Az emberiség hány százaléka képes ölni a háborúban?
  • SZU
    #235
    "egy katonára ki emlékszik aki egy bunkert tartott 60napig az ellenségtől???"

    Azok a katonák, akik hősök lesznek, ritkább esetben csinálják az aktuális politikai irányzat, vagy akár csak a harc hevéért. Sőt! Sokszor nem is az otthoniak védelme érdekében (nem hiszem, hogy előre tervezték, hogy hősök lesznek, akkor és ott lettek azok, amikor épp jött az eset). Leginkább a bajtársaik/barátaik védelméért tették, amit tettek!

    Amikor az a névtelen katona, aki "egy bunkert tartott 60napig az ellenségtől", gyakorlatilag 60 nap időt nyert a bajtársainak az újrafejlődéshez/visszavonuláshoz/túléléshez. Ha nem tette volna meg, futhatott volna velük együtt, s sok-sok társa halálát nézhette volna végig.
    Szal a hősök korán halnak, nemtudom miért döntöttek úgy, ahogy, ritkán tették azért, mert a parancs az parancs, s nem mertek futni a többiekkel együtt.

    Ők is tudták, hogy mondjuk egy géppuskafészek kiiktatása önkéntesként nem móka, de megtették, mert embereket, barátokat mentettek meg vele.

    A kamikázék pl.: tudták, hogy esélyük sincs, mégis belerepültek a halálba. Ők is hősök, s alkottak maradandót. Egy borzalmas emléket, egy önfeláldozásnak állított mementót, emberi butaságnak szobrot.

    "Attól függ kiért és miért.Nincs az a politikai rezsim vagy rendszer vagy eszme amiért érdemes az embernek saját maga életetét feláldoznia.Ma hős de holnap a kutya nem emlészik rájuk.Hiszen mit élvez utána belőle????"

    Semmit nem élveznek utána belőle, 1xűen Leonidasra és társaira is emléxünk még, pedig "csak" hősködtek, hogy a hazájuknak legyen ideje védekezni.

    Szerintem vannak okok, amikért érdemes akár a saját életemet is feláldozni, pl.: család, legjobb barátok!
    Momentum, én a hazámért nem adnám az életem... Ezért a hazáért biztos nem.