Banderas1990#2373
Erre én is emlékszem, de attól, hogy ismerte a két faj egymást nem feltétlenül kellett Szövetségben állniuk egymással.
Az eddigi infók alapján, valahogy így tudnám leginkább elképelzni a törénetet:
Az Ősök a Tejútrenszerbe érkezésük után valamikor talákoztak néhány idegen fajjal, akkikel megköttéték a Szövetséget(Asgard, Nox, Furling; nem feltétlenül egyszerre). Lehet, hogy azon fajok technológiájának egy része is pont az Ősöktől származik. Aztán valószínűleg a rejtélyes betegség kitörése(valszeg Ori eredetű) miatt elmentek a Pegazus-Galaxisba. Ott a Lidércekkel való találkozásuk és az ellenük vívott háború után visszatértek a Tejútrendszerbe, azonban nem léptek kapcsolatba újra a korábban szövetséges fajokkal, vagy legalábbis nem olyan szinten mint azelőtt. Valszeg nem is építettek ki újabb komolyabb "birodalmat".
Ez megmagyarázná azt is, hogy az Asgardok miért kutattak olyan sok ideig néhány (valszeg a Pegazusba való költözésük után kifejlesztett)Ős technológiát. Persze az is lehetséges, hogy a Szövetség alapból nem osztott meg egymással mindenféle technológiát.
De, mint már mondtam ez csak találgatás, lehet maguk az írók se gondolkodtak el ezen.
"már nem tudom honnan olvastam, de azt írták, hogy a hajó öregebb lesz, minden eddigi ős technológiánál, amivel találkoztunk, így egy csomó minden nem lesz elérhető a hajón lévőknek,( vagy valami ilyesmi, felületesen olvastam, még régebben és azt se tudom, hogy mennyire volt megbízható az infó)"
Én arra emlékszem, azt mondták, hogy öregebb lesz, mint Atlantisz. De ugye már ezelőtt is láthattunk Atlantisznál régebbi Ős technológiát.
"de ugye kétszer is jártak a Tejútrendszerben."
Az 1. Tejútrendszerben való tartózkodásukra gondoltam.