Csak annyira kár, hogy olyanról beszélsz, amihez nem értesz.
Van egy régi cimborám, aki rendszeresen tud kimenni Japánba, publikál is e tárgyban. Vele próbáltam beszélni, pont erről a témáról.
Természetesen mindkettőnkek más volt a véleménye, ez a szubjektivitás.
Az biztos, hogy hogy a konzolpiac jeltőset fog ugrani, már így is hatalmas népszerűségre tett szert. Jó játékokat írnak rá, hangulatos tud lenni. Nekem a PS/PS2-t volt szerencsém kipróbálni.
Mégis:
Más a két platform (konzol vs PC).
Nem feltétlen kell összehasonlítani.
Mindkét versenyzőnek vannak előnyei, s hátrányai. Nem kezdem felsorolni, ezt mindeki, aki hajlandó gondolkodni tudja.
Ami valószínű: a konzolos piac nőni fog, míg a PC játékpiac ha nem is erőteljesen, de csökkeni fog. Ez a csökkenés egyben azt is jelenti, hogy a kevésbé jelentős kiadók megszünnek, ugyanakkor ez járhat minőség javulással, mert aki életben akar maradni, annak garantáltan jó játékot kell kiadnia.
Amiben biztos vagyok az az, hogy PC-n továbbra is fogják játékra használni, eddig is és ezután is kiválló játékok jelentek meg, nem feg itt semmi sem összeomlani.
Ebben a pillanatban csak Magyar CoD (!) szerverből 281 darab van, összesen 4238 férőhellyel. Ez csak egy játék...
Mindenesetre a konzolosoknak is minden jót kívánok, remélem sokat fognak szórakozni az eljövendő "next genekkel"!
Ami nagyon felesleges: vita vagy flém, hogy mi a jobb: pc vagy konzol. Óvodában lehet azzal szórakozni, hogy kinek mije van, de azt gondolom, hogy mindenki el tudja dönteni, mire van szüksége.