142
-
#62 Miért nem mindjárt Skynet a neve?
Akkor aztán lesz majd nekünk asta la vista. :D -
Murdoc #61 A Longorn annyiban jobb név lett volna szerény véleményem szerint, hogy a benne lévő hosszú szóval egy nagyobb lépéssel lehetett volna azonosítani, mert már ideje lenne a win rendszereknek egy nagy lépést tenni, pl. az ingyenes termékek irányába. :) Meg aztán a Vista már elhasznált szó, nekem elsőre az Altavista, meg a Visa kártya jutott eszembe. A Longhorn sokkal eredetibb és jobb volt. Marketingszempontból ez mindenképp annyit jelent, hogy csak kicsit fejlesztünk, hogy azért vegyétek a terméket, de annyival lesz jobb, mint az sp2 az sp1-től(gyakorlatilag semmivel).
-
#60 Lehet hogy ez is kétbetűs lesz... VT, VS...
De itthon lehet hogy tényleg "István" lesz az új win... -
paksi #59 gondolom te sem haragszol meg ha, gratulálok mert olyan jól elcsipted mondandóm mondanivalóját. Én csupán arra akartam utalni, hogy ne kelljen egy erőmű, és ne kérje gigabájtok tömkelegét és akkor mindegy hogy vista vagy nem, a Pista máris nyerő ama emberkék táborában akik rászánnak egy kis időt az "elavult" op rendszerük frissitésére.
Senki ne mondja, hogy nem hangzik jól :
Jaj ne, Pista, már megint....
Kérlek, pista ne tedd ezt velem....
Hajrá Pista !!! -
#58 aha viszta meg expííí -
#57 expiii....... -
#56 Amúgy egyeseknek mennyivel nehezebb kimondani azt hogy "viszta" minthogy "ikszpé"... -
Hege15 #55 Windows Vista ?
Lehetett volna jobb nevet is kitalálni !
mondjuk:
Windows World --> jólhangzó rövidités WW
Windows Tiger esetleg
Windows Force
Windows Lordship --> jelentés hatalom, uralom
Windows AlMighty --> jelentés mindenható
Windows Strength --> jelentés erő
Windows Able --> jelentés rátermett , tehetséges
Windows Aligator -->
na jó egyik se egy nagy szám de 2 perc alatt mit vártok ?
-
BiroAndras #54 "NEM! Hogy lehet ilyen hülyeséget írni?! . XP--hez talán volt olyan "Patch", ami vissza írta "XP"-t "Whistler"-re?"
Az XP gyorsabban elkészült, és kevesebbet beszéltek róla, így a "Whistler" név közel sem volt annyira ismert.
Meg az XP nem rossz név. Talán jobb is, mint a Whistler. Nekem legalábbis szerepjátékosként egyből szimpi volt...
"Meg egyáltalán hol "írja vissza"... ah.."
Pl. a boot képernyőn. -
mrzool #53 Engedd meg, hogy gratuláljak, amiért ilyen 'jól' sikerült megragadnod a hozzászólásom mondanivalóját! -
#52 Szerintem a névválasztás ezúttal nem sikerült jól, jobb lett volna egy 2 betűs kódnév ahogy az eddig a Microsoftnál volt (3.1, 95, 98, ME, Xp), persze azért voltak kivételek. Van egy olyan sanda gyanúm hogy ez a szó csak az amcsikra fog hatni, szimplán üzleti fogás. -
L3oN #51 hát linux zene hallgatásra ne hogy már! maradjon arra a windows! -
#50 gyere akkor 15:30-kor. -
Szemi90 #49 "Beta 1: 2005 július 27.
Beta 2: 2005 november 16.
RC0: 2006 március 6.
RTM: 2006 június 28"
Windows Vista Service Pack: 2006 július 4.
-
mrzool #48 Lecseréli a bootképernyőt.:))))) Mondjuk nálam a Windows XP Music Pirate Edition viszi a pálmát.:) -
mrzool #47 Arról még nem hallottál, hogy a feladathoz kell választani a rendszert? El sem tudom képzelni, hogy egy ilyen gépre, amivel állításod szerint úgyis csak zenéket hallgatsz, miért kéne feltenni az új vindózt. Zenehallgatáshoz még egy 98, urambocsá' linux is elég. -
#46 NEM! Hogy lehet ilyen hülyeséget írni?! . XP--hez talán volt olyan "Patch", ami vissza írta "XP"-t "Whistler"-re? Meg egyáltalán hol "írja vissza"... ah.. -
paksi #45 Szerintem az Ablak Pista akkor is igen megfelelően szép magyarosan jóra sikeredett fordítás, és nekem teccik.
Kit és hol érdekel a marketing,....stb, leszarom.
Menjen a Pista 128 mb ramon p2 es gépen simán. és a 3 gigás vinyómon hagyyon egy kis helyet a zenéimnek és kész. -
#44 MONO szerint egy szónak csak egy jelentése van :) -
Monoton #43 Vista = betekinteni
Windows Betekinteni
-
mrzool #42 Tipikus magyar mentalitás, nem tudjátok mit jelent a szó, mert nem tudtok idegen nyelveket, és erre még büszkék is vagytok...
Ha marketingszempontokat nézünk, alapvetően jó választás lehet a kilátás, látvány szó használata, különösen, hogy mind angolul, mind spanyolul ugyanazt jelenti. -
L3oN #41 ja igazad van,szidják szidják de úgyis használni fogják! -
#40 [b]Jó gyerekek, mindenki nagyon ügyes, de 35 hozzászólásban már legalább 5-en elmondtátok, hogy Windows Pista, szal' abba lehet hagyni, mert már nem vicces (szvsz elsőre sem az). -
#39 BlueGene írását még kiegészíteném a következőkkel és kérlek blackeagle olvasd el (egy szemét pénzéhes, tolvajbandáról szól)
Adott egy X, aki házat örököl Z és Y-tól. A házról tudni kell, hogy egy adott falu olyan szegletében van, ahol a többség (80%) roma, akik úgy élnek, mint ahogy 1x mutatták is a TV-ben (pl. kinti WC). Tudni kell erről a házról, hogy rendelkezik egy 1 holdas telekkel és két szintes garázsos családi ház.
A szülök meghalnak. A gyerek örököl. Azt tudni kell, mert TÉNY, hogy a ház az "elhelyezkedése" miatt 3.000.000 forintnál többet nem ér.
Az állam ekkor kiküldene egy embert, aki megint köcsög, mivel a házat felértékeli úgy, mintha egy nagy városban lenne 20.000.000 forintra.
Egy érdeklődő azóta már volt, 2.500.000 forintot adna érte. Azt tudni kell, hogy a felértékelt összeg után kell illetéket fizetni, ami 5%. 20.000.000 forintnak az 5%-a pedig 1.000.000 forint.
Tehát a lakás értékének TÖBB mint 1/3-da ILLETÉK.
Mi ez ha nem rablás, fosztogatás és szerintem egy erkölcsileg negatív adó, amit egy család már adózott bevételként, keresetként már realizált, és ezt MÉG 1X megadóztatják.
(2004-ben már volt javaslat az eltörlésre, az EU 50%-ban eltörölték!)
Ez mi ha nem rablás?
Tudod csak az a baj, ha egy "X" valaki meghallja az MS nevét, akkor egyből rablásról beszél, de azt nem veszi észre, hogy az MS még valójában őt még ki sem rabolta, ellentétben a környezetével, országával, aki egyfolytában ŐT rabolja, de ez "X"-et nem érdekli.
És ez megint csak olyan érdekes! -
#38 Szerintem nem rossz név, de ami azt illeti elég furcsa az már biztos. Mondjuk nem is a név számít hanem amit majd az OS tudni fog. Aki meg állandóan szidja a windosokat az meg használjon linuxot meg egyébb alternatív os eket emulátorral biztos jól fognak majd futni a win-re írt játékok és alkalmazások, nemigaz ?! Mertazért valjuk be az emberek 95% windows-t futtat nem?! -
L3oN #37 Nálam Windows AstalaVISTA lesz azt tudom! Linux RulZ, Blackrose te meg egy nagyképü fax vagy! -
#36 "blackeagle:
Ha nem tetszik Erzsébeten megbeszélhetjük ,senkiházi"
Te pedig azzal égeted magad, hogy az ilyen jellegű hozzszólásaiddal próbálod azt érzékeltetni, hogy egy tetves gazsitelepről jöttél, ahol ugyanez a viselkedési mód (és ez TÉNY!), akinek azon felül, hogy "gyere beszéljük meg, kinyírlak te köcsög" vagy hasonló befejezésű mondata NEM LÁTSZIK leiratni, mivel képtelen az emberi, társadalom által elvárt, személyes, baráti jellegű és ezzel együtt érvelő beszélgetésre. -
#35 Úr isten. Az hogy Longhorn az még tetszett is, de ez hogy V(P)ista... -
Flashy #34 szerintem is furcsa név kicsit, bármit is jelentsen -
#33 A név izlés kérdése, nekem a Longhorn jobban bejött, dehát ez van.
Dinosaur
Ha azoknak az ürgéknek a fizetésének/jutalékának csak az töredék részét kapnád, te is így táncolnál, hidd el.
-
MacrosTheBlack #32 "A Vista az egy jól hangzó szó, szuper jelentéssel"
Ja, azt jelenti hogy keskeny kilátás, magyarul ez egy szűklátókörő oprencer lesz. -
MacrosTheBlack #31 Deszar ez a név. A Longhorn sokkal jobb volt. Amúgy mit akarna jelenteni? Hasta la VISTA baby? -
BlackRose #30 blackeagle:
Mint valószínüleg te is tudod én neutrális vagyok és a Windowsból (kb. 80%) is meg a Linuxból (kb. 20% az én esetemben) is próbálok minnél több pénzt keresni (úgy látszik én is pénzéhes, tolvaj banda vagyok :), éppen ezért nem tudom megérteni a hozzáállásodat, miért lenne valaki pénzéhes, meg tolvaj mert pénzt akar keresni? végeredmény mindannyian pénzből élünk, és a világ úgy működik, hogy ha x nem törekszik, hogy több pénzre tegyen szert akkor ezt y fogja megtenni, és akkor x hátrányos helyzetbe kerül, vagy még rosszabb tönkremegy... minnél elöbb felfogod, hogy a szépfilozófiai dumából nem sokat várhatsz az életbe (és ezt barátiassan mondom, mert én is valamikor hasonlóan gondolkodtam mint te), annál gyorsabban fogsz magadnak helyet találni a társadalomban, életet biztosítani magadnak és családodnak (meg persze majd egyszer a gyerekeidnek is). Van egy amcsi mondás, amely azt mondja, hogy "ha 20 éves korodig nem vagy a rendszer ellen akkor nincs szived, de ha 30 éves korodig nem vagy a rendszer része akkor meg nincs eszed", lehet rajta vitatkozni, de sajnos igaznak tűnik, amikor fizetni kell a számlákat akkor fontos a pénz, és pénzt kereshetsz Windows, Linux nem számít mivel... persze eszem ágában sincs védeni a Microsoftot, de ők is éppen ezt teszik, fennmaradni, erőssödni, biztonságban élni, ez a céljuk, és ezt pénz nélkül nem lehet, sem személyessen sem cégnek. Na de bocsáss meg nem akarok itt papolni, csak észrevettem, hogy óriási lelkesedéssel szoktad a Microsoftot szidni, a Linuxot meg éltetni, pedig mindkettőnek ugyanaz a feladata (lehetővé tenni az embereknek, hogy elvégezzék rajta a munkájukat) és nekünk IT-seknek meg az a dolgunk, hogy ezt lehetővé tegyük, és persze ezért pénzt is vegyünk el (a cégektől), azoknak meg akiknek nincs pénzük, hát azoknak megcsinálhatjuk ingyen is, de szerintem még nekem kell fizetni a cégeknek termékeikért és szolgáltatásaikért addig, ők is fizessenek nekem a munkámért, és ez így van rendjén, éppen ezért napról napra minnél több pénzt keresünk a Linuxon is, persze akinek nincs, annak elmehet pénz nélkül is. Na mindegy... -
#29 Rossz sort töröltem ki.. szal a hozzászólás nem rólam akar szólni. :) -
#28 A Vista az egy jól hangzó szó, szuper jelentéssel, csak nem a Windows mellett. Nem mintha számítana a név (nekem).
A Microfosh tuti h a z1milliárdot beleöli marketingbe, ami rám nemhat (közvetlenül). -
FunDead #27 Nahát... Szép lassan kezdi a MS utolérni a MacOS-t... Persze mire kijön a Vista, már rég kész lesz az új OSX, úgyhogy hiába iparkodtak... -
#26 Pedig a 95, 98 XP stb milyen szép nevek voltak -
blackeagle #25 Ne beszélj hülyeséget , még nem is szidtam azt m$-t . Itt pedig az égeti magát ,aki védi az a szemetet. Pénzéhes ,tolvaj banda és még védik is itt ,én ezt tartom szánalmasnak. Ja és ne személyeskedj ,mert agyonütlek . Ha nem tetszik Erzsébeten megbeszélhetjük ,senkiházi . -
IoIa #24 Tökmindegy, hogy mi lesz a neve. Az én gépeimre akkor sem fog felkerülni. Még ha egyenesen Angelina Jolie-nak hívnák is, akkor se :)) -
HUmanEmber41st #23 vagy ablkos hosszúszar :) :) :)