tv sorozat
  • dav
    #185
    Örülök, hogy így feléledt a topik :)

    Niska és Saffron természetesen nem lett volna megfelelő főgonosz a filmben, ilyet nem is állítottam. Ők különben is pont eleget szerepeltek a sorozatban, a történetük korrektül le lett zárva, így további szerepeltetésük már erőltetett lenne. Csak azt írtam, hogy Niska szerintem veszélyesebb volt, mint a végrehajtó (persze ő más módszerekkel harcolt). Saffron persze sokkal inkább komikus karakter, őt már nem is lehetne komolyan venni.

    Természetesen a főgonosznak a Szövetség soraiból kellett jönnie. Szerintem a kékkezű fickók tökéletesek lettek volna erre a szerepre. Persze nem kellett volna pont azt a két színészt használni, hiszen el tudom képzelni, hogy a kormánynak egész seregnyi ilyen ügynöke lehet. Egyébként ők sem gondolattal öltek, hanem valami kütyüvel, ami mintha valami nagyfrekvenciás hangot vagy mit sugárzott volna ki. Szóval ők is csak emberek voltak, tehát legyőzhetők. A sorozatban sosem alakult ki konkrét összecsapás a főszereplők és a kékkezűek között, így aztán bármit kihozhattak volna belőle a készítők.

    A filmbeli végrehajtót sokan szokták dicsérni, hogy végre egy intelligens ellenfél, aki tisztában van a tettei következményével, mégis precízen végrehajtja a feladatát, mert hisz benne, hogy a jó ügy érdekében cselekszik. Nos, az intelligenciájáról én annyit mondanék, hogy a csávó gyakorlatilag egy vallási fanatikus volt, teljesen szemellenzős, vakon hitt minden demagóg szövegben, amit a megbízói a fejébe sujkoltak, és képtelen volt észrevenni, ami a világban ténylegesen zajlott. Aztán egy félperces videóbejátszás képes volt ráébreszteni, hogy a Szövetség a rossz fiú. Ezek szerint előtte gyakorlatilag csukott szemmel járt a világban. Tehát a fickó csak azzal volt tisztában, hogy amit ő csinál, az rossz, azzal már nem, hogy a Szövetség és a kormány is rossz.

    Ráadásul a fickó túl sokat beszélt, és nagyon modorosan. A kékkezűek nem jártatták a szájukat, viszont szemrebbenés nélkül kinyírták akár a saját embereiket is. Tőlük még Jayne is megijedt.