Biztos, hogy rengeteg hátránya lenne. Pl az ember nem hívatkozhatna arra, hogy nem tudja mi a házi, mert betegség miatt nem volt órán, mert így is úgy is egyből megkapná az emberke emilben.;(
Ez a monitorról való olvasás se egy leányálom. A laptop TFT-je egy fokkal jobb, de Gyűrű Kúrának azon se állnék neki olvasni.
Másrészt a tankönyv, meg az az az anyag amiből az ember tanul az nem irodalmi mű, amin órákig kéne kotlani.
Mindent összevetve szerintem 1000X hatékonyabb a számítógépen való tanulás. Semmi sem pótolja azt a lehetőséget, ha egy ismeretlen fogalom esetén addig keresgélhetsz, amíg valami olyan anyagot találsz amit meg tudsz emészteni.
Ezt egy tankönyv önmagában nem tudja pótolni. A legtöbb gondot szerintem az okozza, hogy az emberek egész egyszerűen nem értik azt a tananyagot, amit meg kéne tanulniuk. Ezért vannak előnyben a nagyseggű magológépek! (Általában lányok;)))) Pillanatok alatt benyalják a dumát legyen az a Toldi trilógia vagy egy matematikai fogalom, illetve Etiópia gazdasági földrajza. Persze amikor alkalmazni kéne akkor baj van. A következő órára meg úgy is autómatikus reset van szal jöhet az új anyag, csak nehogy a tanár belekérdezzen a félévvel ezelőtti témába!
A tanárok meg lusták/nincs idejjük mindenkinek személyre szabottan elmagyarázni a dolgot.
Egy szélesssávú net meg egy kereső viszont csodákra képes. Persze ahhoz meg azt kell tudni kezelni, de hát kérdezni már egy 2-3 éves gyerek is tud (amíg ki nem nevelik belőle).
Én még rá is tennék egy lapáttal, minek bemenni a suliba amikor net otthon is van? ;))))))
Ha emilben akár Stephen Hawkingot is megkérdezhetem, akkor minek nyaljak Kovács II László fizika és matek szakos tanítóbácsinak!
Max a vizsgára meg a tornaórákra/kollektív berugásokra kéne bejárni!
Szerintem