227
Élethű rc szimulátor!
-
Batka Man #187 Sziasztok!
Felvetődött bennem egy másik kérdés is.
Vajon érdemes megvenni egy olyan távirányitót 10-ért ami csak a szimulátorhoz jó,vagy inkább vegyek egy komolyabb távirányitót,mondjuk 30-40-ért,amit tudok majd használni a modellekhez is?!Ahoz viszont kell egy kábel is ha jól tudom.
Bár azt olvastam némelyik távirányitónál,hogy adnak hozzá szimulátor kábelt is az FMS-hez.DE vajon az jó az Aerofly-hoz is,meg a Realflight-hoz is?!
Teljesen tanácstalan vagyok,mert nem szeretnék ennyi pénzt kidobni feleslegesen,viszont nagyon "vérszemet"kaptam a repülőmodellezésre,és addig nem szeretnék modellel repülni,amig nem megy rendesen a repülés szimulátoron.
Várom az épitő jellegü ötleteket.
-
#186 Egy ingyenes regelés után innen is tölthetsz -
Batka Man #185 Nagyon szépen köszöntem! -
#184 zenn -
#183 a controller megvásárolható.A www.zennmodell.hu aszem keres rá googlin
a másik meg ipacs.de aszem -
Batka Man #182 Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogy honnan tudnék leszedni új repülőket?
A múltkor felraktam egy patch-et,de az sajnos felülirta a programot,és megint kereste a gyári joystikot.Apropó!A másik fórumban is kérdeztem,hogy hogyan lehetne szert tenni egy ilyen irányitóra és mennyiért?! -
#181 Nem -
#180 Sziasztok!
Ezt lehet bill.-el játszani? (Most töltöm lefelé)
Előre is köszönöm!
-
DJviolin #179 Szia!
Töltsd le innen az eMule nevű fájlcserélő progit.
Utána itt írd be a keresésbe az aerofly pro deluxe kulcsszavakat.
Töltsd le az Aerofly Pro DELUXE-ot, és ha teheted, akkor az addont is.
Utána pedig a webtárhelyemről töltsd le a cracket:
http://users.atw.hu/jakabszallas/afpd/afpdc.rar
És ha letöltötted az addont, akkor az addonhoz való cracket is:
http://users.atw.hu/jakabszallas/afpd/afpdaddon.rar
Ennyi.
Üdv:
DJviolin -
#178 én nem látok #98 elötti dolgokat (nincs lapozógomb :S) szóval valaki leírná hogy a játéktorrent hol van, az addont honnan lehet leszedni és hol van a crack? guglin rákeretem de nem jutottam túl sokra... -
#177 Ez nem Aerofly Pro Deluxe, de látnotok kell (ha még megy a topic):
http://www.freeweb.hu/abonyibence/StefanWurm.wmv -
Dragster01 #176 oké köszi -
DJviolin #175 Ide írd meg ezt a kérdést. -
Dragster01 #174 Sziasztok ! Nincs valakinek véletlenül crack ja a realflight G3 hoz ? -
#173 hm sry, pedig folyamatosan olvasom a topicot, de nem emlékeztem hogy valaki már linkelte, még1x sry -
#172 Szívesen! Úgy látszik eDonkey- s "szűz" kéz...
Ready to fly kínai cuccunk már volt, kellemesen csalódtam benne. A fiam a főpróba előtt csak autót irányított, de annyira begyakorolta a szembevezérlést, hogy a repcsivel egyszer sem hibázott. Ha sikerül megoldanom az Aerofly joy- os problémát, rászabadítom a gépre.
A 6 éves srácban (akit írtál) is biztos tehetség van, na meg a gyermeki lazaság!
Ők nem rinyálnak, hogy mi lesz ha lezuhan, ...milyen sok pénzt kifizettem érte stb. Gondolom, hogy a stressz itt is rossz tanácsadó, mint bárhol az életben.
Amúgy a PC- s gyakorlásban a tér érzékelése a legfőbb problémánk, úgyhogy ha lehet, minnél hamarabb be kell majd szereznünk egy igazi gépet, ha már profik leszünk az alap dolgokban.
A lufivadászat és az egyéb "fjúcsörök" csak azért hiányoztak eddig, mert úgy gondoltam, hogy a hirtelen döntés elsajátításának ez egy kiváló eszköze. A térérzékelés hiánya rögtön le is veszi az "i"- ről a pontot, szóval nyertél! :)
Azt hiszem újra kell raknom a progit, és menni fog az addon. Az eredeti exe-t nem spájzoltam el, de már sokat tanultam ez ügyben is más fórumokon. Ha kijavítottam a hibát, akkor kipróbálom a "Turbo Raven Airshow"- t. Folyt köv. -
#171 Tettem föl egy replayt, akit érdekel. :)
Turbo Raven Airshow
Megnézéséhez a Deluxe Add-on megléte szükséges! -
DJviolin #170 Amúgy nem haragszom. :)
#141 #5
Ebben a két hózzászólásban vannak belinkelve az értékes fájlok. -
DJviolin #169 A visszaolvasás bűn! -
#168 tudna valaki adni egy exét az addonhoz hogy joyyal lehessen nyomatni? nincs távirányítóm sajna:( -
#167 Bocs, hogy eddig nem írtam, de eléggé húzós volt a hetem munka ügyileg... :(
Nashville, megkaptam az okosságot, ezzel már működik simán az add-on, köszi szépen!!! ;)
Nos, igen. Ez egy viszonylag költséges sport, de ha okosan csinálja az ember, nem megy rá inge-gatyája. :D Lehet kapni félkészen vagy ready-to-fly verzióban is már modelleket egész elérhető áron. Igaz hogy kínai, de tanulni azért jó! :) Később aztán, mikormár profizmusod kezdi bontogatni szárnyait, lehet gondolkodni merészebb ötleteken is, nehezebb, nagyobb, bonyolultabb modelleken. ;)
És ezt az "alapkészséget" tudja ez a szimulátor kitűnően fejleszteni! Igaz, egy eredeti modell a legritkább esetekben repül úgy ahogy itt, de szerintem ez mitsem von le a játék élvezeti értékéből! A fő, hogy az alapokat kítűnően el lehet vele sajátítani - úgymint fel- és leszállás, fordulózás, szemberepülés.
S mire egy igazi modellel kerülsz szembe, már "csak" a gép viselkedését kell megszoknod, a többi jön reflexből. ;)
A bátyám 6 éves fia egy telen keresztül nyüstölte a progit, majd tavasszal a kezébe kapott egy 1,5 méteres elektronyos vihornyát, s mint aki világ életében ezt csinálta, elkezdett vele egyedül(!) repülőzni... :P
Az egyéb fícsörökről. Nekem - mint azt már említettem - személy szerint abszolúte nem hiányoznak ezek az "effektek". Valahogy mindigis próbáltam törekedni arra, hogy minél jobban "szimuláljam" a való életet...így inkább a műrepülés az, ami leköt. Hidd el, ez sokkal jobban fejleszti a reakciókészséget, a reflexet, meg mindent, mint bármely lufivadászat! Már csak azon nem elhanyagolható szempontból is, hogy sajna egy PC-n futó progiban elég nehéz érzékelni a teret, mivel csak egy ál-3D világról beszélünk. :( Persze biztos vannak olyanok - mint ezekszerint te is -, akik inkább a játékos oldaláról közelítik meg a dolgot...és nem is azt mondom hogy ez nem jó...csak nekem személyszerint egyszerűen nem ez jött be. :)
Végezetül a hibajelenségedről. Elég érdekes egy hibát produkál, ez tény. Sajna (vagy inkább szerencsére :D) én nem is találkoztam még ilyennel nálam, így ötletem sincs hova kéne nyúlni... :( Bár nem hiszem, hogy ez egy egyszerű kalibrálási hiba lenne, hisz annak mi köze a grafikai megjelenítéshez? Inkább csekkojjad a directX dolgaidat, a videókártyád driverét, esetleg tedd újra az egész játékot. Remélem sikerrel jársz!
Egyébként érdekes dolog e az add-on...amikor első körben feltettem, nekem sem indult el, ígyhát visszamásoltam az eredeti exe fájlt a helyére. Így már ismét elindult, de természetesen az add-on cuccai is benne maradtak a játékban. Viszont amikor meg akartam őket nézni (pl. egy sceneryt), a modellen kívül - ami tökéletesen látszódott - a háttér (tehát maga a scenery) egy nagy színzajos pixelhalmaz volt csupán. :( Az add-on repülők kiválasztásánál meg egyszerűen kifagyott. De most, hogy a te exe fájlodat másoltam be, minden műxik faszán! :P Mégegyszer köszi érte!
No, hirtelen ennyi...bocs hogy ilyen hosszúra nyúltam... :) -
#166 Nekem is biztos simán fog vele menni, csak a joy beállítása nem megfelelő. A tiéddel kiírta ugyanazt az interfész keresést, amit alapból is kiír. Az "én" verziómmal elindul rendesen, csak fel kell tennem az "I"- re a pontot. -
DJviolin #165 Ezt nem értem. Nekem simán megy vele. Szerintem akkor nézzétek meg a többi cracket emule-ban. én is onnan szedtem le az enyémet. -
#164 Clidey! Igaz, hogy nem vagyok "szakmabeli", de ezt írtam is régebben. Elég költséges sport ez a modellezés, ami meghatározza az ember hozzáférését, de rengeted szépség van benne, amit most igyekszek felfedezni.
Mindig is érdekelt a repülés, de valahogy nem úgy hozta a sors. Most új erőre kaptam, ugyanis a fiam éppen úgy rajong a repülésért, mint annak idején én. Most őszes halántékkal , felveszem a versenyt a fiatalokkal!
Felraktam az addont, de a joy- om nagyon belepofázik v.mibe, mert a játék elindul, csak reptetésnél a képernyő kétharmada fekete és még a gép sem akar elindulni (mondjuk így nem is sok értelme lenne). Azt hiszem órákig tartó kalibrálásnak nézek elébe. Valami joy beállítás zavarja a progit! Az IL II Sturmovik Forgotten Battles tökéletesen működik a Saitek Cyborg Evo- mal, de ez szívat. Ha lehúzom, akkor nincs fekete képernyő és a gép elindul. Az addon nélküli változatban a joy tökéletesen együttműködött, kivéve a heli lebegtetését, de akkor nem is nagyon erőltettem.
Nekem sem ment DJviolin mahinációjával, de találtam egy működő „okosságot”. Ha azóta sem találtál megfelelőt, akkor írj egy privit és megdumáljuk! -
DJviolin #163 Ezt nem értem. Nekem fut rendesen. -
#162 Ha 4 tengelyes a joyod, és rendesen fel van szetápolva a szimulátorban, akkor simán kellene tudnia lebegni a helidnek. -
#161 Ez az "alap" Deluxe-ban is benne van. Ellenben ez az add-on dolog nekem nem jött össze. Lejött ez a 570megás cucc, de ez csak a gyári CD installja, nincs benne semmi "okosság". A teáltalad belinkeltel meg nem működik, és az emulén sem találtam hozzá semmit... -
#160 Nos, ez a tipikus kinek a pap, kinek a papné esete. Nekem bőven elég kihívás az, hogy a különböző figurákat szépen, tisztán repüljem ki. A te esetedben (és ezt most nem bántásból írom) inkább egy outszájder hozzáállását vélem felfedezni. S mint ilyen, hidd el, nem kellenek neked ahhoz mindenféle karikák, meg tüzes limbólécek, hogy gyakorold a hirtelen döntéshozatalt... Bőven megteszi az is, hogy egyszerűen a levegőben maradj!
Egy igazi modellrepcsi elvezetésére nem lehet semelyik ilyen szimulátorral felkészülni, legfeljebb a reflexeket (pl. a szemberepülés) lehet fejleszteni, azt viszont akár a professzionális szintig! -
#159 Tudtommal csakis a hozzá kapott USB-s hardverkulcsos távirányítóval játszható. Bár én elég régen kutakodtam ez ügyben, lehet azóta már van hozzá okosság. Nézz körül a net sötét oldalán. -
DJviolin #158 Egyszerűen túl érzékeny a heli, meg minden fordítva működik joyon. Javaslom a beállításokban a joystick irányíinak érzékenységét vedd le 100-ról 60 környékére. Kb. úgy már élvezhetően lehet reptetni a helit. -
#157 hát, 570 megába bele kell, hogy férjen egy pár apróság, főleg a konkurencia miatt. Ahogy nézem ez sem egy olcsó program.
Nyilatkozok, ha kipróbáltam.
Addig is leírhatnátok azt a helis lebegtetést, de csak ha bonyolult. A Joy- al amit nem régen vettem még nem próbáltam beállítani a tolóerő szabályzót, lehet, hogy az a megoldás. -
DJviolin #156 Az addonban találkoztam olyannal, hogy szélirány, szélerősség, termikek erőssége, turbulencia. -
#155 A purintánt arra értettem, hogy eddig nem találtam benne olyan szolgáltatásokat, mint amit a Realflight- ban olvastam, pl: a terep átalakítása, szélirány, szélerősség és különböző feladatok. Úgy gondolom, hogy az ügyességi pályán lehet igazán megtanulni a hirtelen döntéshozatalt, amikor pl: karikák között kell átrepülni...
A PC- n is jó csak úgy repkedni, de egy kis izgalmat, változatosságot is jó belevinni a dologba, pótolandó az igazi reptetés feelingjét és nem utolsó sorban felkészülni egy 50-70 ezres repcsi nyugodt irányítására is. Én még nem reptettem (kivéve egy kis kínai elektromos, kétmotoros egyszerű gépet), de ha egyszer rászánok vagy 120 ezret, akkor kellőképpen felkészült akarok lenni. Ez állítólag sikerülhet a Realfilght- al.
Még aznap este megszereztem az addont :), nemsokára ki is próbálom. Hátha alkottak benne olyat is, amit hiányolok az alapprogramból.
Ciao!
-
DJviolin #154 Ezt nem tudom, de itt van topikja.
Mindemellett ajánlom az rcmodell fórumát. -
#153 Bár nem vág a témába de mivel nincs neki topicja ezért itt kérdezem. A Realflight G3 játszható joystickkal vagy csak távirányítóval? -
#152 Szóval akkor senkisem?? -
#151 Puritán? Mégis mit vársz egy SZIMULÁTORTÓL? Szvsz épp a léggömbvadászat (nameg a többi ökörség is tulképp) az, ami abszolút nem volna belevaló ebbe a progiba. Én egyetlen egyszer néztem meg ezeket a fícsöröket, aztán villámgyorsan canceloltam is. Én max. kis ejtőernyős figura dobást tudnék elképzelni, vagy vontatást. De az utóbbi szintén egy félmegoldás, mert az a osztott képernyős üzemmód eléggé visszavesz a fílingből.
Szóval ezekből kifolyólag én csak repkedek összevissza, és érdekes módon így is baromira tecc a stuff... -
#150 Akkor jó, ezek szerint ez csörgedezik szépen lefele... -
DJviolin #149
Én ezt írtam be:
aerofly pro deluxe
és ott volt. Új pályák, és új repcsik. Realflight g3 árnyékát nem tudja elérni, hiszen a realflight lohol ez után. -
#148 Milyen szóra keressen rá a jóember a neten, ha meg akarja szerezni azt a bizonyos addont? Nekem eléggé puritán a játék, csak úgy natúrosan. Szép a grafika, de hiányoznak a feladatok. A léggömbvadászat elég unalmas.
Kíváncsi vagyok arra az 590 megás kiegészítőre, talán úgy elérheti a Realflight G3 árnyékát.