Minden a reikiről, a kézrátételes gyógyításról
  • Tobacco
    #32
    REIKI


    A reiki japán szó, az egyetemes életenergia elnevezése, azé az isteni erõé, amely éltet bennünket. A "do" ugyancsak japánul van, és ugyanazt jelenti, mint a
    "tao" kínai fogalma; magyarul: "út".

    A reiki mind testünk szerveire, mind pszichikai állapotunkra hat. Az életerõ megszabadítja a testet a feszültségtõl, így gyorsul az anyagcsere, jobban mûködik
    a szervezet méregtelenítése, mivel a lerakódott salakanyagok kiürülnek és az újak lerakódását megakadályozzák. Szellemi téren jobban reagálunk a környezet ingereire, teljesebben érzékeljük a valóságot, mivel az energiák szabadon áramlanak. Ezáltal jobban mûködik az immunrendszerünk, az ösztönös észlelésünk a testünket védõ energiaburok, az aura. Az energia hatására a régi gátlások, blokkok feloldódnak és újak nem keletkeznek.

    A reiki az életenergiának az ember rendelkezésére álló legmagasabb áramlása.




    Vigyázat hamisítják!

    -- mi a tradicionális Reiki?
    Nem csak egyféle reiki van? Nem minden Mester avat egyformán? Lehet, hogy amibe engem beavattak, az nem is Reki? Én is reikis vagyok, de amit köztetek tapasztaltam, az számomra ismeretlen volt, hogy van ez? Nekem nem tanították, hogy többféle dolgot is Reikinek neveznek! Mit szólsz ahhoz, hogy telefonon is lehet reiki beavatást kapni? Én egy délután megkaptam az I - II és mesteri bevatásomat, nem tudom nektek mi tart évekig...?? Ti milyen fajta Reikit tanítotok? Mit szólsz, hogy a titkos szimbólumokat kiadták egy könyvben ??

    Rendkívül sok anomália van a reiki területén. Sokan panaszkodnak megmagyarázhatatlan jelenségekre. Azt írja egy lány Emilben, hogy a beavatása után kezelt valakit, aki öngyilkos lett és azóta minden éjjel ott áll az ágya mellett. Mások arról panaszkodnak, hogy átveszik a kezelt ember tüneteit, látomásaik félelmeik vannak. Valaki beszámolt arról, hogy a falujukban szervezett tanfolyam után botrány tört ki, a pap kiprédikálta a reikit mert olyan panaszokkal fordultak hozzá, hogy az avató "mester" avatás alatt és után szexuálisan zaklatta a tanítványait.

    A jelenségek oka nem csak a magukat reikinek mondó (ezáltal tanítványaikat megtévesztő) irányzatok megjelenése (lásd a HIVATKOZÁSOK címszó alatt), hiszen ezek a jelenségek a magukat Tradicionális Usui vonalhoz tartozónak mondó mestereknél is előfordulnak, hanem a tradíciótól való eltávolodás.

    Mit jelent a tradíció? Hétköznapi nyelven azt a hasonlatot szoktam elmesélni amely a vezető engedély -- jogosítvány -- kidásának tradícionális és (feltételezett) nem tradicionális módját írja le:

    A tradicionális mód: -- alkalmasságvizsgálat -- elméleti felkészülés a közlekedés szabályaiból -- vizsga -- elméleti felkészülés a jármű működéséből -- vizsga -- mi a teendő rendkívüli esetben -- nehéz időjárás, defenzív technika, elsősegélynyújtás -- gyakorlati oktatás rutipályán -- gyakorlati oktatás forgalomban -- vizsga -- pótvizsga -- alkalmasságvizsgálat

    És még nincs vége, hiszen nem vizsgázhatsz azonnal kamionra vagy darura, be kell tartanod a fokozatokat -- (bicikli, segédmotor, kismotor, nagymotor) személykocsi -- teherautó -- gyakorlat -- pótkocsis teherautó -- gyakorlat -- autóbusz -- gyakorlat -- nehézgépkezelői / kamion de itt még iskolai végzettség, nyelvismeret stb. is szükségeltetik.

    És még mindig nincs vége, hiszen állandó közúti ellenőrzés, alkoholvizsgálat, sebességfigyelés stb. biztosítja, hogy állandóan megfelelj a követelményeknek, mert ha nem, elveszik a jogosítványodat és kezdheted előről.

    A nem tradicionális mód az lenne, ha megfelelő összeg lefizetése után (ami lehetne kevesebb, hiszen nincs vele annyi munka) azonnal kiadnának bármilyen jogosítványt és sohasem ellenőriznék (mennyi munkát meg lehet takarítani) és azt mondanák: az élet (a túlélés) majd úgyis eldönti, hogy alkalmas vagy-e és megtanít mindenre. Láthatóan ez is működik (meg is veheted a hamis jogosítványt) csak ön és közveszélyes.

    Ugyan ez az elv érvényesül a nem tradicionális iskolákban: gyors "beavatás", majd a "reiki" elvégzi a többit. Azok az iskolák, amelyek nem helyeznek kellő súlyt az alkalmasságra (csak a belső emberrel érdemes foglalkozni), a fokozatosságra, a megfelelő gyakorlat megszerzésére, ahol a mester nem a tanításainak megfelelően él, nem vállal felelősséget a tanítványaiért ahol a tanítás nem az Usui Shiki Ryoho útján történik nem nevezhetők tradicionális iskolának.

    Mit jelent az Usui Shiki Ryoho (a természetes gyógyulás segítésének Usui féle módszere)?

    Sokféle magyarázat létezik, a tanfolyamokon általában a 4 reiki szimbólum, a beavatások azonosságát, az élő mesteri lánc meglétét, a tanfolyamok alaptematikáját, a fokozatosság elvét és a reikis etikai kódexet szokták tanítani. Nálunk néhány órát még az infozófiai magyarázatra is fordítunk, mert csak így lehet teljességgel felfogni, hogy mi a reiki, honnan jön, mit csinál, mi a reikis szerepe, hogyan lehet enyiféle, melyik a jó és melyik nem. Ezt később majd részletesen is kifejtem, akit érdekel úgyis megkeres.



    HIVATKOZÁSOK

    Reikimesterek elhatároló nyilatkozata

    Az alábbi nyilatkozat a Természetgyógyászat 1993 márciusi (és a Reiki Újság áprilisi) számában jelent meg, 56 reikimester aláírásával.
    Mikao Usui rendszerének csak az lehet mestere, aki az ő spirituális láncába kapcsolódva, élő Reiki mester által lesz kiképezve és beavatva. A R.A.I. által végzett behangolások a Reiki-szimbólumok használata nélkül történnek.
    Reiki vagy R.A.I.? -- Kövesi Péter reikimester cikke

    Hosszabb ideje foglalkoztatja a reikisek táborát az Usui-féle Reiki és a R.A.I. (Reiki Association International) által tanított változat kettőssége. Mindkét tábor ugyanúgy nevezi, legtöbbször ugyanolyannak véli a saját módszerét, sőt , akik a R.A.I.-nál végeznek tanfolyamot, azt hallják, hogy az a korszerűbb, sőt keresztényibb változata a Reikinek. Találkozhattunk az original posthumus Usui módszer megnevezéssel is. A 1994-ben találkoztak a magukat Reikinek nevező irányzatok mesterei, most ennek eredményeképpen megkíséreljük bemutatni a különbségeket, a minősítés szándéka nélkül, de rámutatva azokra a pontokra, amelyekben eltérnek a hagyományoktól, azzal együtt, hogy ez - saját tapasztalatunk szerint - milyen változásokat eredményezett.

    A reiki tradíciója -- Porosz Tibor filozófus (a Lótusz Szútra fordítója) cikke

    Amikor egy szellemi út szélesebb körben válik ismertté és gyakorlata is terjedni kezd, óhatatlanul szembe kell néznie az irányzatokra szakadás problémájával. Ilyenkor azután mindig felmerül az a kérdés, mely eltérések tekinhetők még a tradición belüli különbözőségeknek és milyen újítás számít már a tradíciótól elszakadó új rendszernek?



    Magánvélemény, Diane Stein Reiki - könyvéről (Édesvíz,1998.)

    -- Kövesi Péter reikimester cikke

    A szerző. Szép teljesítmény a fiatal felszolgálónőtől, hogy eljutott e könyv megírásáig. Hogy mindez mennyire hiteles, az sajnos más kérdés. Mint maga írja, a Reiki I. és II. fokozatát egy másodfokú reikistől kapta, a harmadikat pedig "az ebédlőasztalnál, a desszert mellett ülve", illetve telefonon. Hagyományosan tehát aligha tekinthető reikimesternek.



    Manipulálhatja-e a Mester a Tanítványt?
    !!!
    Milyen az igazi Mester és hogyan találod őt meg (név, cím a lap alján :-))? <<<---- erre kattintotam és ez jelent meg egy oldalon:


    Error 01: MESTER NOT FOUND!

    Hát ez sajnos nem ilyen egyszerű! A mesteredet magadnak kell megkeresned, odavonzanod magadhoz.

    Ne add fel a reményt:

    "Ha a Tanítvány készen áll, a Mester megjelenik!"