2619
  • Andr0
    Tudjátok 1 vmit nem értek.
    a ZPM storyban van egy bibi. Ugye tudjuk a 3. évadból mikor az új 'lantisziak találkoztak először a Pegasus-Replikátorokkal, hogy a replikátorok képesek voltak ZetPM-eket csinálni. Tudjuk azt is, hogy mikor az első évad végén Dr. Weir ki akarta törölni az adatbázist megemlítette, hogy ZPM kutatás is benne van az adatbázisban. Kérdem én, ha Atlantis volt az Ősök "Fővárosa" ami ellenállt a lidérceknek elég sok évig, nem kis ZetPM felhasználás árán, akkor a ZPM előállításához szükséges technológia Atlantison megtalálható, de akkor miért nem csináltak?

u.i.: lehet hogy egy régebbi sg-1 részben említik az okát, de én nem láttam mindet sry:S

Fabio Capello: Az ősök nem létrehozták őket hanem engedték kifejlődni a lidérc fajt, az arroganciájuk miatt saját maguk teremtették meg a legnagyobb ellenségüket.

• Fabio Capello
    konkrétan nem találkoztak a lidércekkel hanem létrehozták őket :D
  • Banderas1990
    Erre én is emlékszem, de attól, hogy ismerte a két faj egymást nem feltétlenül kellett Szövetségben állniuk egymással.

Az eddigi infók alapján, valahogy így tudnám leginkább elképelzni a törénetet:

Az Ősök a Tejútrenszerbe érkezésük után valamikor talákoztak néhány idegen fajjal, akkikel megköttéték a Szövetséget(Asgard, Nox, Furling; nem feltétlenül egyszerre). Lehet, hogy azon fajok technológiájának egy része is pont az Ősöktől származik. Aztán valószínűleg a rejtélyes betegség kitörése(valszeg Ori eredetű) miatt elmentek a Pegazus-Galaxisba. Ott a Lidércekkel való találkozásuk és az ellenük vívott háború után visszatértek a Tejútrendszerbe, azonban nem léptek kapcsolatba újra a korábban szövetséges fajokkal, vagy legalábbis nem olyan szinten mint azelőtt. Valszeg nem is építettek ki újabb komolyabb "birodalmat".

Ez megmagyarázná azt is, hogy az Asgardok miért kutattak olyan sok ideig néhány (valszeg a Pegazusba való költözésük után kifejlesztett)Ős technológiát. Persze az is lehetséges, hogy a Szövetség alapból nem osztott meg egymással mindenféle technológiát.
    De, mint már mondtam ez csak találgatás, lehet maguk az írók se gondolkodtak el ezen.

"már nem tudom honnan olvastam, de azt írták, hogy a hajó öregebb lesz, minden eddigi ős technológiánál, amivel találkoztunk, így egy csomó minden nem lesz elérhető a hajón lévőknek,( vagy valami ilyesmi, felületesen olvastam, még régebben és azt se tudom, hogy mennyire volt megbízható az infó)"

Én arra emlékszem, azt mondták, hogy öregebb lesz, mint Atlantisz. De ugye már ezelőtt is láthattunk Atlantisznál régebbi Ős technológiát.

"de ugye kétszer is jártak a Tejútrendszerben."

Az 1. Tejútrendszerben való tartózkodásukra gondoltam.
  • Fabio Capello
    Én funkcionalitási szempontokban gondolkodom, bár kicsit elszállt ötlet

Azér ilyen a dizájn mer mégiscsak haladni kellett, a slim pedig durván feleakkora lehet vastagságban, mint a tejúton levő kapuk, ergo feleannyi idő alatt el is készült. Ezenfelül nyilvánvalóan lehet egy terhelési (manapság inkább berakodási :D) limit, ha máshol nem, amikor telepítik a kapukat (bár gyanús, hogy sugárral tették le, de ha abból indulok ki, hogy milyen talapzatokat kaptak a kapuk, inkább a manuális lepakolásra gondolok...)

Tényleg lehet hogy már abszolút "űrfizikában" gondolkodom, dehát ők voltak az Ősök... :D
  • tnm #2371
    1, azért nem lesz elérhető, mert amikor a Destiny készült még nem volt feltalálva...
    2, én eddig úgy gondoltam, hogy a Destiny, illetve az az előtt menő kapu telepítette a Tejútrendszerbe a kapukat. de mondom olvastam valahol, lehet nem igaz.
    hmm, a spoileres rész alapján nem igaz. [mondjuk számomra akkor még megmagyarázhatatlanabb, hogy két elavult dizájn közé, hogy ékelődhetett be egy slim & stylish]
  • Andr0
    ohh sry forrás:

http://universe.csillagkapu.hu/
  • Andr0
    miért nem lesz elérhető? mert elvileg az ős génnel elérhető technológiák csak a lidérc háború alatt fejlődtek ki pont azért hogy a lidércek elől elzárják a technológiát so a Destiny-n elvileg nem szabadna ilyen védelemnek lenni és a Destiny az első tejúti érkezés után indult el és ekkor fejlesztették ki a csillagkapu-t tehát a legöregebb kapu-rendszer az a Tejúti akárhogyis a Destiny-n fejlettebb lesz mint a földi de alúlmaradottabb mint a pegasusi(a pegasusi a legfejletebb)
    addig is olvasni való a Stargate universe c sorozatról:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az Õsök (más néven Elõdök, Lantisziak, Alteranok) több millió évvel ezelõtt érkeztek meg a Tejútrendszerbe, ahol elvetették az élet csíráit, majd a különbözõ bolygókon Csillagkapukat kezdtek el lerakni, hogy megkönnyítsék a kifejlõdõ civilizációknak az egymással történõ kapcsolattartást.

Az idõ elõrehaladtával azonban nagyon vágytak olyan idegen fajokkal találkozni, akik hozzájuk hasonló fejlettségi szinten álltak, és akikkel így kicserélhették volna a tudásukat. Ezért két hatalmas csillaghajót küldtek el az univerzum egy õsöreg szegletébe: az elsõ hajó járt elöl, ugyanis ez gyártotta és rakta le az új Csillagkapukat az idegen világokra; majd ezt követte a második hajó, amelynek legénysége a felderítést végezte. A felderítõk a Csillagkapuk 9. ékzára segítségével juthattak vissza az ûrhajójukra.

A küldetést azonban megszakította a Tejútrendszerben tomboló vírus, így az Õsök egy csoportja Atlantisszal elmenekült a Pegazus-galaxisba, egy másik felemelkedett, a többiek pedig lassan kihaltak. Így a felderítõ hajó a világmindenség mélyén leállt, a kaputelepítõ hajó pedig robotpilótával folytatta tovább útját. A Földön a tudósaink felfedezik e hajók létezését, és azt is, hogy miképpen lehet eljutni járuk, így egy új expedíció szervezõdik.

Ezzel a Csillagkapu Univerzum teljesen fel fogja fedni a Kapuhálózatok rejtélyét. Már az eredeti Csillagkapu mozifilm óta ismert, hogy a galaxison belüli kapucímek hét ékzárból állnak, a galaxison kívülre pedig nyolc ékzárral (és nagy mennyiségû energiával) lehet tárcsázni és mindkét esetben az utolsó ékzár jelöli a kiindulópontot, esetünkben a Földet. A kilencedik ékzár bevitele valószínûleg még több energiát fog igényelni.

Ezeken kívül mit tartogat még az új sorozat, amit még nem láttunk? Olyan népek, fajok egész arzenálját, akik az emberiséggel ellentétben nem az Õsök tevékenységének köszönhetik létüket, hanem nagyrészt maguktól fejlõdtek ki (tehát elvileg nem emberszerûek), és vagy csodálkozással, vagy ártalmasabb szándékokkal figyelik, ahogy az univerzum fiatalabb szegletébõl jött, friss energiával teli ûrhajók megjelennek öreg világaik felett.

• tnm #2368
    már nem tudom honnan olvastam, de azt írták, hogy a hajó öregebb lesz, minden eddigi ős technológiánál, amivel találkoztunk, így egy csomó minden nem lesz elérhető a hajón lévőknek,( vagy valami ilyesmi, felületesen olvastam, még régebben és azt se tudom, hogy mennyire volt megbízható az infó)

"Az elmondottak szerint az Ősök a Tejútrenszerben való tartózkodásuk alatt indították el az expedíciót"

de ugye kétszer is jártak a Tejútrendszerben. illetve az Ori szál miatt kissé zavaros mostmár nekem, de én így hiszem az Ősök útját:
    Ori Galaxis -> Tejút -> Pegazus -> Tejút -> Felemelkedés
  • Fabio Capello
    ez csak azért tűnik valószínűtlennek, mert 99% hogy találkoztak a Pegazusban az Asgardokkal (ugyebár az Attero-s rész óta tudjuk, hogy ott fejlődött ki az egyik águk) - az sem kizárt, hogy a lidércek elleni nagy ütközetben is szövetségesek voltak már
  • Banderas1990
    A 4 faj szövetségét nagyon elhanyagolták a végére. Nem nagyon törődtek azzal a történeti szállal a készítők.
    Az is lehet, hogy az Ősök csak a Pegazus-Galaxisból való visszatérésük után alakították meg a Szövetséget(bár ez nem valószínű, mert az 1.évadban látott "tárgyalási helyükön" levő hologram designja a kapukra emlékeztett).

Egyszerűen elfelejtették ezt a szállat.

"mert az Universe-ben lesz az elvileg legöregebb kapu, ami a legvékonyabb és piros fények, szal a leg style-osabb:D"

Nem feltétlenül a legöregebb kapuk lesznek. Az elmondottak szerint az Ősök a Tejútrenszerben való tartózkodásuk alatt indították el az expedíciót.
  • Jaffa 2843
    sajnáltam a kis szürkécskéket, hogy elfogytak
  • Fabio Capello
    lehet... :D
  • pyrohun #2363
    túl egyszerű lett volna? :)
  • Fabio Capello
    Találós kérdés: amikor megindul az Atlantis expedíció, még bőven vannak az Asgardok. Miért nem vittek magukkal pár Asgardot is, illetve miért nem osztották meg velük az ott talált tudást? Mint az Ősök szövetségesei, ők nyilvánvalóan segítséget tudtak volna nyújtani a technológiák megértésében, így akár az Ori elleni incidens is gyorsabban, másképp rendeződhetett volna...
  • tnm #2361
    és már a sárga is egy avult kinézet, mert az Universe-ben lesz az elvileg legöregebb kapu, ami a legvékonyabb és piros fények, szal a leg style-osabb:D
  • Fabio Capello
    ezesetben nagyot romlott a stílusérzékük pár millió év alatt, nekem nem tetszik a világító pöttyös megoldás az atlantisban... :D
  • tnm #2359
    pont, hogy a modernebb élvez prioritást. (nem gyártási év, hanem technológia). Az Atlantiszi sokkal újabb fejlesztés ezért vette át az irányítást. (Magasabb verziószám felül ír, akárcsak korábban, mikor a kapuk töltötték le a frissítéseket egymástól.)
    A két földi kapu közül pedig annak volt prioritása, amelyikre rá volt kötve a DHD, mivel az a szabványos, nem a szuperszámítógépekkel "össze-MacGyver-ezett"* SGC tárcsázó, amiből pl. szubrutinok ki is lettek hagyva. (pl, mikor tönkreteszik egy bolygó napját -mint csillag, nem mint 24 óra:)-)

* Carter mondja legelső részben.
  • Andr0
    szerintem minél fiatalabb egy kapu annál nagyobb a prioritása hiszen ugye a pegasus galaxisi kapuk a legfiatalabbak és a tejút-iak a legöregebbek
    mármint eddig mert
    majd a Stargate universebe kiderül hogy 2 őshajó indult az univerzum mélyére az egyik a kapukészítő robothajó ami még most is készít kapukat tehát azok újabbak lesznek mint a pegasusiak
  • Fabio Capello
    én csak azt nem értem ebben, hogyha az öregebb kapu prioritást élvez, akkor hogy nem az atarktiszi kapura jöttek be a járatok (emlékezzetek, egyszer elhangzik, hogy a délisark alatt talált kapu öregebb mint az összes galaxisbéli kapu!)
  • Banderas1990
    Pontosan. Ha jól emlékszem a Pegazusi kapunak még csak nyitva se kellett lennie, ahhoz, hogy blokolja a Földi kaput, mert pirorítást élvez. Valahogy úgy, mint az Alfa és Béta kapu esetében(azaz alapesetben mindig a "főkapu" van használatban, erre volt kivétel: amikor egy hiba miatt O'niell-ék az Antarktiszon levő kapun át érkeztek meg és amikor az oroszok hackeltek meg egy kaput)
  • Fabio Capello
    énis inkább zetpéem-et mondok zípíem helyett
  • JancsiPapa
    zípíem
    látom szeretitek a kanadai kiejtést 8D
  • pyrohun #2353
    zeD
  • Monoton
    ő is ezt mondja
  • Andr0
    biztos hogy felrobbant. Atombomba+ ZetPM meg a kapu naquadah-ból van so tuti robbant^^
  • MerlinW
    fel hát:)
  • Amcir
    Ja és azzal a kapuval mi lett?:D Felrobbant a hajóval vagy ott lebeg?
  • MerlinW
    Lehetséges, hogy a kapuk alkalmazkodnak a galaxishoz... És így a kaptáron lévő pegazusi kapu blokkolta a mi kapunkat. Így már nem roaming volt a hívás:)
  • pyrohun #2347
    :)
  • Amcir
    Az a Béta(Antarktiszi volt mert a Gízai ment föl Thot hajójára (és azt találták meg az oroszok).
  • Fabio Capello
    Mától indul az AXN-en az Atlantis, akit érdekel
  • Banderas1990
    Hát, az 5x20-ban pont azt említik, hogy azért nem tudnak tárcsázni az SGC-ről, mert van egy Pegazusi kapu a közelben, ami priorítást élvez. Így elvileg addig nem tudnak tárcsázni a Tejútrendszeri kapuval, amíg a Pegazus-galaxisi kapu a Föld közelében van.
    Persze lehet kitalálnak vm-t.
  • JancsiPapa
    az internetről
  • Fabio Capello
    a gízai felrobbant, még amikor Anubis megtámadta a Földet... :D

Amúgy a földi kapu marad az első, mivel az Atlantisi a Pegazusban levő címekre van beállítva, nem a Tejúton található bolygókhoz... szerintem
  • CharrDen
    az 5. évadot honnan tudom letölteni?
  • Amcir
    És még egy kérdésem lenne. a 5x20 után melyik
    az elsőszámú kapu a feldön az Atlantiszi vagy a Gízai (mert ha jól emlékszem a Pegazusi fejlettebb és ilyen kor azé az elsőbbség)
  • MerlinW
    2-3km
  • Amcir
    Ja és Atlantisz méretben(átmérő mekkora)
  • Amcir
    km?
  • tnm #2336
    12 és 13 között valahol, kicsit közelebb a 13hoz :P