strogg#21
Dirty dogg: én azzal tudtam meggyőzni a környezetemet, hogy felmerült a pdf-es elektrónikus anyagként küldés a nyomdába.(nem értem eddig miért nem így csinálták, de mind1. Eddig ugyanis a nyomtatott "kéziratot" világították le). Naszóval gondolkodtak egy adobe pdf writer -en, minden szerkesztőségi gépre. Én meg vgyorogtam egy jót, a megküldött anyagot OpenOffice 2-ben pdf-é generáltam egy kattintással. (egyik alap funkciója). Látni kellett volna a sok kockafejűt, aki ki sem látott a wines világábóll, amikor 3 másodperc alatt megvolt a kiadvány pdf-ben:)))
Szerintem meg netre, és levelezésre a linuxnál jobb választás nem igazán van.
SMV. megmondom, semmi. Egyszerűen félnek az újtól. És sajnos a linuxot annyi "legenda" sújtja, hogy a borzasztó.Nah meg az m$ marketing színes-szagos, csili-vili, és jól öltözött ügynökök hada folyamatosan csak domborítja domborítja azt, ami szerintük előny. Súlykolják, hogya vírus támadás gyak. egy természetes dolog, csak X feláért ami a partnerük hoz az ezt kivédi.
Az m$ amit elért az nem a jó OS, nem az ablak, vagy a service pack, esetleg tűzfal, hanem a szemléletbeli változtatás.
Azt sújkolják, hogy;
-természetes, hogy egy szoftver méregdrága.
- természetes, hogy a letöltés illegális. (mélyen hallgatnak ugye a szabad szoftverekről. ÉRdemes ellátogatni a bsa oldalára, jó tanulmány)
- természetes a horribilis office ár, még akkor is, ha a 80%-ra nincs is szükséged.
- Az informatika mint tudomány v. ipar = windows
- a vírus, és egyébb támadások természetesek.
- Az SW licensz = sok pénz, és büntetőjogi felelőség
- Az újítás, és fejlődés az, amit a microsoft kínál
Holott ezek nem így vannak. De ezt persze nem teszik hozzá:)