nem tudni, csak megalapozatlan és alátámasztás nélküli pletykák vannak - egy vagy több special, színdarab, sok mindent feldobtak már, egyáltalán nem tudni). -
Zero 7th #1220 Na most jutottam csak odáig, hogy megnézzem. Azt hittem, több részben benne lesz az új csajszi...
Azt hogy érted, hogy "a sorozat második _fele_"? Jövőre is öt résszel szúrják ki a szemünket?! -
#1219 loooool -
#1218 -
#1217 A "bezárás" az új sorozat ötllete, az utolsó nagy időháború eredménye, aminek a vége után kezdődött a 2005-ös első rész.
Erre építette RTD az "én vagyok az utolsó a fajtámból és kiirtottam a népemet" világfájdalmas Doktor stílust. -
#1216 Eszembe jutott egy kérdés, furcsa hogy eddig nem :D
Az időlordokat az első részben már be voltak zárta vagy később? ha később akkor mikor? -
Swarczi #1215 Az imént dobta be a youtube, nem is tudtam h van ilyen :D
-
#1214 amúgy wáááá jöjjön már:D:D Még mindig a NO1-es sorozat :D:D -
#1213 de szar az SG Youtube beágyazása -
#1212 -
#1211 -
Swarczi #1210 Mit nem vesz észre az ember többszöri újranézés után: Most néztem nemrég újra az új sorozat első 3 évadját(már sokadik alkalommal :)) és csak most vettem észre, hogy minden évadban van utalás a végkifejletre: az elsőben ugye a bad wolf, a másodikban minden részben megemlítik a torchwoodot(majdnem torchlightot írtam), a harmadikban minden földön szereplő részben meg van említve a Mester. És én eddig csak a bad wolfot vettem észre, szégyellem magam :) -
#1209 Hoppá! Mi lett a ruhájával? -
#1208 Pénteken Children in Need, benne előzetes a karácsonyi epizódhoz.
-
#1207 ja olyan kis... érted ilyen Cute :D -
#1206 De cukker csaj! -
#1205 -
#1204 Epizódszereplő volt (mint Madame de Pompadour, Astrid és egy csomóan), és az eredeti tervben úgy volt, hogy nem támad fel. -
#1203 ah oké, gondolom azóta sem mutatták a lányt, mint a többi másikat sem :D, mintha tudnám a másik négyről :D -
#1202 David Tennantné Georgia Moffett, igazából az ötödik Doktor lánya - szerepe szerint Jenny.
(nem űrhajón voltak, hanem egy bolygón, egy újonnan épített bázison) -
#1201 hogy is hívják a doktor lányát?
abból a részböl amiben ilyen klonok voltak, egy űrhajón. -
#1200 The Woman
Másik rendező, másik történetíró. Riveren kívül (aki saját "gyártmány") mást nem hozott át Moffat az előző korszakból.
Ha egy gyémánt átjött, ő is át tudta magát vetíteni, ez legyen a legkisebb ellentmondás az egész DW világban :) -
#1199 ez szép és jó, de emlékez vissza mi történt abban a részben, az a nő az esemény előtt beszélt az öreggel az űrhajón hogy használja a fegyvert.
1. hogy tudott beszélni az öreggel? ha be volt oda zárva
2. hogy tudta hogy találkozni fognak? és hogy meghal?
és a harmadik, kicsit alkatilag hasonlít melodyra, vagy nem? így a célzás lehet hogy a rokonságra utal inkább -
#1198 #175 -ös hozzászólás ebben a topicban :) -
#1197 Szép napot :)
Na szóval, ma volt az axn en az a rész hogy a rejtélyes nő bevallotta hogy ö melody pond :), ez szép és jó, na de elég sok részt láttam és eszembe jutott valami, kép, a kérdés, ki van jobb oldalt a vezér mellett? -
Zero 7th #1196 Okké, köszi! -
#1195 Az idei 5 részt igen, karácsonyig nem is lesz több, és a történet így kerek, a sorozat második fele a karácsonyival együtt új sztorit kezd. -
Zero 7th #1194 Meg tudom már egyben nézni az új szériát? 111 olvasatlan hozzászólás, de nem olvasok vissza, mert spoiler. :P -
#1193 brilliáns -
#1192 -
#1191 Az évad második fele (még semmilyen információ nincs arról, hogy mikor kerülnek képernyőre a részek):
Airing 2013:
706. Written by Steven Moffat. Directed by Colm McCarthy. (Filming now)
707. Written by Neil Cross. Directed by Farren Blackburn. (Not filmed)
708. Written by Mark Gatiss. Directed by Douglas Mackinnon. (Filmed)
709. Written by Neil Cross. Directed by Jamie Payne. (Filmed)
710. Written by Stephen Thompson. Directed by Mat King. (Filmed)
711. Written by Mark Gatiss. Directed by Saul Metzstein. (Filmed)
712. Written by Neil Gaiman. Directed by Stephen Wolfenden. (Not filmed)
713. Written by Steven Moffat. Directed by TBA. (Not filmed)
Újabb Gaiman rész :)
És egy kivágott rész az ötödik epizódból:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
AMY: “I’m 34.”
THE DOCTOR: “Didn’t ask.”
AMY: “No, but I could hear the sums going on in your head. How old are you these days?”
THE DOCTOR: “No idea.”
AMY: “Oh, shut up.”
THE DOCTOR: “I don’t. I live in a time machine, I don’t age – there’s nothing to go on.”
AMY: “Excuse me, mister, you’ve got seven grey hairs.”
THE DOCTOR: “You counted??”
AMY: “It’s a hobby.”
THE DOCTOR: “I try to keep up – Time Lord instinct. It’s only polite! Can I have a go?”
He takes Amy’s glasses from her nose, pops them on.
THE DOCTOR: “Actually, that is much better. Never knew I needed glasses, that’s exciting!”
On Amy just staring at him for a moment – amused but troubled. Is he ageing just to be kind??
AMY: “How long are you going to keep doing this? Dropping in, taking us on trips?
The Doctor looks at her – just a little vulnerable, a little unsure.
THE DOCTOR: “Do you mind?”
AMY: “I love it, it’s just… every time you fly away, I think surely he’s bored of us by now. (Hesitates; rare moment of vulnerability) But I do sort of hope you aren’t.”
During the above, the Doctor has been listening, but distractedly watching something. A family wandering through the park, a little boy at the back. He’s holding the string of a blue helium balloon – and at this exact moment the string slips from his hand, the balloon starts soaring upwards. The Doctor watches it fly up and up, squinting against the bright sky.
THE DOCTOR: “Flying away’s good. But you’ve got to fly from somewhere, or you just get lost.”
He’s pulled out his sonic, now zaps the drifting balloon. It drops like a stone, bounces at the feet of the little boy.
THE DOCTOR: “Lost in the sky, imagine that.
The little boy has picked up the balloon, grabbed the string again. It shoots up and starts bobbing about again The little boy looks over at the Doctor – who gives him a cheery wave, and pockets his screwdriver. Amy has watched the final parts of this exchange fondly getting what he’s done.
AMY: “Read to me!”
THE DOCTOR: “Thought you didn’t like me reading aloud.”
AMY: “Shut up, and read me a story. Just don’t go “yowzah!”"
THE DOCTOR: “You’re the boss…”
AMY: “I am the boss.”
He’s opened his book again. And now, casually, he rips out a page from his book, tosses it in the hamper.
AMY: “Why did you do that?”
THE DOCTOR: “I always rip out the last page of a book. Then it doesn’t have to end. I hate endings. “
AMY: “Yeah. Me too.”
She smiles. And we hold on them for a moment, tranquil in the park, sitting back to back, as the Doctor reads…
-
#1190 Na neee...erre nem lehet szavakat találni! Bele kellett volna tenni az 5. rész legvégére. -
hat ez tényleg egy jó utóirat. -
#1188 Utóirat - csak azoknak, akik már megnézték az 5. részt is:
-
#1187 Ez a fotó is a kordon széléről készült :) A pihenőidejükben pedig előfordul, hogy odamennek a nézőkhöz pacsizni.