strogg#67
Hm.
Egyszerűen értelmetlen vitázni, mert az igazság úgyís félúton van. Egyrészt az m$ sokat ártott az informatikának, másrészt nekik köszönhető, hogy a pc minden asztalon ott van.
A win alternatívája az os2 volt, de sokkal erőtlenebb marketinggel. Ezért a win nyert, és kezdett el terjedni.
A linxal szembeni előnye pedig egyértelmű abból a szempontból, hogy a win már régen graf OS volt, (vagyis inkább ablakkezelő? Mert a win3.11 alatt az OS a DOS volt. Win 3.11 nem volt OS!) amikor a linux első kernele még az alap I/O műveletekkel volt elfoglalva konzolosan.Egyáltalán nem indultak egyenlő eséllyel, mert sok év előnye van az m$-nek a linuxal szemben.Ez minden.Most kezd majd érdekes lenni a dolog, amikor a mai linux disztribekkel kell versenyeznie a winnek. És számos hátrányt kell ledolgoznia a linuxa szenben, mert többp ontban is megeleőzte a wint. Mondjuk ezek inkább az üzleti stratégiájuk másságából adódik.
Én egyáltalán nem látom pl aa vista-ban a fantáziát. Gyenge eladásokat várok. Sokan fognak kivárni. Szerintem főleg a cégeknél nem fogják kezüket lábukat törni, hogy vista-ra álljanak át.
Pláne, hogy számos (szerintem is valódi fejlődést mutató eszközök) okosság nem is lesz benne, pedig ígérték.Nem hiszem, hogy a vista lesz az új aranytojást tojó tyúk.