• FTeR
    szép és jó a firefox, de messze nem olyan tökéletes, mint sokan szeretnék. csak hajlamosak elnézni felette.
    mikor megjelent az 105 egszerűen beszart 104 updatje. egyszer jelezte, h van vmi új aztán update keresés felénél kifagyott és kész, többet nem is működött, aztán szépen lassan az updatre váró extek is behaltak.
    épp ma untam meg és szedtem le manuálisan a telepítőt. ideje lenne már annak a rendes pathing-es updéternek az eljövetele.
    nálam egyébként elképesztően instabil az ff, úgyhogy nekem hiába prédikálnak a tökéletességéről.

hogy beszálljak ebbe a letöltési elmélkedésbe, ebbe benne van az is amikor mindenki updétel egy új verzsönre, tehát ha pl 1millán töltötték le a az 101-et akkor 102nél hírtelen 2milla+ -ra ugrik a letöltések száma és még mindig csak ugyna annyian használják.

ha ff ilyen szépen tartaná a növekedési ütemet, ami egyébként elég valószínűtlen (a hirtelen ugrás meg még valószínűtlenebb), akkor is vagy 10 évbe kerűlne neki, h akár csak bérje az IE-t, arról nem is beszélve, h IE sem áll meg a fejlődésben. (álmodni azért szabad)
    gondoljatok bele, kevesebb mint 9%, kevesebb mint a piac tizede, ez még mindig röhelyesen kevés az IE majd 90%ához. habár a többi alternatív böngészőkhöz képest igen szép eredmény.

a spywares témához meg csak annyit, h az activex-nek nem sok köze van hozzá. teljesen másik biztonsági rést jelent. ahogy növekszik az ff annál jobban látszik, h semmivel sem biztonságosabb mint IE (ez bármien alternatív programról elmondható). az axtivex hasznossága felűlmúlja azt a biztonsági részt amit jelent (főleg, h már nem is engedi alapból telepűlni a komponenseket), így simán megéri használni. az activex nem hibája az IEnek, hanem előnye, csak mint minden mést könnyen lehet roszra is használni.