Apple OS X x86

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
"Amugy nem ertem mier nem adnak ki mindenhez drivert es hivatalosan is hasznalhato lenne PC-n a Leopard..."

Mert az OSX atyja a Mac atyja😊 Ez történelem, olvass utána Bill és Steve kalandjainak😊

Mac-re sincs Window-s😊

Egyébként Linux+VMWare+OSX tökéletesen fut. 10.6-os VMWare image-et meg találsz bárhol (frissíthetõ)

[merlinw.org]

Ryleh
sztem nem muxik..azaz a "hackintos" cuccok mind modifikaltak,,ergo:az eredeti(amit megvennel,van optimalizallva -tobb,kevesebb sikerrel-a mezei pc-k re.
Mindenesetre egy eros G4 mar eleg olcso...s messze leveri a pc-ket..
(munkaallomasnak)....kis szerencsevel G5 re is jo aron lehet szert tenni,s akkor nem kell hackintos...

ps:minden tiszteletem a hackintos-os (OSX-😊)) sracainak..mert azert le a kalappal😊

en is beterveztem egy g4-5 os beszerzeset de kifejezetten munka miatt.

SirAlo
Hi, azt szeretnem kerdezni hogy ha megveszem a Snow Leopardot fel tudom sima PC-re telepiteni? Amugy nem ertem mier nem adnak ki mindenhez drivert es hivatalosan is hasznalhato lenne PC-n a Leopard, sokan ezt vennek Windows helyett, az ara is sokkal jobb😉

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Balumann
Hm, akkor lehet mégis megpróbálom :o

Evin
Nekem AMD-re, SSE2-vel felment a 10.5.7, szóval ez nem lehet gond, és PATA-s vinyóra.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Balumann
Hát én ahogy néztem így a leírásokat, a netbookomon több esélyt láttam, mert nagyon hasonló hardverek vannak benne, mint némelyik macbookban, és leírásokat is találtam bár nem pont ehhez az EEE -hez (de nagyon kicsi különbség van hardverek között). Youtube-n is vannak videók, hogy ezt futtatják, és azért így a hangot, ethernetet, felbontást meg ezeket azért be tudták lõni rajta. Ezekre a hibákra is írnak ugye megoldást (és lemezrõl valamiért be tudok bootolni), csak ha egyiket megoldom akkor a másik jön elõ.

Asztali gépen - amellett hogy igazából nem találom szükségesnek (Win7 és linux mint páros nálam most minden igényemet abszolut kielégíti :o ), már több problémám is lenne, egyrészt a procim nem támogatja az SSE3 -at (talán az SSE2-t se?), másrészt nem tudom bekapcsolni az AHCI módot (mikor megpróbáltam, jumperrel resetelnem kellett, mert onnantól kezdve az ahci driverek telepítése jött be, és 30 perc után úgyvoltam hogy szinte biztos nem fog továbbmenni, rákerestem és másnak is volt hibája, állítólag csak vissza kéne frissíteni :o ), és akkor még mindig ott a probléma, hogy a SATA-s vinyómon nincs hely, a linux is egy sima ata-son van 😄
Majd veszek vinyót szerintem és próbálkozok ezen is talán.

Evin
Szerintem ott követted el a hibát, hogy netbookra akartad felrakni. Vagy laptoppal vagy asztali géppel próbáld. Ha belegondolsz, az Apple is csak asztali és notebook gépet árul sima OSX-el. Ott sem biztos, hogy egybõl használni tudod, de nem kell vele ennyit szenvedni.
Mondjuk a gépedre simán fel lehetne rakni, ha van esetleg (biztonsági okból) egy üres vinyód.

Balumann
Valakinek sikerült OS X -et viszonylag teljesen mûködésre bírni esetleg laptopon, vagy netbookon? Én most az EEEPC 900HA -mon szenvedtem vele egy jódarabig, végülis az iDeneb 1.6 -al sikerült föltelepítenem. Kb. 2 délután szenvedtem vele, de gyakorlatilag semmit nem tudtam mûködésre bírni rajta, és még betölteni sem tud csak ha DVD-rõl bootolok be, és rd=disk... parancsal indítom. Vagy 20 féle leírásból próbálkoztam, hogy milyen kextek kellenek nekem, meg hogyan tudok megoldani problémákat. Ha egyik problémát megoldottam (using 5242 buffer headers...) akkor jött a másik (kernel panic), aztán hogy waiting for root device (ahogy próbálkoztam kextekkel máskor jött ki, majd visszatért a using 5242 buffer headers) hiba 😄
Próbálkoztam iDeneb 1.6 lite -al, majd 1.4 -el is (mivel abból hiányzott pl. a ACPIfix így 1.3 -ból is megpróbáltam kiszedni azokat).
De próbálkoztam a hálózatot belõni, vagy a hangot, hogy legalább valami értelmet lássak tovább próbálkozni, azt is leírások alapján (azalia driver telepítés, aztán a fejlesztõi akármi telepítése, majd Audeee telepítés, ott ki is választottam az internal speakerst), természetesen semmi eredmény. Még a felbontást se sikerült 1024x600 -ra belõnöm. Internet sincs, ahogy láttam az enyémben lévõ wifit nem is lehet mûködésre bírni, akinek megy az kicserélte valami Dell -es wifire.

Az egyetlen amit sikerült megoldanom még az elején azt is hosszas szenvedés után, hogy fel tudjam egyáltalán telepíteni. Ubuntu gparted-el hiába hoztam létre primarynek a partíciót, a disk utilityben hiába mentem rá az erasy (osx journaledre), utána ugyan úgy fat -on maradt, és nem látta a telepítõ. Aztán megoldottam, Eazeus bootolós partition magiccel hoztam létre, meg töröltem közben egy másik partíciómat, utána már jó volt...

Én részemrõl feladom ezt az osx-et :S

RATCUSTOM
Ez nem az enyém csak ugyanez a hiba.
Én journaledre formáztam mindig, úgyhogy más lehet a gond.

precision
jól látom hogy fat -ra akarod formázni? osx journaled -re kéne, lehet az a gond

Bazinga!

RATCUSTOM
Sziasztok!
Következõ lenne a problémám:
MAC telepítésekor (iDeneb 10.5.8.) a disk utility-nél ugye rákattintok az erase-re és el is kezdi particionálni, majd mikor végeznie kellene, kiad egy ilyen hibát.
És ekkor a többi partíció adatait is törli és ezt akárhányszor megcsinálom, akár csak egy partícióra, akár az egész hdd-re akarom felrakni, mindig ugyanez történik.
Tudnátok valamit mondani, hogy mit kellene csinálnom?
Elõre is köszönöm a segítséget.

precision
a másik kérdésem pedig az lenne, hogy azt vettem észre, hogyha a laptop akksija nincs 100% -ra feltöltve és úgy kapcsolom be, akkor az osx alatt elkúródik a felbontás, és nem is lehet átállítani 1280x800 -ra (nincs is 16:9 -es felbontás, csak "vga" felbontások, mint 1024x768)

ha fullon van az akksi és be is van dugva a töltõ és úgy indítom az osx -et, minden fasza

arra gyanakszom így laikus fejjel, hogy ha nem tölt ill. nincs 100% -on az akksi akkor az osx visszavesz a teljesítménybõl, és lehet hogy a vga -t is visszafogja ilyenkor
amúgy ez egy intel x3100 -es integrált videókártya, ami 10-320 megáig dinamikusan "szedi magának" a ramot

vmi ötlet esetleg? 😊

Bazinga!

precision
a ctrl és "windows" billentyûk felcserélésésre van lehetõség?
vagyis a ctrl alt és win felcserélésére

mert most pl a beillesztés az alt+v, a keresés is pl itt a böngészõben is alt+f (és ezek egy windows usernek a ctrl -ra vannak megszokva 😊)

a kukacot pedig win+q -val érem el, ugye itt a win gomb helyettesíti az alt -ot, azt is jó lenne megcserélni

vagy szokjam meg és kész? 😄

Bazinga!

Evin
Mikor a 10.5 kijött jártam arra, de tisztára kihalt volt.

Slig
Hajaj 😄 pláne, ha minden mûködik a laposban, kihúzod a hacklival amíg nem lesz MB 😊

Amúgy gyertek majd ide esetleg: Magyar OSX86 közösség

スラッグ

Evin
Mivel most úgyis üres a vinyód, legalább szabadon próbálkozhatsz a telepítéssel. Kár lenne, ha ennyi elvenné a kedvedet tõle. Én is sokat szenvedtem vele korábban (még az Intel elõtti idõkben is próbálgattam) és most is, de szerintem megérte.

Evin
Eddig nekem se, de én biztonsági okból, végülis nem erre találták ki ezt az oprendszert, mindig full üres vinyóra telepítem.

Laptopnál sajna le kell menteni mindent küldõ vinyóra, ha lehet.

Zsoltika 007
Hát nekem még soha sem túrta szét a vinyót. Pedig kipróbáltam már vagy 10-15 félét.

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

precision
laptop esetén egész problémás a "feláldozható" vinyó megvalósítása 😊
utána felraktam a win7 -et, az felülírta az MBR -t, mégsem lettek meg a partíciók... nemtom, nem hiszem, hogy az mbr miatt lett volna a dolog, ott csak az tárolódik, hogy melyik partíción van az "indítóállomány", amit el kell indítania bootnál... ide vmi partíciós tábla heggesztõ kellett volna, de sajnos egyik sem segített 😞
ja, tanultam az esetbõl... rá kell gyúrjak egy macbookra, ez volt a tanulság 😊

Bazinga!

Evin
Aki elõrelátó, ezért telepít OSX-et "feláldozható" vinyóra.
Bár szerintem elég lett volna egy Xp telepítés indítás, vagy checkdisk, ami javította volna a MBR rekordot.
De ebbõl is tanultál.

precision
sajna nem segített 😞
idõközben visszakerült a win, mert nem találtam osx -re adatvisszaállító programot...

aztán leszedtem egy get data back -et, szerencsére látta a merevlemezen a két eltûnt partíciót annak ellenére hogy még mindig unallocated volt, nem nyúltam hozzájuk

baromi sok idõ volt míg végigfutott a keresés, majdnem 2 óra, aztán szomszédtól kölcsönkértem a külsõ 500as vinyóját, mert nem lehet ugyanarra a partícióra (vagy lemezre?) kimenteni adatot getdataback -el amelyikrõl épp folyik az adatmentés... ami fura volt, hogy a GDB jelzi, hogy törölt e fájl, vagy ilyesmi... és egyik sem volt az... szal tényleg nem az volt hogy láma voltam és véletlen formáztam volna a partíciókat vagy az egész lemezt... csináltam már ilyet korábban is, egy-két oprendszer már megfordult ezen a laptopon 😊

amitõl viszont kapartam a falat, hogy ok, visszaállítottam a legtöbb adatot ami kellett, de mindegyik szétkúródott... értem ezalatt hogy elindítok egy visszaállított avi -t és egy mp3 szólal meg, a képeket nem lehet megnyitni, egy mp3 -at megnyitok és egy másik szólal meg, de az sem az elejétõl... a doc -ok szintén sérültek... szal minden fájl sérült

mérgemben az unallocatedet leformáztam, visszaadtam a külsõ vinyót, és hagyom az egészet a csudába

ha tudom hogy ennyi gondot okoz nekem ez az osx dolog tuti nem vágok bele... mert kizárt hogy user error miatt lett volna ez... nem vagyok egy nagy pro, de biztos vagyok benne hogy nem kúrtam el semmit

Bazinga!

MerlinW
Lehet.

Olvass vissza, Google, Vagy

[merlinw.org]

MerlinW
Akkor: Partition Table Doctor

[merlinw.org]

sziasztok ket kerdesem lenne. egyik hogy windowsos gepre hogy tudok OS Xet rakni? van e akarmilyen modja?
masik h van egy egyel elozo generacios iPod classicom 30GB-os es videokat akartam ratenni. szedtem le convertert, convertaltam a videot fel is raktam de ugy jatsza le mint egy rendes zeneszamot. beteszi a videok menube ott a kis tv a nev mellett, egy kis kep es csak a hangot hallom. az egyik baratom geperol is lett rateve par meg mult heten ami macbookrol volt es ott is ugyanaz volt a problema. valami otlet?
precision
hát nem igazán találtam olyasmit ami jó lenne

van egy rahedli particionáló, azok mind egy partíciót látnak, de egyikben sincs olyasmi hogy javítanák az esetleg sérült partíciós táblát
volt egy olyan hdd diagnosztikai tool ami azt írta ki hogy warning frozen s.m.a.r.t. ami nemtom mi, és nem lehetett vele mit csinálni, ezt csak úgy kiírta infoként

az a baj, hogy fontos adatok is voltak azokon a partíciókon amiket még nem archiváltam

Bazinga!

precision
thx a tippet, megnézem

Bazinga!

MerlinW
Nem... a táblát nem szokása felülírni.. Tölts le egy Hirens Boot CD-t (100M😎, azon van kismillió particiós tábla helyreállító, meg egyéb kütyü.

[merlinw.org]

precision
na szóval, ubuntu live cd -vel bebootoltam és gparted- el megnéztem a partíciókat
az lett amitõl féltem...
megvan az osx -es partíció mint 1. partíció (ez nem is gond, eddig is így volt) viszont a lemez többi része unallocated lett 😞

100% hogy én nem piszkáltam hozzá a másik két partícióhoz... mégis unallocated lett
nem lehet, hogy a partíciós táblát írta felül az osx? vagy nemtom, nem nagyon értek hozzá

van vmi remény hogy visszanyerjem a partícióimat, és a rajta lévõ adatokat?

Bazinga!

precision
sikerült megoldanom a wlan dolgot, ezt a hsz -t is már osx alól írom 😊

ami viszont nagyon aggaszt, hogy egyáltalán nem látom az ntfs partíciókat... telepítésnél ofkorsz felraktam az ntfs-3g -t, sõt most utólag felraktam dmg -bõl is... de semmi

Disk Utilityben sincsenek ott a partíciók, csak az osx -es partíció... lehet véletlen törlõdtek vagy miért nem látszódnak? Telepítésnél még ott voltak a disk utilityben, most már nincsenek...

Bazinga!

Evin
Van ntfs kezelõ driver telepítésnél. De lehet, hogy az sem kell már nem tudom. Mindenesetre nálam látja mindet, de írni nem tudok rá. De mivel elvileg nem tudja 100%-osan kezelni, talán jobb is így.
A wlan mindig problémás szokott lenni.

precision
ELINDULT! Csak sajna a wlan chipet nem latja. Probalkozom mas driverrel...

btw azt h tudom beallitani h latszodjanak az ntfs particiok?

Bazinga!

precision
fuh most elindult a telepites az iAtkossal 😊
most tart a telepites negyedenel kb... kivancsi vagyok 😊

ezt a hszt a telomrol irom epp azert nincs ekezet igy konyebb megirni

Bazinga!

precision
most megpróbálom ugyanazt az iso -t (az iatkost) kiírni egy másik író programmal, lassabban, mert találtam egy olyan fórumbejegyzést ahol másnak is volt ilyen gondja és ez megoldotta

ha nem megy, akkor visszatérek ahhoz ami felmászik, kipróbálom a -v -t hogy mit ír, és jelentkezem 😊

köszi a helpet! 😊

Bazinga!

Evin
Laptopos tapasztalatom nincs-e téren laptop hiányában, de ha jól értem még a telepítés se indul el?! Az fura.
Akkor maradjunk annál, ami feltelepszik. Abban nem tudom mik vannak és most csak az iAtkos-ra hagyatkozva tudok tippet adni.
Van benne több kernel lehetõség, meg SATA driverek? Azokkal kellene variálni, kipróbálni hátha az egyik megy. Ilyen tesztelgetés alkalmával NEM kell újrarakni mindent, elvileg elég ha csak azt jelölöd ki, amit cserélnél.

precision
azóta leszedtem egy iATKOS 10.5.7 -et, azt próbálom felrakni... de hát nem megy
mindent úgy csinálok ahogyan "kell"
megformázom a partíciót osx extended journaled -re, customizenál kiválasztom a dolgokat amik kellhetnek (chameleon, vga, audio, wlan, lan driver, meg egy-két apróság mint laptop battery stb.)
aztán megyek az installra, leellenõrzi a dvd -t (direkt hagytam hogy végigmenjen, sose tudni alapon) nem talált semmilyen hibát
aztán mikor indulna a telepítés kiírja, hogy sorry de nem tudja telepíteni, mert nem talált software -t amit telepíthetne 😄 az tökmind1 hogy 6 gigányi cucc van kijelölve telepítésre... nem tok mit csinálni csak a restart gomb aktív, de hiába restartolok, ugyanez lesz...

nemtom mi lehet a gond, valszeg nem akar írni a vinyóra, akkor hal le mikor elkezdené másolni a fileokat... de nem vágom mert a disk utilitynél meg verifyoztam a partíciót, és azt írta ki hogy minden fasza (az iDeneb féle verzió pl simán másolt rá)

van vmi ötleted?

Bazinga!

Evin
Ha feltelepült, akkor már jó.
Mikor billentyûre vár, hogy továbblépjen a betöltéskor, nyomd meg azt a gombot, amire beírhatsz valamit, fejbõl most nem tudom. Utána írd be: -v
Erre csak parancssorokat látsz, almás töltõképet nem. meg kellene nézzned minél hal be. Szerintem boot eszközt keresne.
Szerintem telepítsd újra és ne alapértelmezett beállításokkal rakd fel, hanem te válasz ki mit rakjon fel. Ebben így fejbõl nem tudok segíteni, olvasd el mi mire jó (általában odaírják), és melyiket mihez nem használhatsz.
Nekem most iAtkos 10.5.8 van fent asztalin (a chipkészlet miatt másik nem is ment fel, 10.6-osakat még nem néztem), de beletelt pár telepítésbe, mire úgy ahogy mûködött.

precision
haho van itt még valaki? 😊

adott az alábbi notebook konfig (toshiba l40):

intel dualcore t2310
2 giga ram
intel gm965 vga
realtek rtl8187b wlan
Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio

melyik hackintosht érdemes leszednem, amivel ezek a dolgok mûködnének? ma egy iDeneb 10.5.7 -et próbáltam, fel is települt szépen, de bootnál az alma logónál megáll az egész, nem lép be

ötlet, javaslat, miegymás? 😊
thx elõre is! 😊

Bazinga!

Evin
Basszus keverik itt a sz..t.
Na,
IE8: Kedvencek-Kedvencek sáv
FF3: Könyvjelzõ-Könyvjelzõ eszköztár
Safari: most nincs fent, de azt hiszem ott is csak Bookmark/könyvjelzõk vannak.

Slig
Nem, nálam ff-ben is "bookmarks" amire te gondolsz (legördülõ menüben az elmentett oldalak)

スラッグ

Evin
IE-ben a Kedvencek sáv a FF-ben a könyvjelzõk, a Kedvencek meg a Kedvencek. Azt hiszem Safariban is FF elnevezések vannak.

Slig
Hát, IE-ben úgy hívják, hogy kedvencek, ffoxban meg könyvjelzõk, nem? Én sose használtam IE-t úgyhogy fogalmam nincs sajna

スラッグ

Köszönöm! A kedvencek szerintem <#buck>
Akkor mi is az a könyvjelzõ <#circling>

27\' iMac, 2,7Ghz Quad, 12GB Ram, SSD :)

Evin
Az kedvencekrõl van szó, nem? Az pedig nem egyenlõ a könyvjelzõkkel.

Slig
Oda menti, ahova megadod a mentési helyét... De ha úgy érted, hogy hogy tudod importálni, akkor könyvjelzõk - könyvjelzõk kezelése, és ott importálás fájlból.

&#12473;&#12521;&#12483;&#12464;

Igen, a Firefox alapból be importálja az IE kedvenceket ha felrakom mellé. Már csak azt kell megtalálnom hogy a Firefox hová menti mac alatt a kedvenceket 😊 Ezt nem tudjátok véletlenül?

Slig
Firefoxba be tudod importálni. Más böngészõt nem nagyon tudok ajánlani, explorer itt nincs, safari nekem nem tetszik, opera detto, króm meg csak vacak wine port van...

Evin
Akkor jó. Mert töltöttem már ttf fontokat és azt írták PC/Mac, de ki még sosem próbáltam.

Következõ nagy kérdés <#wink>

Eddig win-en használtam az Internet Explorerben kedvenceket, vagyis elmentettem számomra fontos weboldalakat kb 80-100db. Ezeket vajon hogyan tudnám át vinni mac-re hogy ott valamelyik böngészõben lássam is azokat. Köszi megint...

Király!!! Köszi <#mf1>

Te már teljesen átálltál hackintosh-ra? Minden jól mûködik? Meg vagy elégedve vele? Nem fagy? Stb... Ha van kedved írj...

Slig
Megy, nem kell semmit sehova konvertálni. Csak megnyitod a betûkönyv-et (nekem magyar, ott így hívják), és beimportáltatod vele azokat, amik kellenek. Lehet egész mappát is. Aztán ha nem tetszik neki valami (pl. ilyen font már van a rendszerben), akkor úgyis szól, és azt nem teszi fel. Én pl. az egész régi vindózos fonts mappát betetettem vele, és tudom használni az összes régi fontomat