hordanee#77
Én PC párti vagyok mert sokkal "komolyabb" játékok jelennek meg PC-re, konzolokon meg az idétlen fél év alatt összecsapott sok esetben nagyon primitív stuffok.
Oké hogy van RTS meg RPG is, de csak igen alap szinten, pl én nem játszanék egy olyan játékkal soha az életben mint a Fable ami RPG-nek van eladva, de egy gombnyomogató verseny az egész, nem is beszélve hogy 10 óra alatt végig lehet játszani ami azért elég lol.
Soha nem fognak olyan játékok megjelenni konzolon mint pl a Warcraft, bár ez is sok konzolos szerint szar mert elavult a grafikája, de olyan szinten lehet vele jól és rosszul is játszani, olyan profin van kialakítva a replay-rendszer, az online közvetítések, hogy szerintem ezzel nem is érdemes a konzolos stuffokat összehasonlítani.
Ja és azt szeretem még a legjobban, hogy a konzolosok(mondjuk ez sok PC playerre is igaz)totál a grafika alapján ítélik meg a játékokat.
"De jó ez a Grand Turismo 4, ez a legjobb autós game." aztán eltelik 2 nap és akkor már: "A Forza a legjobb autós game."
mondjuk ezek "álgamerek" függetlenül attól hogy milyen platformon nyomják.(Kicsit eltértem a témától)
Persze vannak nagyon jó játékok is konzolokon amolyan party játékok, amivel nagyon jól el lehet szórakozni ha épp összegyűlik 3-4 ember (Kung-Fu Chaos, Micro Machines) és van olyan is amit meg sem igazán lehetne csinálni PC-re (Fight Night 2 rulz)
A legrosszabb dolog a PC-sek szempontjából a multiplatform játékok megjelenése, mert ezért a PC-s verziókat is annyira leegyszerűsítik, hogy azt a konzolos közönségnek is el lehessen adni.
Én is tervezem hogy X-Box 360-at be fogom szerezni azért az 1-2 játékért amivel érdemes lesz majd játszani (focis, autós, bunyós játékok) de PC-m is mindig lesz az MMORPG-k és a komoly stratégiák, RPG-k miatt.
Ja és szerintem annyira nem nagy költség évente venni egy vidkarit, eladod az 1 éve majdnem top-os karit kb 30-40k-t rádobsz és megveszed a legjobbat. Ha veszel egy X-box 360-at és egy HDTV-s TV-t hogy normálisan nézzen ki(és amit nem tudsz másra használni mert egyelőre nincs HDTV adás magyarországon) akkor arra igencsak rámegy fél millió vagy még több is amiből 5 évig fenntartom a PC-met a toppon nem is beszélve hogy a szuperkonzolok 1 év után már grafikailag is alulmaradnak a PC-vel szemben(és akkor még van hátra 3 év az új generációig).