Az emberiség hány százaléka képes ölni a háborúban?
  • steweee
    #239
    sajnos az emberi hülyeség nem mai találmány. mindig is nagyszámban voltak és lesznek önállótlan emberek, akik elvárják a mindenkori politikai vezetéstől hogy irányítsa az életüket, megmondja mit és hogyan tegyenek, miben higgyenek stb. magyarország az utóbbi évszázadokban szellemi téren azért folyamatosan a kora előtt járt, sajnos mára ez a gazdasági/társadalmi/politikai változások folytán jelentősen vissazesett, drasztikusan csökkent az olyan emberek száma akik tisztán látják a folyamatokat és a változásokat, a valós világról tudnak képet és véleményt alkotni. legjelentősebb kiváltó ok a médiahatás, tulajdonképpen az új vallás templomait építik fel sokan otthonaikban a televíziózás által. és hisznek abban amit ott látnak és hallanak, mert így leegyszerűsödik az életük, irányított gondolataik fogjai maradnak.

    a háborúkhoz azért kapcsolódik a dolog, mert azt soxor mindkét összecsapó fél vagy felek politikai elitjének elhatározásából történik, a háború a politikai/gazdasági hadszíntér folytatása a szavakon túl.a legtöbb esetben a vesztes politikai rendszer vezetői megússzák a dolgot, hiszen nem ők harcolnak, csak a parancsokat adják ki, ami aztán a hierarchikus rendszeren végigfutva, az egyéni érdekrendszert kihasználva teljesítésre is kerülnek.

    pl: sorkatona nem akar harcolni mert fél hogy talán_! megsérül vagy meghal = hadbíróság, biztos_! büntetés. aki elfogja és rákényszeríti az felsőbb akaratot a katonai rendőrség és hadbíróság, melynek tagjainak érdeke hogy a különcöket helyre tegyék, hiszen akkor nem lesz aki harcol helyettük, ráadásul feljebb álló, jobban fizetett és nagyobb jogokkal rendelkező egyének a tagjai)

    az ölésre való hajlam kifejlődik a legtöbb emberben ha látja bajtársait, szeretteit elesni (ha addig nem volt meg) viszont egy ütőképes hadseregnél elvárás hogy kapásból képesek legyenek a tagjai ölni, hiszen az első néhány hadmozdulat is képes eldönteni egy háború kimenetelét.

    ami azt illeti aki olyanokban goldolkodik hogy a hazáért érdemes meghalni meg ilyesmik, az gondolkodjon el mélyen az írásom első bekezdésein, és ha eljut odáig goldolatilag hogy az olyan politikusokat kellene inkább megbuktatni vagy pokolra küldeni akik egyéni ambíciótól hajtva képesek kirobbantani háborút és másoknak szenvedést okozni, az jó úton jár...