• YakHead
  #31
  Falatka2003!!! Ez vajon mire utalhat??? Nem találgatnék.

  Amúgy csak megemlítem, az összes Asimov regény megvan amit a Robot, alapítvány, Birodalom témakörében megírt. Mind az öt kötet megvan és el is olvastam, (van amelyiket többször is). És annyiban egyet értek, hogy Asimov, korát meghaladó gondolatokat írt le mindegyik regényében. Az hogy akkor már így gondolkodott rengeteg kérdést vet fel. Pl. Mi késztethette arra, hogy ilyen jellegű témával foglalkozzon?
  Mindegy, a film ugyan elnagyolt volt, amit a regényeiből csináltak, de asszem a 2 évszázados ember Robin Williams-el is Asimov regény, ha jól tudom.
  Az már más, hogy van-e mondanivalója az "Én a Robot"-nak. Eredetileg a magát messiásnak megálmodó robotot Susan Calvin azonnal megsemmisítette, de mindegy.
  Ja, és ember, az, hogy valaki szeret egy filmet még nem jelenti azt, hogy agyatlanul rohangál papírpoharakat venni. Én sem tettem. Te nem filmestésztának készülsz véletlenül, mint Réz András? Kiváncsi vagyok, hogy mi késztet egy kritikust arra, hogy egy jó filmről is szar dolgokat mondjon. És itt most nem a StarWars-ra gondolok, hanem más filmekre. Vajon vesznek fáradságot arra, hogy megnézzék?

  Na mindegy. Éjjenek a látványos filmek bakker. Minél több CGI-t vagy mit beléjük és fröcsögjön az intergalaktikus nyálka. Én is elmennék filmestésztának, de az a baj, hogy akkor a kib***ott művészfilmeket is meg kellene néznem és az ilyen hatással lenne rám