Az emberiség hány százaléka képes ölni a háborúban?
  • polarka
    #249
    Volt vmikor egy ismeretterjesztő a TV-ben, ahol pont erre a kérdésre keresték a választ. Lényegileg összefoglalom, h ott mire jutottak:

    Több harcot is felhoztak példának, h ott ki mit csinált. Amcsi polgárháborúból fennmaradt több olyan puska, amibe a "tulajdonosa" csak egymásra rakosgatta a töltényeket és sosem lőtt vele. 2. vh.-ban mindenki összeszarta magát a lövészárokban és nem nagyon mertek megindulni és vadállat módjára gyilkolni akit csak látnak (Ezért is a tüzérség gyilkolt a legtöbbet, ha nem látod az ellenfelet és csak "gombot" kell megnyomni, akkor könnyebben gyilkolnak az emberek). Ritka volt az olyan ember, aki élvezettel ment gyilkolni és afféle "Rambo"-ként támadott. A pszihológiai tesztek alapján ők a nem átlagos emberek (talán őrültek is), akik a teszteken semmilyen együttérzést vagy undort nem fejeztek ki a nekik mutatott képek hatására.
    Tehát ezért alkalmaznak hivatásos, képzett katonákat, akiket úgy képeznek, h igyekeznek a gyilkolást reflex-mozdulatokba iktatni és ne gondolkodjanak/tétovázzanak, ha ellenfelet látnak (ne gondoljanak arra, h ugyanolyan ember mint ők). Továbbá igyekeznek az egész kiképzést úgy végezni, h kihangsúlyozzák a céltárgyakon, h azok max. csak húsdarabok, de az emberekhez semmi közük.
    Agymosási technikákkal is egy ideig sokat kísérleteztek.