tv sorozat
  • nothes
    #170
    szeretem a scifi műfajt, de irónikus módon csak pár hete hallottam a fireflyról. [ennyit rólam[#vigyor] ] na, a helyzet az, hogy két hét alatt ledaráltam a sorit, ami a pilotot kivéve nagyon tetszett. éreztem egy kis sw-s beütést (szövetség, peremvidék stb), de f.stam rá, és élveztem az amúgy egyedi szorit. olvastam, és, hogy őszinte legyek lövésem sincs miért kapott cancelt, hisz minden felől csak dícséretet hallani. alacsony nézettség.. hát nem is tom. szerintem az egészet a pilot b@szta el. igazából a pilot után nekem is egy kicsit nehezemre esett folytatni. de a "láttam már ennél sz.rabbat is" alapon tovább néztem, és szerencsére hatalmasat csalódtam, mert a 2. eptől fogva hihetetlenül megtetszett. szerintem, ha a pilotot nem szúrják el, most egyszinten lenne a battlestar galacticával(a nézettséget illetően, mert egyébként azon van/volt).
    a firefly tulajdonképpen egy űrwestern-vígjáték sori volt, ami a pilotból még nem igazán derült ki(mindenki egy a bsghez hasonló sorira gondolt). s mivel a bevezetőben a backstory elég gyengének tűnt (szövetség, felkelők), gondolom ezért hagytak fel a nézésével...
    de ez csak az én véleményem.

    ami a filmet illeti, az is remek lett, habár a sorozat vicces feelingje odalett. csak pár dolog zavart: spoiler!
    1, Wash és Book kinyírása. ahogy itt már korábban tnm felvetett, ha netalántán mégis folytatódna a sori, akkor ez a két figura nagyon fog hiányozni.
    2, Mal és Inara "szenvedése". gondoltam, ha már a sorozatba nem jöttek össze, akkor legalább a filmben eljutnak odáig, hogy legalább keféljenek egyet.
    komolyan mondom (a többi szerelplőt is beleértve), olyan érzésem van, hogy a film nem lett befejezve.
    a kötelező néger olyan mint régen, nem vonult vissza stb.
    Inarának és Malnak fogalma sincs, hogy mi van.. szeretik egymást-vagy mégsem
    Jayne dettó.
    a többi cast legalább egy kicsit fejlődött.
    összességében nem érzem befejezettnek a történetet. nyitott maradt. ez a fosztogatók kilétének a felfedése nem volt olyan nagy durranás, ami lakatot tehett volna a sori végére. hogyismondjam.. nem olyan mint pl a st voyagerben a borgok legyőzése. az igazat megvallva nem is tudom, hogy lehett volna igazán méltó módon befejezni.. az igazat megvallva nem kellett volna befejezni! legalábbis még nem....
    na erről ennyit.
    innye...bocs a szóf.sásárt