• precision
    sajna nem segített :(
    időközben visszakerült a win, mert nem találtam osx -re adatvisszaállító programot...

aztán leszedtem egy get data back -et, szerencsére látta a merevlemezen a két eltűnt partíciót annak ellenére hogy még mindig unallocated volt, nem nyúltam hozzájuk

baromi sok idő volt míg végigfutott a keresés, majdnem 2 óra, aztán szomszédtól kölcsönkértem a külső 500as vinyóját, mert nem lehet ugyanarra a partícióra (vagy lemezre?) kimenteni adatot getdataback -el amelyikről épp folyik az adatmentés... ami fura volt, hogy a GDB jelzi, hogy törölt e fájl, vagy ilyesmi... és egyik sem volt az... szal tényleg nem az volt hogy láma voltam és véletlen formáztam volna a partíciókat vagy az egész lemezt... csináltam már ilyet korábban is, egy-két oprendszer már megfordult ezen a laptopon :)

amitől viszont kapartam a falat, hogy ok, visszaállítottam a legtöbb adatot ami kellett, de mindegyik szétkúródott... értem ezalatt hogy elindítok egy visszaállított avi -t és egy mp3 szólal meg, a képeket nem lehet megnyitni, egy mp3 -at megnyitok és egy másik szólal meg, de az sem az elejétől... a doc -ok szintén sérültek... szal minden fájl sérült

mérgemben az unallocatedet leformáztam, visszaadtam a külső vinyót, és hagyom az egészet a csudába

ha tudom hogy ennyi gondot okoz nekem ez az osx dolog tuti nem vágok bele... mert kizárt hogy user error miatt lett volna ez... nem vagyok egy nagy pro, de biztos vagyok benne hogy nem kúrtam el semmit