• tnm #2109
    5x19: 10/9 Csak azért mert egy ici-picit több volt benne a hajazás egy másik sorozatra, mint kellett volna; de a csavar a végén, plusz Johnny Cash, priceless.

5x20: 10/10. Csak mert egyértelműen ennyi.
    Aki az 5x20-nak a kikerült verzióját akarja megnézni, annak figyelmeztetés, hogy a legtöbb CGI jelenetben még átmeneti effekt van ("temp vfx"), bár ezeknek a 90%-a akár a végleges verzióban is maradhatott volna. A hangeffekteknél viszont remélem egyet még kicserélnek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nevezetesen, mikor csattannak a lövedékek Atlantis pajzsán, annak olyan a hangja, mint a dos-os játékoknak volt. :S Egyébként ebben a részben volt egy kis Függetlenség Napja utánérzés, J.S. kamikazeként berepül az űrhajóba... szerencsére volt még ezzel csavar. Az, hogy az Pegazus kapu átvette az irányítást a milky-way kapu felett, egyszerűen zseniális. Abszolút nem számítottam rá, pedig teljesen logikus. A wormhole-drive kíváncsi vagyok, hogyan fog előjönni a további filmekben, ill. majd esetleg Univese-ben.

5x19-ben amellett, hogy előkészítették a lezáró részt, pendítettek egy főszálon, még valamennyire sikerült kiélni, a lazábra vett "megértük a 100.-at is" élmény-t.
    És lám, milyen jó részt készítettek Ronon és Teyla nélkül is.:D
    .

Röviden annyit, hogy ha csak minden 3. rész lett volna olyan szintű, mint az utsó kettő, akkor egész valószínűnek tartom, hogy nem ez lett volna az utsó kettő.

Egyetlenegy hibát vélek a sztoriban -ezt a kettő közül egyikben megmagyarázhatták volna-
    Ha egyszer a Földön garázdálkodó Wraith-nek nem volt annyi energiája, hogy hazáig küldjön egy jelet, akkor hogy tudott egy másik univerzumba jelet küldeni úgy, hogy az hazáig eljusson. Úgy értem a mi univerzumunkban is a jel forrása a Földön volt, mivel a tér-idő dimenziók nem változnak ilyenkor -vagy meg kellett volna mondani, hogy ha így van-. És hiába erősebbek az érzékelői az új Wratih hajónak -amiről ugye a földi Wraith nem is tudhatott- mert ha egyszer nem jut el valahova egy jel, akkor akármilyen érzékelővel próbálhatjuk befogni, nem lesz mit. De ezen most kivételesen hajlandó vagyok átlépni, mivel viszonylag egyszerűen meg lehetett volna magyarázni, vagy kikerülni ezt a problémát.

Mindenesetre méltósággal búcsúztak, an end of another era.