110
-
#30 "sajat magambol tudok kiindulni"...ismerven az oldalam latogatokozonseget, azok megnyilvanulasait (pl forumon), hogy nem ertenenek nagyreszt egy fikarcnyit se a szamitogephez, es plane nem fognak(nem is tudnak rola) firefoxot hasznalni, az atlag. Persze azt is tudom hogy abbol az x%-bol jopar pont nekem tudhato be az adminisztralas folyaman..de ha csak ezt levesszuk is igen jelentos nezettsege van pl Opera, es Netscape alol is a weblapnak. -
FTeR #29 azt mondtam majd 90%, hangsúj a majdon van.
másrészt a nem wint, használók százaléka olyan alcsony, a winhasználókhoz képest, h szinte nem is számít, h figyelembe vesszük vagy nem.
ha a #24esemben lecseréled az ff-et linuxra és a IE-t winre, akkor láthatod mire gondolok. -
FTeR #28 4. pont nemrég volt a hír, hogy mozz felmérés szerint euban a legerősebb az ff és azon belül is Mo.-n a legmagasabb. ennyit a csak egy magyar oldalról. -
#27 Rendben van. De en ettol fuggetlenul tulzonak talalom azt a 90%-ot lebontva az internetezokre! Persze ha csak a windows oprendszert hasznalokra erted akkor ok. De ha alle-cuzammen' akkor szerintem nem helytallo. -
FTeR #26 1. itt a cikkben 86,5% van
2. én tudok neked olyan oldalt is mutani aminek 20% fölött van az ff hitje.
3. sőt olyat is amit szinte csak ff-fel érnek el... és mire mész vele? -
#25 Te nem tudom milyen 90%-rol beszelsz!
Uzemeltetek tobb weboldalt is, ebbol az egyik "szezonban" tobb tizezres talalati arannyal buszkelkedhet (csucson millios "hit" volt rajta), es a stat szerint az IE-t hasznalok nem erik azon a lapon a 80%-ot!!! (78% most pl) Pedig ez egy magyar oldal, nem szamit nagynak, es ott aztan tenyleg keves "addikt" fordul meg! (sportlap) (Firefox 9-11%-os ratat kepvisel ha minden verziot osszeadunk (IE osszeadva 82,12%))
Szoval szerintem az a 90% igencsak eros tulzas! A cikra ~80% rendben van ma 2005. julius havaban, becsleseim szerint. -
FTeR #24 szép és jó a firefox, de messze nem olyan tökéletes, mint sokan szeretnék. csak hajlamosak elnézni felette.
mikor megjelent az 105 egszerűen beszart 104 updatje. egyszer jelezte, h van vmi új aztán update keresés felénél kifagyott és kész, többet nem is működött, aztán szépen lassan az updatre váró extek is behaltak.
épp ma untam meg és szedtem le manuálisan a telepítőt. ideje lenne már annak a rendes pathing-es updéternek az eljövetele.
nálam egyébként elképesztően instabil az ff, úgyhogy nekem hiába prédikálnak a tökéletességéről.
hogy beszálljak ebbe a letöltési elmélkedésbe, ebbe benne van az is amikor mindenki updétel egy új verzsönre, tehát ha pl 1millán töltötték le a az 101-et akkor 102nél hírtelen 2milla+ -ra ugrik a letöltések száma és még mindig csak ugyna annyian használják.
ha ff ilyen szépen tartaná a növekedési ütemet, ami egyébként elég valószínűtlen (a hirtelen ugrás meg még valószínűtlenebb), akkor is vagy 10 évbe kerűlne neki, h akár csak bérje az IE-t, arról nem is beszélve, h IE sem áll meg a fejlődésben. (álmodni azért szabad)
gondoljatok bele, kevesebb mint 9%, kevesebb mint a piac tizede, ez még mindig röhelyesen kevés az IE majd 90%ához. habár a többi alternatív böngészőkhöz képest igen szép eredmény.
a spywares témához meg csak annyit, h az activex-nek nem sok köze van hozzá. teljesen másik biztonsági rést jelent. ahogy növekszik az ff annál jobban látszik, h semmivel sem biztonságosabb mint IE (ez bármien alternatív programról elmondható). az axtivex hasznossága felűlmúlja azt a biztonsági részt amit jelent (főleg, h már nem is engedi alapból telepűlni a komponenseket), így simán megéri használni. az activex nem hibája az IEnek, hanem előnye, csak mint minden mést könnyen lehet roszra is használni. -
#23 Én is járok a Maxthonnal mindenfelé, de keresd meg itt a letöltések között pl. az egyik legveszélyesebbet:
Felhasználói programok, Rendszer, Hátterek.
A neve BikiniDesk.
A neve már eleve gyanus lehet, de igazán azért veszélyes, mert itt az SG-n sokan nem számítanak ilyenre...
-
#22 Off:
Érdekes én mindeféle orosz warez oldalakon járok...
és kitudja még milyen kétes helyeken mégse kapok egy kémprogit se!!!
-
#21 Nem kell spyware begyűjtéséhez IE-t használni. Itt az SG oldalán is van a letöltések között néhány ami felrak ilyesmit.
Ráadásul egy ilyen oldalról letöltve erre sokan nem is számítanak, mert mégiscsak Magyarország egyik legnépszerűbb informatikai oldaláról van szó...
-
Bozz #20 Nekem sem talál spyware-t de nem mondom, hogy nincs is a gépen... -
#19 Sokan vannak akik váltottak pl. IE-re épülő böngészőre.
Én pl. kb 6 évvel ezelőtt Avant-ra, majd kb. 3 éve MyIE2 (Maxthon)-ra.
Sokkal könnyebb sima IE-ről áttérni Firefox-ra, mint pl. Maxthon-ról. Én is könnyen áttértem 6 éve Avantra. Ráadásul az én gépemen annak ellenére nincs spyware, hogy nem használom a Firefox-ot.
-
#18 A legnagyobb "baj" nem azzal van, hogy az emberek félnek váltani... sokkal inkább az, hogy nem is akarnak mert ugyebár csak 2 kattintás a kék Explorer ikonra és lőn világosság...
Egy átlagembernek az Internet egyenenlő az Explorerrel mivel az eleve feltelepül az oprendszerrel...
Magyarán: Minek töltsek le másikat, ha ez itt van
és csak el kell indítani...
-
#17 Pont az ActiveX támogatás hiánya miatt nem fog átlépni egy bizonyos elterjedtségi szintet, ahogyan a többi alternatív böngésző sem. Tény, hogy a generic homeuser ritkán használ effélét, de vállalati környezetben elengedhetetlen az ilyesmi. -
#16 Vannak ám olyanok is, akik csak egyszer töltik le, de több gépre telepítik (pl hálózaton keresztül)... -
#15 Ez a fajta védettsége pont nem fog eltűnni, hisz ez nagyrészt abból adódik, hogy nem támogatja az ActiveX-et már alapból. Lehet, hogy előbb-utóbb ezen is fognak fogást találni, de jóval nehezebb dolguk lesz a spyware-iróknak, mert már eleve fontos szempont volt a tervezésénél a biztonság, nem úgy, mint az IE-nél. Ráadásul az operációs rendszerrel sincs olyan szoros kapcsolata, mint az IE-nek (ez szintén előny, ha a biztonsáot nézzük). Persze ezek igazak a többi nem-IE-alapú böngészőre is, nemcsak a Firefoxra. -
#14 En mindenesetre elvonatkozatom magam OS.-tol, vagy a nevtol..nekem teljesen mind1 hogy hogyan is hivjak..de en ma mar olyan dolgokat hasznalok firefox alatt amik hianyoznanak mas bongeszobol (tabbedret nem is merem emliteni..mert egybol jon "haaa lehet azt IE-re is" meghasonlok, meg a "majd lesz is uj IE-ben"...jah lesz@rom!....kerem nekem 1 eve is volt, szerettem, kovetelem..ez van..., nah de akkor itt van a scriptblock, a forecastfox, switchproxy, a BBCode-bbcodeXtra; (ezeket pl nagyon sokat hasznalom napi szinten forumozasnal), es az Adblock...tobbek kozott ezert is talaltam meg a szamitasom.) -
whitehawk #13 Az a durva, hogy van 1-2 oldal ami kisebb erőszakolás után simán megy firefoxban, csak vmi buzi beágyazott script nem engedné. Pedig minden plugin ok. És ha egy oldal megy netscape alatt akkor FFben is. -
#12 "és eddig mindenkinek be is vállt"
Ezt konkrétan egy l-lel írják, ráadásul máris tudok mutatni egy kivételt. Én hetekig próbálkoztam és nem vált be. -
Hege15 #11 Én néhány hónapja használok tűzrókát és minden igényemet maximálisan kielégiti amióta a rókát használom egyetlen egy spyware-t se kaptam be
ezért mindenkinek csak ajánlom a firefox-ot
és eddig mindenkinek be is vállt
ne féljenek az emberek váltani !!!
FIREFOX & GUNS 'N ROSES 4EVER -
#10 Ahogy nő a részesedése, úgy tűnik el ez a fajta védettsége. Addig örüljetek, amíg nem akkora a részesedése, mint az IEnek! -
Gweb1984 #9 Nah igen. Bár a Firefox tényleg nem igazán tökéletes, azonban tényleg jóval biztonságosabb. Csak egy példa: Ameddig IE-t használtam, hetente negyvennél is több rosszindulatú rendszerleíró adatbázis bejegyzés volt a gépemen, amióta azonban a Firefox-ot használom, azóta jó ha 2 havonta van egy rosszindulatú bejegyzés, de az csak azért, mert egy-két lúzer program az IE-t akarja elindítani, ha egy linkre kattintok a programon belül. Szóval a Firefox-nak vannak még hiányosságai, de ez igazán elenyésző. Kiváncsi vagyok milyen lesz, amikor megjelenik a 2.0-ás változata szeptember körül. :) -
#8 Hát ja én is csak Firefoxot használok... van egy két "makacs" oldal ami csak az Explorer-t komálja... de nem vészes -
galocza #7 óvatosság? rendszergizdai lustaság... -
#6 lassan egy éve megy a gépem telepítés nélkül, november óta a Firefox, csak a verzió frissítés miatt raktam újra.
Én is rontom a statisztikát??? -
vitus #5 És mi van azokkal akik 10x töltik le rendszer újratelepítéskor és ilyen kis progikat nem tárol otthon meg páran vannak kik nincsenek megelégedve mert annyira nem is jó stb.... -
#4 hiába az hogy most 75 millióna letöltik, mert
a) a letöltés nem = a használatával
b) mivan ha még egy csomó ember egyéb , nem figyelt helyről (ingyenes tárhely, dc, kazaa, torrent) szdte le? -
#3 Hat nalam felulmulta rendesen! Tobb mint 1 eve hasznalok Firefoxot(0.8-tol)...IE-t meg meg se tudom mar mondani hogy mikor inditottam el utoljara. (akkor is ha jol remlik valami luzer bank weblapja miatt...mert nem tudnak rendesen programozni arra fele...) -
#2 Felülmúlni nem fogja sose arányában az Explorert (a Explorer bebetonozta magát a Frank által is említett okok miatt), de egy 20-30 százalékos részesedés elérhető pár év távlatában... mindenesetre sok sikert Firefox !!! -
#1 Olyan büszke a Microfos.
Ha nem lenne integrálva az Explorer a Winfosba, vajon mekkora lenne az arány?
50/50? vagy több?