Élethű rc szimulátor!
  • Clidey
    #167
    Bocs, hogy eddig nem írtam, de eléggé húzós volt a hetem munka ügyileg... :(
    Nashville, megkaptam az okosságot, ezzel már működik simán az add-on, köszi szépen!!! ;)

    Nos, igen. Ez egy viszonylag költséges sport, de ha okosan csinálja az ember, nem megy rá inge-gatyája. :D Lehet kapni félkészen vagy ready-to-fly verzióban is már modelleket egész elérhető áron. Igaz hogy kínai, de tanulni azért jó! :) Később aztán, mikormár profizmusod kezdi bontogatni szárnyait, lehet gondolkodni merészebb ötleteken is, nehezebb, nagyobb, bonyolultabb modelleken. ;)
    És ezt az "alapkészséget" tudja ez a szimulátor kitűnően fejleszteni! Igaz, egy eredeti modell a legritkább esetekben repül úgy ahogy itt, de szerintem ez mitsem von le a játék élvezeti értékéből! A fő, hogy az alapokat kítűnően el lehet vele sajátítani - úgymint fel- és leszállás, fordulózás, szemberepülés.
    S mire egy igazi modellel kerülsz szembe, már "csak" a gép viselkedését kell megszoknod, a többi jön reflexből. ;)
    A bátyám 6 éves fia egy telen keresztül nyüstölte a progit, majd tavasszal a kezébe kapott egy 1,5 méteres elektronyos vihornyát, s mint aki világ életében ezt csinálta, elkezdett vele egyedül(!) repülőzni... :P

    Az egyéb fícsörökről. Nekem - mint azt már említettem - személy szerint abszolúte nem hiányoznak ezek az "effektek". Valahogy mindigis próbáltam törekedni arra, hogy minél jobban "szimuláljam" a való életet...így inkább a műrepülés az, ami leköt. Hidd el, ez sokkal jobban fejleszti a reakciókészséget, a reflexet, meg mindent, mint bármely lufivadászat! Már csak azon nem elhanyagolható szempontból is, hogy sajna egy PC-n futó progiban elég nehéz érzékelni a teret, mivel csak egy ál-3D világról beszélünk. :( Persze biztos vannak olyanok - mint ezekszerint te is -, akik inkább a játékos oldaláról közelítik meg a dolgot...és nem is azt mondom hogy ez nem jó...csak nekem személyszerint egyszerűen nem ez jött be. :)

    Végezetül a hibajelenségedről. Elég érdekes egy hibát produkál, ez tény. Sajna (vagy inkább szerencsére :D) én nem is találkoztam még ilyennel nálam, így ötletem sincs hova kéne nyúlni... :( Bár nem hiszem, hogy ez egy egyszerű kalibrálási hiba lenne, hisz annak mi köze a grafikai megjelenítéshez? Inkább csekkojjad a directX dolgaidat, a videókártyád driverét, esetleg tedd újra az egész játékot. Remélem sikerrel jársz!
    Egyébként érdekes dolog e az add-on...amikor első körben feltettem, nekem sem indult el, ígyhát visszamásoltam az eredeti exe fájlt a helyére. Így már ismét elindult, de természetesen az add-on cuccai is benne maradtak a játékban. Viszont amikor meg akartam őket nézni (pl. egy sceneryt), a modellen kívül - ami tökéletesen látszódott - a háttér (tehát maga a scenery) egy nagy színzajos pixelhalmaz volt csupán. :( Az add-on repülők kiválasztásánál meg egyszerűen kifagyott. De most, hogy a te exe fájlodat másoltam be, minden műxik faszán! :P Mégegyszer köszi érte!

    No, hirtelen ennyi...bocs hogy ilyen hosszúra nyúltam... :)