A klasszikus zenét kedvelőknek
-
msstz #373 És szeretném azt hinni, hogy célba értem. :)
10-11 évesen kezdtem a nu-metállal, aztán jött a power metál, majd az összes többi, később pedig metálon belül a progresszív és az avantgarde irányzatok, aztán psytrance és annak társai, triphop, nu-jazz, hardcore techno, jumpstyle, industrial, világzene, stb és persze mindegyik alfaja. Szóval 3-4 hónappal ezelőttig eljutottam odáig, hogy volt vagy 50 stílus, amit párhuzamosan szerettem és kész. De nem tudtam már mit hallgatni, nem tudott elégtételt adni és erőm sem volt újakat keresni a stílusokon belül - ráuntam. És akkor próbaképp betettem Haydnt, a többi pedig már történelem. :) Szóval jó volna tudni, eztán merre - azt hallom mindenhonnan, és tapasztalom a suliban, hogy még a jazz az, ami hasonló szinten van, de egyelőre távolságtartó vagyok, mert addig nem fogok jazzt hallgatni, amíg nem mond nekem valaki egy olyasvalakit, aki hihetetlen erőt képes megszólaltatni - a jazzről egyáltalán nem a gyorsaság és az energia jut eszembe (persze nem is ismerem, így nem lehetek objektív), de a lényeg, hogy minden további nélkül meghallgatnék valaki olyat, aki a fentebb leírtakat teljesíti.
Ha elolvasod ezt a cikket, (ami egyébként fogalmam sincs, hogy került fel az amúgy jó Quartra), akkor valszeg hányingered lesz. Viszont van egy tökjó komment alatta, ami egyre inkább igaznak érzek, hiszen a cikket író Zsófi említi is, hogy barátjának, Zsoltinak nagy kedvence volt az Offspring a gimiben, ezért megnézi őket....:
"Az emberek zenei intellektualitása valahol 16-18 éves koruk között megáll a fejlődésben és a végeredménye meg az amit az előbb szépen megfogalmaztál. tánci tánci kakira. Ne duzzogj, inkább szánjad a mű arcukat, fogyatékkal élők... :)"
Csak szerintem nem normális az, hogy tizensokév múltán megnézek egy zenekart, ami már huszadrangú azokhoz képest, amiket ma hallgatok? Vagy éppen ezek az emberek nem keresik az újat, a jobbat, a magasabbat, hanem megmaradnak egy jól ismert szürke pocsolyában, ami nekik persze a világot jelenti?