Minden a reikiről, a kézrátételes gyógyításról
  • remark #164
    Amiket felsoroltál azok még mindig csak stíluselemek. Én arra céloztam hogy a stíluselemeken az, aki tudja hogy nem a stílus a lényeg hanem a tartalom, az át tudja rágni magát és a tartalomra figyel nem a stílusra. (Erre hoztam azt a bizonytalan példát, hogy a szubjektivitás nem távolítható el az emberi kommunikációból, így ezt mindenkinek tényként kellene kezelnie, hogy mikor a másik beszél, akkor az a saját kis világáról beszél, és nem abszolút igazságokat nyilatkoztat ki.) Innen kezdve "teljesen" mindegy hogy az a válasz hogy "te hülye vagy" vagy az hogy "már ne haragudj de én ezzel nem értek egyet".
    A teljesen azért van idézőjelben, mert ezt megvalósítani azért nem olyan egyszerű, de aki tudja hogy nem a stíluselemeken van a lényeg, annak azért menni szokott a dolog - ha megpróbálja.
    Látom én is hogy sokan stíluselemek miatt veszekednek (nagybetűzés, szóhasználat, szmájlihasználat, HAHAHA-zás stb.) ami szvsz értelmetlen dolog. A mondandóm lényege az, hogy célravezetőbb ha az információt nem hordozó stíluselemeket (a többségük ilyen) ignorálja az ember, mert mindig mindenki nem alkalmazhatja az összes odaillő/megkívánt/megkövetelt stíluselemet. Én próbálom ezt alkalmazni, és mondjuk néha nem jön össze, az esetek többségében mégis.

    Én személy szerint a stílusbeli konfliktus-okoknál sokkal nagyobb problémát látok azon esetekben mikor a stíluselemeket félredobva az marad hogy a másik valami teljesen másról beszél. Számomra ez jelent jelenleg nagyobb problémát, hogy mi van akkor ha csak az egyik fél számára nyilvánvaló hogy valami teljesen másról beszélnek? Most _nem_ az eltérő véleményről beszélek, hanem azon esetekről mikor az egyik körtéről a másik almáról beszél, és ez csak az egyiknek esik le. Ebből eddig még mindig csak veszekedés lett, mert ha a másik fél ragaszkodik ahhoz hogy de márpedig mindketten a körtéről beszéltek, akkor nagyjából semmit se lehet tenni, mint veszekedni, vagy hallgatni, de az értelmes kommunikációnak mindenképp vége.