Ha csak arról írtam volna, ami megvalósul, akkor harmadekkora cikket is nehezen hoztam volna össze (igaz hamarabb meg is lettem volna vele :)).
Egyébként félelmetesen elmebeteg dolgokra is készítettek tanulmányokat (nem kidolgozott tervek, csak aféle ötletpetárdák), mint például olyan katonai űrállomások, amelyek az űrfölény biztosítását garantálták volna, monitorozva és irányítva az űrben lévű műholdak és űrhajók mozgását; vadászűrhajókkal, amelyek az ellenséges űrhajókat és műholdakat semmisítették volna meg, valamint atomtöltetű rakétákkal, amelyel az űrből lehetett volna atomcsapást mérni a világ bármely pontján.
Persze a legelvetemültebb ezek közül a Hold katonai alkalmazását firtató elképzelések voltak, még az 1960-as évek elejéről. Annyira nem ismerték a Holdat, hogy jobbára csak feltételezésekre építettek, és a Holdra küldött katonák aféle botra szerelt repeszaknákkal harcoltak volna, amelyek a szovjet űrhajósok szkafanderükjét kilyukasztva gyilkolt.
Valószinüleg az vette el mindkét oldal kedvét az "űrháborútól", hogy függetlenül attól, mi zajlik odafent, a Földön egy globális atomháború esetén úgy is elpusztulna minden. Akkor meg felesleges provokáció az egész...