• Laci73
    #49
    "...a Windows Vista-ra nem egy korszakot lezáró alkalmazásként tekint, hanem, mint egy új generáció első szoftverére..."
    Ezt erősen kétlem, hiszen a Longhorn (eh, Vista) a Win2000/XP család tagja: egy optimalizált és funkcióiban kibővített Win2000 motor.
    Természetesen kell a meggyőzés: Mint ahogy egy korábbi cikk kapcsán is említettem, el kell hitetni a vásárlókkal hogy valami teljesen újat és jót kapnak, meglévő XP verziójuk ellenében. (Dőljön hátra kényelmes karosszékében, és élvezze az új, minden eddiginél gyorsabb és biztonságosabb Windows verziót) Eből mindig jól jött ki a MicroSoft - hiába, ebben nagyon jók.

    "Johnson szavaiből kiderült, hogy a Microsoft azon területeken fejleszt, amelyeken eddig a Linux bizonyult népszerűbbnek."
    Hálás vagyok Johnsonnak, mert végre elismerik hogy a UNIX, mint kifejezetten hálózati és nagygépes rendszer jobb alternatíva a jelenlegi Win verzióknál. (Talán nem tudjátok sokan: a Wines webböngészők unix parancsokkal kommunikálnak a Nettel. A C alapú nyelvek, amelyekben a Windows-t és kedvenc játékaitokat is írták, a UNIX programnyelvének leszármazottai. Csak hát ezeket nem mindenki ismeri...)

    "Ezek a lépések együttesen biztosítják majd, hogy a Microsoft forgalma tovább emelkedjen"
    Nyugodjatok meg, ez a részvényeseknek szólt :)

    Fenjoy: kicsit mélyebbre kéne ásnod, hogy megtaláld a MS-ellenpártiság valódi okait. Valahol a nyolcvanas években kell kezdened a kutatást, és meg kéne ismerned egy elég eseménydús (plagizálásokból, átverésekből, be nem tartott ígéretekből álló) történetet. A Winfóbia - ahogy Te említed - nem az operációs rendszer ellen szól elsősorban, hanem az MS által képviselt, másokat élni nem hagyó multikapitalizmust ítéli el.

    ForRedGlory: "Kíváncsi lennék, hogy a sok fikázó ember hány microsoft (a Microsoft szót nagy betűvel írjuk, még akik nem szeretjük is) terméket használ, és arra is kíváncs lennék, hogy ha nem lett volna Bill Gates, akkor a sok fikázó ember most hol osztaná az észt...és hol járna most az informatika..."
    Meglepően tájékozatlan vagy.
    Unix, Apple - nem mondanak semmit? A MicroSoft nem hozott lényegi újításokat az IT világába, mindössze a meglévő technológiákat (így pl. a Win esetéban a grafikus felület alatt futó oprendszert, a'la Apple) "szedte össze" (lopta el), illetve ügyes marketinggel piacra dobta - sokszor nem a legjobb - termékeit (lásd az évtizedes MSDOS uralmat, amelynél már a hatvanas években megalkotott korai UNIX verziók is messze jobbak voltak: így pl. a multitask üzemmód már akkor lelküket képezte. )