• BlackRose
    blackeagle:
    Mint valószínüleg te is tudod én neutrális vagyok és a Windowsból (kb. 80%) is meg a Linuxból (kb. 20% az én esetemben) is próbálok minnél több pénzt keresni (úgy látszik én is pénzéhes, tolvaj banda vagyok :), éppen ezért nem tudom megérteni a hozzáállásodat, miért lenne valaki pénzéhes, meg tolvaj mert pénzt akar keresni? végeredmény mindannyian pénzből élünk, és a világ úgy működik, hogy ha x nem törekszik, hogy több pénzre tegyen szert akkor ezt y fogja megtenni, és akkor x hátrányos helyzetbe kerül, vagy még rosszabb tönkremegy... minnél elöbb felfogod, hogy a szépfilozófiai dumából nem sokat várhatsz az életbe (és ezt barátiassan mondom, mert én is valamikor hasonlóan gondolkodtam mint te), annál gyorsabban fogsz magadnak helyet találni a társadalomban, életet biztosítani magadnak és családodnak (meg persze majd egyszer a gyerekeidnek is). Van egy amcsi mondás, amely azt mondja, hogy "ha 20 éves korodig nem vagy a rendszer ellen akkor nincs szived, de ha 30 éves korodig nem vagy a rendszer része akkor meg nincs eszed", lehet rajta vitatkozni, de sajnos igaznak tűnik, amikor fizetni kell a számlákat akkor fontos a pénz, és pénzt kereshetsz Windows, Linux nem számít mivel... persze eszem ágában sincs védeni a Microsoftot, de ők is éppen ezt teszik, fennmaradni, erőssödni, biztonságban élni, ez a céljuk, és ezt pénz nélkül nem lehet, sem személyessen sem cégnek. Na de bocsáss meg nem akarok itt papolni, csak észrevettem, hogy óriási lelkesedéssel szoktad a Microsoftot szidni, a Linuxot meg éltetni, pedig mindkettőnek ugyanaz a feladata (lehetővé tenni az embereknek, hogy elvégezzék rajta a munkájukat) és nekünk IT-seknek meg az a dolgunk, hogy ezt lehetővé tegyük, és persze ezért pénzt is vegyünk el (a cégektől), azoknak meg akiknek nincs pénzük, hát azoknak megcsinálhatjuk ingyen is, de szerintem még nekem kell fizetni a cégeknek termékeikért és szolgáltatásaikért addig, ők is fizessenek nekem a munkámért, és ez így van rendjén, éppen ezért napról napra minnél több pénzt keresünk a Linuxon is, persze akinek nincs, annak elmehet pénz nélkül is. Na mindegy...