Minden a reikiről, a kézrátételes gyógyításról
 • healingreiki
  #197
  Szép, és szeretetteljes napot kívánok mindenkinek.
  Kedves út keresők, és tanulni vágyók. A Reiki az Reiki. Szerencsére én még nem találkoztam olyan reiki ágazattal, aminek tanai hamisak lennének, vagy szimbólumai-behangolásai-avatásai nem működtek volna. Fölösleges acsarkodni, hogy ki eredeti, ki az igazi, hiszen a reiki a szeretetről szól, az univerzális energiák ezen fajtájának közvetítéséről. Mindenki válassza a neki tetszőt, amit a szíve diktál. Aki egyszer kapott tanári beavatást, jogosultságot, az mind ugyan azzal az energiával kezel, és ugyan úgy avat. Igaz, láttam már pályám során furcsaságokat avatás szempontjából, de a reiki annyira toleráns, ha tisztelettel bánunk vele, akkor működik. Mint az átadása is. Persze Ushui nagy mesterről is terjeng 4 féle történet, de mindnek ugyan az a mondanivalója. A segíteni akarás, az univerzum és az univerzális erők tisztelete, az alázat, az adni és elfogadni törvények betartása és még sorolhatnánk. Egy szóval nem az egó magasztalása, hanem a feltétel nélküli szeretet, és nyitottság.
  Én a reikiből, rengeteg ágazat tanait hallgattam már meg kíváncsiságból, de az összesnek a mondanivalója ugyan az. Persze ágazatonként eltérő lehet a szimbólumok száma, ez még lehet választási segítség.
  De erről hónapokat lehetne beszélni alvás nélkül, :), nem az a cél most,aki szeretne az írjon nyugodtan privátban, és eszmecserélhetünk, de egyet sosem felejtsünk el. A reiki a szeretetről, az isteni energiáról, a mindenről szól. Nem arról, hogy versengjenek a mester tanárok egymással.
  Aki úgy dönt, hogy rálép erre a csodálatos útra, annak csak gratulálni tudok, és sok szeretettel üdvözölni!:)
  http://healingreiki.hupont.hu/12/kepzesek