2619
  • JancsiPapa
    19. már fenn van
  • gergod
    nagy hiba :D
  • Borg
    Valszeg épp nem volt egy se Woolsey farzsebében :D
  • gergod
    5x20
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amikor Atlantis feltarcsazta a Wraith hajot egy nuke-ot kellett volna atkuldeni nem egy mareknyi csapatot
  • Banderas1990
    Azt tudom, de a képmisőgéről, akkor sem volt szó.

Na, de azárt mindenesetre kösz, már én magam is beszereztem, de mielőtt megnézném, még újra nézem a komplett évadot.
  • Shiwo
    angol feliratot tudna valaki linkelni a 19-20. részhez plz ?
  • Narxis
    Vagy 33:21 ha nem visszafele számol a lejátszótok. :)
  • Narxis
    Jaja, én meg is tartottam mindkét részt, még párszor újranézem.
  • Narxis
    Háát azért szerintem észrevehető, 09:00-nál illetve amikor

Shepard behatol a wraith űrhajóba, nagyon durván félkész, legalábbis ha a korábbi részekhez viszonyítom, 09:00 amikor Rodney odamegy Shepard repülőjéhez, látszik, hogy egy kis szoba, illetve amikor felrobban a wraith hajó, kirajzolódik a kürvonala, aztán jön az effekt.

de nem vészes, mivel jó lett a sztori.
  • eomer
    Azt elfelejtettem, hogy remek volt a zene az egész részben, nagyon eltalálták.
  • eomer
    Még csak a 19. részt néztem meg, ami nagyon tetszett. Mellesleg azóta vártam ezt az epizódot, amióta a promoképeket láttam.
    Újabb tulajdonságokat tudtunk meg a wraith-ekről. Szeretik a metálzenét, és jól tudnak sminkelni. :)
    Komolyra fordítva a szót, nem bánom, hogy vége az atlantisnak, mert keller mocskosul irritál, és már nem csinálnak nélküle részt. Viszont Teylat durván mellőzik a Michaeles rész óta, meg előtte is úgy emléxem csak a Queenben jutott nagyobb szerephez.

Mindenesetre egy angol feliratot kidobhatnának rá gyorsan. :)
  • Borg
    Szerintem ha nem irják ki pár helyen, hogy "temp vfx", akkor a kutya nem veszi észre...
  • tnm #2123
    "Másik fórumon azt írta valaki, hogy a 20. részben az effektek még félkészek és, hogy rossz a képminőség.

Aki már látta írhatna, hogy akkor hogy is van." #2116

"Aki az 5x20-nak a kikerült verzióját akarja megnézni, annak figyelmeztetés, hogy a legtöbb CGI jelenetben még átmeneti effekt van ("temp vfx"), bár ezeknek a 90%-a akár a végleges verzióban is maradhatott volna. A hangeffekteknél viszont remélem egyet még kicserélnek" #2109
  • Narxis
    Na igen, ez a 2 dolog elég furán jött ki, lehet a készítők, úgy érezték elég lesz nekünk 2 perc dráma. :D Ami engem még zavart az, hogy nagyon könnyen bejutott Shep.:)
  • Borg
    Nos, szerintem abszolút nem volt vészes a képminőség. Az effektek sem voltak zavaróak, mindkét rész nézhető volt.
    És ráadásul nagyon jóak :) Bár lehet hogy az utóbbi részek csalódásai már lejjebb rakták a mércét, de én élveztem mindkét részt :)

Két dolog zavart, de az nagyon. Egyrészt, hogy Ronont újraélesztették... azt hittem megbasz a szél, hogy lehet ekkora igénytelenséget elkövetni? Végre volt egy kis dráma... A másik meg ez az álcázott landolás... ugyanmár. Épp itt lett volna az ideje egy jó kis lelepleződésnek. Szerintem a végét igencsak feldobta volna, ahogy mutatják az emberek arcát, amikor meglátják atlantist leszállni :)
  • Banderas1990
    Egyébként már nagyon kívnácsi vagyok.
  • Banderas1990
    Mit olvassak vissza????

A képminőségről ott szó sincs.
  • Narxis
    OMG-OMG mekkora részek, elképesztő, kurva jó. A 20-asban az effektek egyértelműen nem véglegesek, de nézhetők. Ha ilyen epizódokat csináltak volna akkor garantált lenne még 5 évad...
  • tnm #2117
    vagy olvass vissza!
    képminőség nem annyira vészes, de be kell állítani a deinterlacing-et,illetve érdemes a 16:9 cropping-ot is a lejátszó programban
  • Banderas1990
    Másik fórumon azt írta valaki, hogy a 20. részben az effektek még félkészek és, hogy rossz a képminőség.

Aki már látta írhatna, hogy akkor hogy is van.
  • Narxis
    Lol, mintha csak én írtam volna ezt. :D
  • Victor1103
    Fantasztikus befejezései egy fantasztikus sorozatnak:)Nagyon tetszett mind a két rész és már alig várom hogy jöjjön a film meg persze a Universe.Én nekem már a csillagkapu szószerint egyenlő az életemmel,egybefonódott vele. Kb. 8 éves voltam mikor az első SG részt láttam és most 20 vagyok.Szószerint mint egy heti betevő a sorozatok világában és remélem hogy az universsel még vagy 10 plusz évig az is marad:P
  • Saloom
    hát ezt is megértük... hiányozni fog... de azt kell mondjam parádésan fejezték be és a 19-es valami zseniális volt :)) meg a másik is. grat
  • tnm #2112
    amúgy:
    tess
    és
    tess
  • tnm #2111
    kiszivárogtak:D, mint lenn is írtam, az 5x19 már végleges, az 5x20 az -feltételezem, de 99%, hogy igaz - sajtóverzió, és még nem véglegesek benne a speciális effektek.

nézz körül a neten és tuti megtalálod őket Te is!
  • Orionk
    Hello!

Na most álljunk meg egy pillanatra, hogyan lehetséges, hogy ti márláttátok az évadzárót, amiokor majd cdsak januárban lesznek a következő részek
  • tnm #2109
    5x19: 10/9 Csak azért mert egy ici-picit több volt benne a hajazás egy másik sorozatra, mint kellett volna; de a csavar a végén, plusz Johnny Cash, priceless.

5x20: 10/10. Csak mert egyértelműen ennyi.
    Aki az 5x20-nak a kikerült verzióját akarja megnézni, annak figyelmeztetés, hogy a legtöbb CGI jelenetben még átmeneti effekt van ("temp vfx"), bár ezeknek a 90%-a akár a végleges verzióban is maradhatott volna. A hangeffekteknél viszont remélem egyet még kicserélnek:
    nevezetesen, mikor csattannak a lövedékek Atlantis pajzsán, annak olyan a hangja, mint a dos-os játékoknak volt. :S Egyébként ebben a részben volt egy kis Függetlenség Napja utánérzés, J.S. kamikazeként berepül az űrhajóba... szerencsére volt még ezzel csavar. Az, hogy az Pegazus kapu átvette az irányítást a milky-way kapu felett, egyszerűen zseniális. Abszolút nem számítottam rá, pedig teljesen logikus. A wormhole-drive kíváncsi vagyok, hogyan fog előjönni a további filmekben, ill. majd esetleg Univese-ben.

5x19-ben amellett, hogy előkészítették a lezáró részt, pendítettek egy főszálon, még valamennyire sikerült kiélni, a lazábra vett "megértük a 100.-at is" élmény-t.
    És lám, milyen jó részt készítettek Ronon és Teyla nélkül is.:D
    .

Röviden annyit, hogy ha csak minden 3. rész lett volna olyan szintű, mint az utsó kettő, akkor egész valószínűnek tartom, hogy nem ez lett volna az utsó kettő.

Egyetlenegy hibát vélek a sztoriban -ezt a kettő közül egyikben megmagyarázhatták volna-
    Ha egyszer a Földön garázdálkodó Wraith-nek nem volt annyi energiája, hogy hazáig küldjön egy jelet, akkor hogy tudott egy másik univerzumba jelet küldeni úgy, hogy az hazáig eljusson. Úgy értem a mi univerzumunkban is a jel forrása a Földön volt, mivel a tér-idő dimenziók nem változnak ilyenkor -vagy meg kellett volna mondani, hogy ha így van-. És hiába erősebbek az érzékelői az új Wratih hajónak -amiről ugye a földi Wraith nem is tudhatott- mert ha egyszer nem jut el valahova egy jel, akkor akármilyen érzékelővel próbálhatjuk befogni, nem lesz mit. De ezen most kivételesen hajlandó vagyok átlépni, mivel viszonylag egyszerűen meg lehetett volna magyarázni, vagy kikerülni ezt a problémát.

Mindenesetre méltósággal búcsúztak, an end of another era.
  • Gregie11
    Micsoda évadzáró(k)! Hiányozni fognak. :(
  • Narxis
  • tnm #2106
    én is egyből arra gondoltam, hogy Zelenka a másik, de valszeg vagy Ronon, vagy Teyla, előbbi b*zi nagydarab, utóbbi b*zi idegesítő :D
  • Narxis
    :DDD
  • Fabio Capello
    De basszátok meg nem megmondtam hogy a szöszi kis puncivera más irányba kavar? :D
  • Narxis
    Mert hülyék.
  • BaliBoy
    Miért kell ezt erőltetni minden filmben...
  • tnm #2101
    valóban: mert ott csak a kövek voltak, nem az a "kéklángtetejű" köralakú izé
  • gergod
    jogos, arrol el is feledkeztem, hogy ott is voltak ezek a kovek, de ott az remlik, hogy ott a Joe csak latott az Oneill szemevel nem vette at az iranyitast. Az Oneill meg plane nem kerult at Joe testebe...
  • Banderas1990
    Hát szerintem meg épp, hogy ebben az évadban volt újra sok jó rész és úgy tűnik, hogy sokan egyetértenek. Bár a 4.évaddal nem volt semmi bajom, de egyeseknek annyira nem jött be.

De legalább egy jó évaddal zárják a sorozatot. Kíváncsi leszek az uccsó 2 részre.
  • pyrohun #2098
    Hát ez a gáz, hogy Vala műtétek nélkül is közel járt hozzá :D
  • kBagyula #2097
    Pl. Geronazzóra?
  • Narxis
    Nekem a személyisége nem tetszett, külsőre sztem nem volt rossz. Amúgy nem éreztétek, hogy angol akcentusa van?