59
...és a valóság.
-
#19 de akkorát... -
dieselG #18 Itt, Abasáron volt már kurvanagy özönvíz 1999 júniusában, azelőtt még soha, a falu öregjei se emlékeztek nagy vízre 1999 előtt.. azóta volt még egy júniusihoz képest kisebb árvíz még júliusban ugyanabban az évben, utána legközelebb 2001ben tekintélyes eső esett, majd olyan 2002-2003 január végén kurvanagy vihar volt, villámlással, dörgéssel, és azóta egyre sűrűbben, szinte 2-3havonta az 1999-et megközelítő özönvíz köszönt ránk.. itt kb 2hónapja nem volt sok eső. Ma viszont esett rendesen, az úton kb 2méter szélességben folyt lefele a sárga víz. Mindig aszerint állapítom meg, hogy mekkora árvíz van itt, amekkorát lefedi a lezúduló sárga víz a házunk előtti főutat :D 1999-ben csak úgy zúdult, elöntött mindent a víz, még akkor poénból (persze bazinagy csizmában) egy folyóvá változott földútba belegázoltam, közben persze pillanatok alatt megemelkedett az ár vízszintje, kilábalni már nemtudtam, kiúszni semmi életkedvem nem volt.. úgy kellett egy faággal engem kivonszolni:P szerintem már nem sok van hátra, hogy az 1999-et is meghaladó özönvíz legyen itt, mint pl. a közeli Mátraszentimrén. -
Kanál #17 és az nem ugyanaz? :c -
#16 Nem. Csak, hogy milyen kárt okozott itt-ott. -
#15 mi egy kisebb magaslaton lakunk (a neve is rákoshegy), emberemlékezet óta nem volt erre árvíz
a talaj egy agyagos, kavicsos keverék.
a faterral a múltkor állapítottuk meg, hogy itt nem fogja a házat alámosni az eső, mert 2 60 literes hordót is kiborítottunk egy kis földterületre, de mindet beitta pár perc alatt :o -
#14 mások kárát akarod látni,vagy mi? -
#13 Jöhetnek képek is a viharról.
Hát akkor majd utánnanézek ilyen túlfeszvédelemnek. Köszi a tippet. -
#12 Én tárnokon lakom két házzal arréb szegény formának uszik a kertje
még mindig szivattyuzzák a tüzoltok -
#11 ha a hálókártyája szállt el, valószínűleg nem a villamos hálózatról kapta a zavart, hanem pl. a telefonvonalról (ezen is lehet)
jobbik esetben az adsl kockát vágja agyon (becserélteted), rosszabb esetben meg a gépedben bármit
bár a túlfeszvédelem alap, ha sokat számít a géped -
#10 Amúgy az a szivás, hogy minket is elöntött a víz:S csőtörés van:D felturták a lépcsőházban az egész pincét:S -
#9 örülj neki, hogy ennyivel megúsztad, másnak a házát viszi el a víz -
#8 Ha ilyen miatt megy tönkre valami a gépedben, csak magadat hibáztathatod. 2-3k-ért már vehetsz túlfeszvédelemmel ellátott elosztót. De ha esetleg nem ilyened van, akkor miértnem húzod ki a gépet egyből az első villámlás után, mikor tudod, mik lehetnek a következmények. -
#7 Jó, mind1, tudjátok mire gondolok.
Itt is egyszer akkorát dörgöt! -
#6 villámláskor mi midnig kihúzzuk a gépet :) nem értem mások miért nem ezt teszik -
#5 özönvíz borsodban topic -
#4 én Szigethalmon lakom(Érdtől nem messze) itt is volt akkora villámlás hogy majd beszartam -
#3 A zivatar vágta haza a hálókártyádat? Talán a villámlás, nem? -
#2 Én Érden, lakok és hát mit ne mondjak, nem ma volt a legjobb nap...
Olyan felhőszakadás volt itt. Hazavágra a hálókártyámat, a ventilátorokat... -
#1 Sziasztok!
Hát gondoltam nyitok egy topikot, ahol beszélhetünk erről. Kit, milyen kár ért, stb...