Charlie és a csokigyár - Tim Burton egy állat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De kinek a pap... És ezt én megpróbálom maximálisan tiszteletben tartani. Csak amikor az embernek megpróbálják megmagyarázni, hogy miért jó az, amitõl hányingert kap, azt nehezen viselem.
Nem vagyok és nem is akarok "filmestészta" ( <#nevetes1>#nevetes1> ) lenni.
Nick ügyben segíthetek: nem a vízszintes, hanem a függõleges kiterjedésem okán kaptam ezt az erõsen ironikus becenevet. <#integet2>#integet2>
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Amúgy csak megemlítem, az összes Asimov regény megvan amit a Robot, alapítvány, Birodalom témakörében megírt. Mind az öt kötet megvan és el is olvastam, (van amelyiket többször is). És annyiban egyet értek, hogy Asimov, korát meghaladó gondolatokat írt le mindegyik regényében. Az hogy akkor már így gondolkodott rengeteg kérdést vet fel. Pl. Mi késztethette arra, hogy ilyen jellegû témával foglalkozzon?
Mindegy, a film ugyan elnagyolt volt, amit a regényeibõl csináltak, de asszem a 2 évszázados ember Robin Williams-el is Asimov regény, ha jól tudom.
Az már más, hogy van-e mondanivalója az "Én a Robot"-nak. Eredetileg a magát messiásnak megálmodó robotot Susan Calvin azonnal megsemmisítette, de mindegy.
Ja, és ember, az, hogy valaki szeret egy filmet még nem jelenti azt, hogy agyatlanul rohangál papírpoharakat venni. Én sem tettem. Te nem filmestésztának készülsz véletlenül, mint Réz András? Kiváncsi vagyok, hogy mi késztet egy kritikust arra, hogy egy jó filmrõl is szar dolgokat mondjon. És itt most nem a StarWars-ra gondolok, hanem más filmekre. Vajon vesznek fáradságot arra, hogy megnézzék?
Na mindegy. Éjjenek a látványos filmek bakker. Minél több CGI-t vagy mit beléjük és fröcsögjön az intergalaktikus nyálka. Én is elmennék filmestésztának, de az a baj, hogy akkor a kib***ott mûvészfilmeket is meg kellene néznem és az ilyen hatással lenne rám<#idiota>#idiota><#ijedt>#ijedt><#wilting>#wilting>
xbox360+komputer
Menéztem a Csokigyárat, és egyetértek vele, hogy Tim Burton egy állat! 😊
Nézzétek meg ti is ...
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
xbox360+komputer
Teljes neved? YakHead-ben YakBrain?
SW pohárgyûjtemény már megvan a mekibõl?
Niiincs?? Ejnyebejnye, bepótolni! BalázsMónikaJóskaPista(Gyõzzük-e) show után futás ám érte de izibe! Minden agymosás alatt állónak kötelezõ darab!
Semmi baja a látvánnyal a többségnek szvsz, ha illeszkedik a történetbe. De SW3-nál történetrõl nem igazán beszélhetünk.
Az igazi sci-fi pont az szerintem, amikor azt boncolgatják, milyen hatással van az emberre a technika, hová-merre fejlõdünk, merre fejlõdhetünk, hol válunk a gépek rabjaivá.
Az Asimov regényébõl készült Én, a robot végén szerinted hány embernek tûnt fel, hogy Sunny valójában a digitális Jézus (Buddha, stb.)? A felvilágosult gép, aki többet tud társainál, és segíteni akar rajtuk. Még mindig borsódzik a hátam, ha felvillan elõttem a kép, ahogy áll a szélfútta dombtetõn a többi robot felett. Errõl szól a sci-fi. Gondolatébresztés, víziók. Nem gagyi lövöldözések és ötlettelen, élettelen párbeszédek. Az a fantasy alsó polca.
Bocs, ha keményen fogalmaztam.
ON
Én kíváncsi vagyok a filmre. Depp-et különben csípem (Karib-tenger kalózait csak miatta érdemes megnézni, eredeti hanggal!). Nagy hal tetszett.
A film mesés, tanulságos, látványos?
Jöhet!
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
??? wow. szerintem az egyik legnagyobb csalódás. egy teljesen átlagos film, ami messze alulmarad a többi cgi-filmmel szemben.
Csárli end dö csáklit faktorit meg akkor is megnézem,ha vki lehúzza, Tim Burton A Nagy Hallal engem már megfogott😄
ui: mellesleg szerintem az év legjobb filmje a Madagaszkár😄
umpa lumpa dumpadi dá... ja és a dumák miatt nem érdemes magyarul nézni. Tök feleseleges, pont a lényeg veszik ki..
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
jee, amikor a rémálom az elm utcában-ban kinyírja freddy és kiokádja a plafonra a vérét😊
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A látvánnyal semi bajom az elsõrangú, de a történet és a rendezés csapnivaló.
A Karcsi és a csokigyár nagyon jó könyv volt (én még a park kiadós változatot olvastam és az van meg a mai napig) Deppet divat utálni, mert tehetséges😊 De én eddig egyik szerepében sem csalódtam soha... Szerintem az egyik legjózanabb és legprofibb színész Hollywoodban...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
szvsz az idei év legjobb filmje a Sin City, a történet, a hangulat, a látvány, a zene, mind tökéletes munka, ahhoz viszonyítva a SW3 igen gyenge,
Biz. jelenetekhez szükséges a digi, de díjazom, ha élõk, valódi munkával dolgoznak meg a látávnyért, nem mindent pixelekbõl dobnak össze.
Jó szürreális-meseszerû a film képi világa, rohadt jó.
Moziba meg azért néztem meg mert úgy gondoltam hogy a gyengébb 1-2 rész után a befejezõ epizód csak jó lehet sajnos tévedtem.
Amin meg csodalkozom, hogy miert nem lehetett Karcsi es a csokoladegyar cimmel megjelentetni. Furcsa. Charlie, csokigyar, en vagyok ilyen foldhozragadt?
Mi a picsának mentek moziba, ha már minden próbálkozást, amit a digitális látványvilág megteremtésére szánnak, egyszerûen leszartok? A rendezõk gondolom azér használják a digitális technikát, hogy a nézõknek olyan látványt nyújtsanak, amiért már megéri betérni egy moziba. Erre mit kapnak, "Hõõõ, hát ez tiszta effekt bazzeg, hótt gagyi"
Na ettõl a falra mászok, az ilyen marháknak ajánlom nézzenek Jancsó Miklós mûvészfilmet, amitõl engem személy szerint kiver a hideg verejték. Na abban aztán nincs "...tiszta effekt..." . Azt biztos élveznétek is. Én nem azt mondom, hogy nincsenek szar filmek, de azokat nem nézem meg és kész.
De attól a falra mászok, amikor valaki azt mondja az év egyik legjobb filmjére (Star Wars: Episode 3.), hogy gagyi mer teli van hüeségekkel, meg effektekkel. Ezért film ember. Ha valódi eseményeket akarsz nézni, akkor nézz dokumentumfilmeket. Az nincs agyoneffektelve.
Bakker...<#violent>#violent><#violent>#violent><#violent>#violent>
Még az is lehet, h megnézem, persze nem moziban<#hehe>#hehe>
Remélem a hozzá szólásodat viccnek szántad? A star wars 3-at Georg Lukas legnagyobb tévedésének tartom kritikán aluli.
de tény: EZ elepján érdemes megnézni.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Biztos meg fogom nézni.
amúgy tényleg nagyon jó. szerintem.
kösz, most már sokkal többet tudok a filmrõl...
Újságírói háttérmunka rulez.