...és a valóság.
  • dieselG
    Itt, Abasáron volt már kurvanagy özönvíz 1999 júniusában, azelőtt még soha, a falu öregjei se emlékeztek nagy vízre 1999 előtt.. azóta volt még egy júniusihoz képest kisebb árvíz még júliusban ugyanabban az évben, utána legközelebb 2001ben tekintélyes eső esett, majd olyan 2002-2003 január végén kurvanagy vihar volt, villámlással, dörgéssel, és azóta egyre sűrűbben, szinte 2-3havonta az 1999-et megközelítő özönvíz köszönt ránk.. itt kb 2hónapja nem volt sok eső. Ma viszont esett rendesen, az úton kb 2méter szélességben folyt lefele a sárga víz. Mindig aszerint állapítom meg, hogy mekkora árvíz van itt, amekkorát lefedi a lezúduló sárga víz a házunk előtti főutat :D 1999-ben csak úgy zúdult, elöntött mindent a víz, még akkor poénból (persze bazinagy csizmában) egy folyóvá változott földútba belegázoltam, közben persze pillanatok alatt megemelkedett az ár vízszintje, kilábalni már nemtudtam, kiúszni semmi életkedvem nem volt.. úgy kellett egy faággal engem kivonszolni:P szerintem már nem sok van hátra, hogy az 1999-et is meghaladó özönvíz legyen itt, mint pl. a közeli Mátraszentimrén.