tv sorozat
  • evenor
    #227
    A pilot volt az utolsó rész amit leadott a F*X, a 10-11-ek voltak a sorban, tehát 10 résszel később derült ki sokminden. A le sem adott 15. rész, a The Message forgatása közben közölték a cancel-t, így a végén lévő temetés a sorozatnak is szólt kicsit (és még Joss is szerepelt rajta).

    A Wikipedia oldalán sok érdekességet lehet olvasni, köztük olyat is, hogy tavaly bezsebelt néhány sci-fi díjat a SyFy-on, ahol azok indulnak, amit az amerikai TV-ben abban az évben leadtak, és mivel volt 3 leadott epizód (a maradék), ezért nyert Nathan Fillion, Adam Baldwin, Christina Hendricks, a Trash epizód (naná! :), és persze az egész sorozat. 3 éves távolságból is betonba nyomta a BSG-t (amivel nekem semmi bajom nincsen, de a Firefly erejét mindenképpen jelzik a díjak).

    A hiányzó erős központi szállra, én azt mondom, hogy egyáltalán nem hiányzik, meg volt benne az a kis misztérium, hogy kicsoda is River meg Book, de teljesen felesleges lett volna belerakni olyasmi hosszúságú és bonyolúltságú történetet, mint a mostani szerializált dolgoknál van, amik képesek belebukni a saját történetükbe. A Firefly ereje a részletekben és a sokszínűségében van, kár, hogy néhány öltönyös ember, akik istennek képzelik maguknak, nem adták meg a lehetőséget, hogy igazán kibontakozhasson az egész.

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy melyik "bukott" tv sorozatból lett mozifilm, könyv adaptáció, képregény, papír- és számítógépes szerepjáték is. :)

    A F*X pedig bekaphatja!

    keep flyin'