tv sorozat
-
morceus #56 Sziasztok!
1.) Uj vok ezen az ... ooo ... honlap/portal/forumon, nevezze mindenki annak aminek akarja...
2.) Mi is az Firefly / Serenity ...
A valasz (amit en ismerek, es ez konvergal az igazsaghoz):
A FOX gondozasaban keszult a sorozat, ami nem tett jot neki. QRVA alacsony koltsegvetese volt: mindossze 50M $... csupan ennyibol keszul/keszult el a mozifilm, ami moziknal kb 2 ora, mig a sorozat:
1*Pilot : 1,5 ora + 13*40-45 min = 14 resz van kesz, PONT
11 vagy 12-ot adtak le USABAN (de aszem 12-ot), sehol masol. Osszevissza sorrendben!!!! Random idoben!!!! Nem kapott semmi lenyeges PROMOT... Vegul a fax fox lecserelte egy indulo valosagshow kedveert...
LUCK: a fentiek ellenere qrva gyorsan relativ nagy rajongotabora lett USA-ban, majd ahogy terjedt a dolog, mashol is lettek rajongoi ezen sorozatnak. A rajongoi nyomasra lett kiadva a sorozat DVD-n (4 db dual-layer dvd-n - 3resz - 4resz - 4resz- 3resz+spec), az utso DVD-re rakerult az a 2 resz, ami nem lett leadva TV-ben, + egy "igy kiszult" speci, amiben eleg sokat megtudhat az ember a sorozatrol.
Rajongoi hatas az is, hogy elkeszitettek a mozifilmet, de azt mar a UNIVERSAL adja ki. Itt adja vissza a Star Wars pofonjat a UNIVERSAL (ugyanis annak idejen a U utasitotta el Lucast, es vette szarnyai ala Fox-20TH). STOP .
A Firefly wildwest-scf... ooo hulye megkozelites...
Indok: Whedon +probalt egy teljesen 1edi tufa-vilagot (TUdomanyos-FAntasztikus ;)) letrehozni. Ahhoz is vette a batorsagot, hogy a vilagurben nincsenek hangok!!! Keretik ertekelni ezt!!! 2001 Ur Oddussey-tol kezdve nem sok (kozel nulla) ilyen scf film van /*sajna a mozi-trailer-bol az derul ki, hogy lesz hang a vilagurben, de ez valsz a universal-nak koszonheto...*/
Nincs techno-halandzsa, se idegen-faj-kriksz-kraksz-duma. Tessek b+ megelni a vilagur konyortelensegeben, ahogy tucc!!! Errol szol ez a sorozat. Semmi "ma megint megmentjuk a vilagot dolog" nincs benne. JA!!! Es kell nafta a vasba, anelkul nem megy!!! Nincs ugyanis benne uber-faxa reaktormag-baszomsag!!!!
Vilagkepp summa: az ember meghoditja valahogy a vilagur relativ kozeli, igy is nagy teruletet. Vannak, akik tovabb akarnak jutni -> beleorulnek (reaver-ek). Minel tavolabb vagy a core-tol, annal remenytelenneb a dolog: no supply, no nothing. A kozponti bolygokon kitalaljak, hogy egyesiteni kene az osszes bolygot: gyarmatnak jok lesznek. Haboru. Technikai+letszam foleny miatt a Szovetseg (kp-bolygok) gyoznek. Szar a szitu tovabbra is a tavoli kolonia bolygokon. Vannak, akik ebbe nem nyugszanak bele, pl Malcolm "Mal" Reynolds, Zoe, a masodtiszt.
Kultura: 500 evvel utanunk jatszodik a dolog: ez egy eleg egyedi alternativa: a nyugati, es keleti kultura teljesen egybe olvadt -> angol es a kinai a vilagnyelv. Kinai karomkodas: TV-sorozat, igy elkerulve a cenzurat. Amugy 2× v 3× van Son of bitch igy is :D.
Aki scf rajongo, es megsem teccik neki, nezzen ValoVilag Show X.X -et B+.
Akinek nem teccik, menjen masik forumra.
Ugy talaltam ra erre a forumra/honlapra, hogy magyar oldalak kozott kerestem Serenity-t, hogy rajojjek, van-e hir, hogy eljut ide is a mozifilm, mer akkor megyek!!! Eddig nem talatam semmit ezzel kapcs...
U.I.: 4-5× lattam mar a teljes sorozatot, nem tok betelni vele.
U.I.#2: senki anyukaja nem szeret csuklani.
+ progmatos vok, lehet emiatt irtam ilyen stilusban, bocsanat mindenkitol, akinek nemteccik
Egyik resz sem unalmas, mind egyedi, persze mindenkinek van kedvenc resze, nekem pl. az osszes az...
UTSO +JEGYZES: pl. a 2. resz screen-play elkeszitesre egy hetveget adott a fox a stabnak... Es qrva jo resz lett a Trainjob nevu 2. resz!!!
Asszem kb ennyi! Ami tul sok, ugord at, ami nincs benne, azt belegondoltam. POINT/DOT/STOP
u.i.: nem varok erre reakciot, senkit sem allt szandekomban +bantani, csak adtam egy perspektivat...