Az emberiség hány százaléka képes ölni a háborúban?
  • polarka
    #252
    Az előzőleg leírt ismeretterjesztő alapján: Mivel még más nemzethez tartozóakat legyilkolni sem volt gyomra szemtől szemben a többségnek én azt mondanám, h kiképzetlen, sebtében besorozottak nem tennék meg (többségük).
    Egyébként benne van az előző hsz-ban is hogy a közemberek a háborúk idején is rágódtak azon, h az ellenfélnél is pont olyan emberek vannak, mint ők akik otthon rendesen élnék életüket, ha nem sorozták volna be őket a háborúba. És ez nehezítette számukra a hidegvérrel való gyilkolást. Persze ez csak azoknak volt probléma, akikkel nem hitették el az ellenség embertelenségét, meg azoknak sem volt az, akik alapból nem tápláltak semmilyen érzelmet az öléssel kapcsolatban.

    A személyesebb vonatkozást tekintve én nem volnék hajlandó csak azért ölni, mert valaki azt parancsolja (nem is mentem katonának). Ha már döntést hozok, akkor bizonyos kell legyek abban, h helyesen döntök. A háborúkat meg nagy ívben elkerülném és nem harcolnék. Főleg a mai, újkori háborúkban, mert egy-egy egyénre levetítve annyi lenne a kérdés, h van-e elég mázlim, h túléljem a helyzetet, vagy nincs. Nem tehetnék semmit az ellen, h ne csapódjon pont belém a tüzérség támadása... Nem kívánok mészárszékre menni felsőbb utasításra.
    Persze kicsit elkanyarodtam a te szituációdtól, de azért közben arra is válaszoltam.