Zsuzsával egyetértek hiszen mi emberek is egy állatfaj vagyunk csak mi megkülönböztetjük magunkat ,ez olyan mintha a majom azt mondaná ,hogy én majom vagyok ti meg állatok ,persze mi inteligensebbek vagyunk náluk (egyeseket leszámítva). Sok ember azt hiszi az összetetteb aggyal rendelkező állatok (kutya,macska ,stb...) is olyanok mint a növények
nem gondolkodnak nincsenek érzelmeik csak kajálnak pedig szerintem nem így van hiszen nincs két egyforma jellemmel rendelkező kutya vagy macska (azé ezeket említem mert ez áll hozzánk legközelebb) tehát valami befolyásolja személyiségük kialakulását és ezek szerintem az érzelmek és a tapasztalat aminek megszerzéséhez gondolkodásra van szükség.
Ettől függetlenül én nem vagyok vegetariánus mert szeretem a húst és különben is az embernek gumós zápfoga van és én azt tanultam anno ,hogy az ilyen fogazattal rendelkező élőlények mindenevők azaz húst is esznek én meg nem ellenkezek a természettel aki mindenevőnek teremtett.
Az állatvédelem szükséges de túlzásba se kell vinni. El kell fogadnunk ,hogy néhány állat előbb-utóbb saját magától ki fog halni. Itt van például a panda mizéria ,hogy mentsük meg a pandát. Szerintem egy olyan állat ami csupán eukaliptuszt eszik nem életképes evolúciós szempontból viszont az olyan állat ami bármihez képes alkalmazkodni pl. csótány már baromi régóta létezik és azon sem csodálkoznék ha az embereket is túlélné. Az igaz ,hogy az ember nagyban befolyásolja az állatok életkörülményeit de a dinoszauruszok sem hagyták az emlősöket kifejkődni addig amíg ki nem pusztultak szó mi szó kár ilyesmin idegesíteni magunkat és az átlag embert piszkálni ezzel állandóan ,senki sem tudja mi a jó és mi a rossz ezért nem lehet igazságot tenni.
Mindenesetre én nem akarok valami őrült állatvédő miatt meghalni aki vírust terjeszt szét a világon ami csak embereket öl mint a 12 majomban.