• Deer
    Sziasztok!

Én most kezdtem a SH IV-gyel egy új játékot. Az akadémia elvégzése után a S-34 nevű búvárhajóra osztottak be, ami egy régi, I. vh-s hajó.
    Maniliai bázisról indultam. Feladat: ellátmány szállítása csapatok számára.
    A kihajózás izgalmas volt, mivel miközben nyugodtan hajókáztunk kifelé, a radar több repülőgépet jelzett a bázis felé haladni. Ezekről kiderült, hogy ellenségesek.
    Bár eléggé eltávolodtunk, sajnos attól még észrevettek, bár először próbáltam periszkópmélységbe merülni, ez nem bizonyult jó ötletnek, mivel csak 15 méter mély volt ott a tenger.
    Szóval maradt a felszín és full gáz. Mázlinkra a ránk repülő bombázó által kioldott bombák mögöttünk csapódtak be a vízbe, a fő célpont a kikötő volt. A támadás során szembesültem azzal a hiányossággal, hogy bizony ennek a típusnak nincs, legalábbis jelenleg, légelhárító gépágyúja. De végül sikerült megúszni a kalandot.

Észak felé véve az irányt egy magányos teherhajóba botlottunk, ezt ágyútűzzel sikerült a tenger fenekére süllyeszteni.

Ezután továbbhaladva egy harci kötelékbe botlottunk. Érdekes egy kötelék. Egy csomó személyszállító hajót 3 nehézcirkáló meg pár romboló kísér.
    Miután pár romboló először észrevett és egyet majdnem le is koccoltunk, csendes üzemmódban egy vargabetűvel a többiek felé vettem az irányt eléggé lemerülve. Mikor a veszély elmúlt, periszkópmélységbe emelkedve 2-2 torpedót kilőve 2db nehézcirkálót támadtunk meg. Mindkettő talált (Mk10-es torpedók, amik lassúak ugyan, de állítólag megbízhatóak, mint az Mk14?). Mindkét nehézcirkáló az oldalára dőlt, de egyelőre még nem akarnak elsüllyedni, de tény, hogy a motorjuk is leállt. Most itt tartok. Valószínűleg megpróbálom elhagyni a köteléket, hogy fellélegezzünk egy picit, de ha tovább is mennek, a 2 n.cirkálót kivégzem.